Adminowskie działania...

Tu zgłaszamy wszelkie propozycje zmian odnośnie działania forum.
Awatar użytkownika
Misiek8010
Użytkownik
Auto:: Touran
Imię::
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Post autor: Misiek8010 »

admin pisze:Eljot, chodziło mi o to, że jakbym miał odpowiadać na każde PW (dostaje po kilka dziennie) czy na każde "zrób mi baner"
Myślę, że skoro forum jest "współtworzone" to znalazłby się ktoś na forum, znający się na rzeczy i taki baner by przygotował, tak żeby był gotowy do wrzucenia a admin nie musiałby się tym zajmować osobiście ;)

Pozdrrr
Awatar użytkownika
Rauko
Expert
Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
Imię:: Marcin
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Post autor: Rauko »

Dajcie spokój biednemu adminkowi :)
Ja go rozumiem, przez ostatnich kilka miesięcy byłem tak zawalony robotą i sprawami prywatnymi, że nie miałem czasu wpaść na forum, żeby chociaż coś przeczytać, a co dopiero coś robić ;)
Zawodowo też jestem administratorem, ale systemów MS, więc z forum raczej pomóc nie umiem :/
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Obrazek
Awatar użytkownika
admin
Władca postów
Imię:: Maciek
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 122 razy
Kontakt:

Post autor: admin »

:brawa: :hahaha: :piwo: takie znalazłem na stronie podanej przez peterb :)
peterb
Władca postów
Auto:: 1.4 TSI DSG HL 2016
Imię:: Piotr
Podziękował: 16 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Post autor: peterb »

admin ja bym jeszcze proponował z tamtej strony takie

[ Komentarz dodany przez: Turanek: Czw Lis 17, 2011 22:56 ]
Wywaliłem bo pojawiła się reklama
Ostatnio zmieniony czw lis 17, 2011 23:57 przez peterb, łącznie zmieniany 3 razy.
PPD
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Eljot
Władca postów
Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
Imię:: Lesław
Podziękował: 780 razy
Otrzymał podziękowań: 344 razy
Kontakt:

Post autor: Eljot »

Admin z pewnością masz zajob.
Aczkolwiek zanim się źle nie zrozumiemy chciałbym wyjaśnić o co mi chodzi...
Nie chodzi mi o "pivka" w emotinkach, może i paru na różne sytuacje tam brakuje, ale w profilu.
Znaczy, że klikam "pivko" jest równoznaczne z "pomógł" i wisi u niego ile ma "pivek" (ile razy pomógł).
Starzy bywalcy wiedzą w razie co do kogo pukać z problemem.
Po "pivkach" będzie wiadomo kto najwięcej pomaga i że można tej osobie bez obawy wrzucić pełen skan samochodu.
Jeżeli się mylę walcie mnie po głowie!
:(
[you] zobacz nasz Black Hunk
Obrazek
Awatar użytkownika
LYJO
Władca postów
Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
Imię:: Olek
Podziękował: 34 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: LYJO »

Wracam z banicji... :D
admin pisze:Kolego Lyjo, nie każdy ma czas spędzać 24h na forum i reagować na wszelkie zachcianki userów.

Wspomnianego banera nie będzie, bo nie wiem po co miałby być? Jest temat o koszulkach, kto chce to się zapisuje i tyle.

Pozdrawiam
Drogi kolego Adminie.

Po pierwsze jak ktoś jest adminem, to stara się poświęcać w miarę możliwości jak najwięcej czasu dla forum, którego jest właścicielem. Ja choć nie jestem znawcą motoryzacji staram się coś dobrego do tego forum wnieść dlatego zaangażowałem się w sprawę gadżetów, które oprócz tego, że nam mają umilić życie to jeszcze rozreklamować forum, którego jesteś właścicielem.

Po drugie jeśli chodzi o baner to napisałeś mi prawie 2 tygodnie temu, że to ogarniesz. Teraz piszesz, że jest on niepotrzebny. Trochę to niezrozumiałe dla mnie...
Nie wszyscy we wszystkie tematy na forum wchodzą i czytają. Taki banerek jest potrzebny bo pomaga przy organizacji pewnych spraw. Gdy będziemy już blisko zlotu ogólnopolskiego to tez powiesz, że baner jest niepotrzebny bo jest temat ? Można to niejako uznać jako działania"marketingowe". Wiadomo, że im większa reklama tym większe zainteresowanie daną sprawą. Przynajmniej mnie tak się wydaje.
Misiek8010 pisze:
admin pisze:Eljot, chodziło mi o to, że jakbym miał odpowiadać na każde PW (dostaje po kilka dziennie) czy na każde "zrób mi baner"
Myślę, że skoro forum jest "współtworzone" to znalazłby się ktoś na forum, znający się na rzeczy i taki baner by przygotował, tak żeby był gotowy do wrzucenia a admin nie musiałby się tym zajmować osobiście ;)
Po trzecie nie prosiłem Cię abyś taki baner wykonał, bo dostałeś ode mnie gotowca. Prosiłem tylko o wrzucenie go na serwer i włączenie go w panelu administracyjnych.
Zajmuje to jakieś 2 minuty więc nie zabrało by to zbyt wiele czasu i byłoby po sprawie.

