Akumulatory w Waszych autkach. Jaka pojemność, moc itd?
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 678 razy
Tomas, Ten prad rozruchowy , który kolega podał wyżej jest w innej normie SAE lub pewnie DIN obecnie używa się normy EN Po przeliczeniu będzie to oscylowało powyżej 600A wg EN. Zresztą z takiej pojemności aku czyli 70Ah wyciska się średnio 640A lub więcej....
Także aku ma dobrze dobrane aczkolwiek ma już swoje latka bo używa "starej" normy.
Warto go sprawdzić przed zimą....
Także aku ma dobrze dobrane aczkolwiek ma już swoje latka bo używa "starej" normy.
Warto go sprawdzić przed zimą....
- kowet
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2,0 TDI DSG
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
Moja 2 letnia Varta 63 Ah 610 A padła:( latem będzie palił ale przy tych mrozach już nie chce, mam na oku aku LOXA 74Ah 720 A za 230 zł. czy ktoś się z czymś takim spotkał i czy warto w to inwestować. Jaki wymiar największy wejdzie do skrzynki - czy wejdzie 315 mm długości?
Już nie Touran
ale Sharan...

- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 678 razy
Bo to trochę za słabo.....kowet pisze:610 A
315mm Ci nie wejdzie.... wejdzie Ci natomiast taki na 278mm. Naprawdę dobry aku do diesla musi kosztować jak dla mnie przynajmniej 300zł. Dużo klientów zdaje jako złom te Loxy ale nie wypowiem się bo ich nie sprzedawaliśmy... Ja bym nie eksperymentował.... Dużo produktów mało znanych produktów jest na naszym rynku..
- kowet
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2,0 TDI DSG
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
dzięki jeżu, co tego aku to muszę się zastanowić - poleca mi go kumpel, on w firmie jeździ tylko na tych LOXAch i dlatego przyszło mi to do głowy - a ten 610 to chyba mi wcisnęli jak nie mieli innego bo wierzyć mi się nie chce, że ktoś popełnił błąd, a 2 lata temu to się jeszcze mało znałem i przede wszystkim Was Forumowiczów nie znałem 

Już nie Touran
ale Sharan...

- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
kowet, na poprzednich stronach znajdziesz odpowiedzi jakie akumulatory są poleca i jakie rozmiary. Twoje aku padło pewnie ze względu na zbyt małą pojemność. Ja mam Varte silver 77Ah 2 rok i po podłączeniu ładowarki po 2min pokazało,że naładowany,także stan idealny,a bardzo często korzystam z webasto nawet w mrozy i bez problemu pali.
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

-
- Kandydat
- Auto:: Touran
- Imię::
Hej, ja mam w swoim Touranku, według producenta:
J1D: akumulator380 A (72 Ah)
I właśnie dziś - po prawie 10 latach wysiadł na amen. Rok produkcji auta 2003, akumulator wygląda na oryginalny (na moje amatorskie oko)
I czy to prawidłowe, że rano nawet nie mogłem otworzyć drzwi z pilota, nic nie działało, żadne kontrolki się nie zapalały, dopiero gdy podpiąłem kable z auta żony (Punto), kontrolki się zapaliły, ale auto nie odpaliło...
Teraz ładuję i zobaczymy, czy odpali...
J1D: akumulator380 A (72 Ah)
I właśnie dziś - po prawie 10 latach wysiadł na amen. Rok produkcji auta 2003, akumulator wygląda na oryginalny (na moje amatorskie oko)
I czy to prawidłowe, że rano nawet nie mogłem otworzyć drzwi z pilota, nic nie działało, żadne kontrolki się nie zapalały, dopiero gdy podpiąłem kable z auta żony (Punto), kontrolki się zapaliły, ale auto nie odpaliło...
Teraz ładuję i zobaczymy, czy odpali...
one idea - jogging
-
- Kandydat
Zrobię, jak mówicie. Jutro rozejrzę się za nowym sprzętem. Postawię raczej na Varta Silver 77Ah, w Poznaniu odbiór osobisty towaru zamawianego w necie to 359 zł.
Ech, a dopiero w zeszłym tygodniu uciekło mi z portfela 385 zł za nowy przewód hamulcowy + płyn + odpowietrzenie (przewód pękł, choć nie powinno to się zdarzyć, dobrze, że kulałem się wolniutko po mieście a nie sypałem po autostradzie).
Dzięki za pomoc!
Pozdrawiam
Ech, a dopiero w zeszłym tygodniu uciekło mi z portfela 385 zł za nowy przewód hamulcowy + płyn + odpowietrzenie (przewód pękł, choć nie powinno to się zdarzyć, dobrze, że kulałem się wolniutko po mieście a nie sypałem po autostradzie).
Dzięki za pomoc!
Pozdrawiam
one idea - jogging
- areczek
- Przeglądacz
Witam prosze o pomoc czy ten aku bedzie pasowal?? W aucie teraz jest org 72ah chce zalozyc wiekszy
http://allegro.pl/akumulator-varta-silv ... 46720.html
poniewaz ma trudnosci z rozruchem na cieplym silniku.
http://allegro.pl/akumulator-varta-silv ... 46720.html
poniewaz ma trudnosci z rozruchem na cieplym silniku.