Nowy Touran 2016
-
- Auto:: Touran 1.8 tsi
- Imię:: Witek
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Re: Nowy Touran 2016
Dokładnie taka jest procedura. Ja mam właśnie hak fabryczny - musiałem załatwiać wpisy. Nie ma innej drogi.
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
Trochę to dziwne. Fabryka montuje hak i nie potwierdza że auto jest przystosowane do ciągnięcia przyczepy? Montują hak ale nie biorą za to odpowiedzialności tylko przenoszą odpowiedzialność na diagnostę w stacji?
Jakoś to przekombinowane.
Skoro taka jest procedura to jaki sens jest zamawiać hak przy zakupie auta? Jeśli badania i tak muszę robić sam to znacznie taniej wyjdzie kupić oryginalny hak poza ASO i zamontować go samemu lub w jakimkolwiek warsztacie.
Skoro taka jest procedura to jaki sens jest zamawiać hak przy zakupie auta? Jeśli badania i tak muszę robić sam to znacznie taniej wyjdzie kupić oryginalny hak poza ASO i zamontować go samemu lub w jakimkolwiek warsztacie.
Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3
- marcinde
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.4tsi150
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 45 razy
Widzę, że wszystkie procedury u dealerów są przekombinowane na maksa. Ja przy zakupie tourana zostawiałem "w rozliczeniu" golfa. Myślicie, że wartość golfa została odliczona od ceny tourana? O nie, nie. Samochody nowe i samochody używane to jakby dwie osobne komórki, które -mam wrażenie- zupełnie ze sobą nie współgrają. Za golfa czekałem na przelew, wtedy dopiero znowu przelew za tourana, za każdym razem czekaj na zaksięgowanie itp... istny obłęd. Kupowanie, wybieranie nowego samochodu to bardzo pozytywny dla mnie czas, ale same sprawy okołozakupowe to jakaś farsa.
-
"Takiego" haka nikt Ci nie zamontuje. Jest drogo i trzeba załatwić wpis ale to nic w porównaniu z bananem na twarzy jak go chowam/wyciągam/podłączam kiedy chce. No i wygląda genialnie.rzutnik pisze:Trochę to dziwne. Fabryka montuje hak i nie potwierdza że auto jest przystosowane do ciągnięcia przyczepy? Montują hak ale nie biorą za to odpowiedzialności tylko przenoszą odpowiedzialność na diagnostę w stacji?
- mckotek
- Auto:: Touran 1.4 TSI 2016
- Imię:: Maciek
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Ponownie system parkowania sporadycznie przestaje mi działać, a system błędów nic nie wykazuje. Czy ktoś też ma podobne problemy ?
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Jest aktualizacja sterownika radia/5F, także od tego bym zaczął.
NzTT
NzTT
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

- Jusand
- Początkujący
- Auto:: Touran, 1.4 TSI, 2016
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 4 razy
Witam
A jak przeprowadzić aktualizację? Online są niedostępne bo sprawdzałem. Czytałem również na forum Passata i golfa że jest akcja serwisowa dla Discovery media, czy ktoś dostał list? Bo ja jeszcze nie, ale będę się musiał zapytać w serwisie czy mnie obejmuje
A jak przeprowadzić aktualizację? Online są niedostępne bo sprawdzałem. Czytałem również na forum Passata i golfa że jest akcja serwisowa dla Discovery media, czy ktoś dostał list? Bo ja jeszcze nie, ale będę się musiał zapytać w serwisie czy mnie obejmuje
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Aktualizacje sterowników jeszcze trzeba robić w serwisie. Zgłoś normalnie problem z OPS i kamera.
NzTT
NzTT
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

- marcinde
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.4tsi150
- Imię:: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 45 razy
Owszem, dostałem list, który mam okazać przy najbliższej wizycie w aso.Jusand pisze:Witam
-
Czy ktoś z was ma system wzmacniania głosu dla pasażerów tylnej kanapy? Mam wrażenie ze to nie działa.....
- gordon
- ____________________
- Auto:: Touran 1.9 TDI BKC '05
- Imię:: Ireneusz
- Podziękował: 115 razy
- Otrzymał podziękowań: 188 razy
Poczytaj na poprzedniej stronie tego wątku.Vtec pisze:Czy ktoś z was ma system wzmacniania głosu dla pasażerów tylnej kanapy? Mam wrażenie ze to nie działa.....
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
Ja mam takie pytanko do kolegów o eksploatację aut. Czy ktoś tu jeździ Touranem w układzie 1.8TSI + DSG i 2.0TDI (190KM) + DSG? I jak wrażenia co do zapasu mocy i tak dalej?
Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
- mckotek
Jazda Touranem narazie bezproblemowa. Spalanie także ok.- śr. w trasie 6,5; średnia 7,5; w mieście 8-9l/100km. Obecnie cieszy mne podgrzewana przednia szyba -rewelacja, powinien być to standard. Wszystkiego najlepszego w 2017 roku, szerokiej drogi.Pozdrawiam wszystkich i czekam na Wasze refleksje.
- mckotek
Mam pytanie, jak aktualizujące nawigacje? Czy da się nie wgrywać całej nowej aktualizacji, czy można zaktualizować nawigacje starą bez pobierania całej nowej. Pozdrawiam