Kończąc ten wątek, bo nie chcę robić sobie wroga w adminie, choć pewnie już mam to uważam, że zostałem nie słusznie zbanowany. Nikogo nie obraziłem, nikomu nie naubliżałem - wyraziłem tylko swoją opinię. Wszak mamy demokrację i każdy może się wypowiadać...

To tyle. W sprawach administracji nie zabieram już głosu.

PS.
Dziękuję bardzo chłopakom, którzy zainteresowali się "sprawą zbanowania". Widać, że podzielają oni moje zdanie i dodawali otuchy podczas "banicji". Tylko dzięki nim nie rzuciłem w diabły sprawy koszulek, bo już chciałem robić przelewy powrotne.

Pozdrawiam
EOT
:piwo:
Obrazek
Awatar użytkownika
gibek73
Specjalista
Imię::
Kontakt:

Post autor: gibek73 »

wydaje mi się , że na całym forum potrzeba więcej empatii (dla wszystkich)
wielu z Was robi TU kawał dobrej roboty, dlatego szkoda by było, żeby coś się popsuło, a chodzi mi głównie o atmosferę, bo m.in. też dla niej tu jestem
no to :piwo:
Mój Gibkowóz

"Każda prawda ma dwie strony: moją i twoją"
Awatar użytkownika
Turanek
Władca postów
Auto:: 2x5T1
Imię:: Marek
Podziękował: 23 razy
Otrzymał podziękowań: 111 razy

Post autor: Turanek »

Lyjo - pierwsze koty za płoty

PS. Zabawa z takim rodzajem forum to niełatwa sprawa. Wszystko robi się "z palca", trzeba robić kopie, żeby szlag nie trafił naszej twórczości. Na razie nie zgłosił się żaden użytkownik, który zna się na tym. Pozostają dwie drogi:
1. Uczyć się samodzielnie - co kosztuje dużo czasu i nerwów
2. Zaangażować kogoś kumatego - co też kosztuje złocisze
Pozdrawiam

Turanek
R-Line Obrazek
H-Line Obrazek
Awatar użytkownika
admin
Władca postów
Imię:: Maciek
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 122 razy
Kontakt:

Post autor: admin »

Turanek pisze:Lyjo - pierwsze koty za płoty

PS. Zabawa z takim rodzajem forum to niełatwa sprawa. Wszystko robi się "z palca", trzeba robić kopie, żeby szlag nie trafił naszej twórczości. Na razie nie zgłosił się żaden użytkownik, który zna się na tym. Pozostają dwie drogi:
1. Uczyć się samodzielnie - co kosztuje dużo czasu i nerwów
2. Zaangażować kogoś kumatego - co też kosztuje złocisze
Amen :mrgreen:
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

dlaczego nie w każdym moim poście widać mój podpis?
Awatar użytkownika
LYJO
Władca postów

Mniemam, że podpisy są widoczne dopiero od tego posta który był napisany po ustawieniu podpisu w profilu ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów

LYJO pisze:Mniemam, że podpisy są widoczne dopiero od tego posta który był napisany po ustawieniu podpisu w profilu ;)
a właśnie nie do końca... bo podpis ustawiłem dziś i widzę go w postach wcześniejszych ale nie we wszystkich tak samo jak i w dzisiejszych - nie we wszystkich :>
Awatar użytkownika
LYJO
Władca postów

Dodi, sprawdź u siebie w profilu czy masz ustawione na TAK - ZAWSZE DODAWAJ PODPIS.
Druga opcja to taka, że pod każdym postem, którego piszesz jest opcja DODAJ PODPIS i tam trzeba tam "ptaszka" zaznaczyć ;)

Jeśli to nie pomoże to nie mam pojęcia co jeszcze może szwankować :>
Obrazek
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów

wszystko miałem pozaznaczane... ale zauważyłem, przy postach pisanych wcześniej przez "szybką odpowiedź" był podpis widoczny, a odpowiadając w normalny sposób nie... to chyba taka zależność ale teraz zawsze podpis jest... chodzi mi tylko o te wcześniejsze...
Awatar użytkownika
LYJO
Władca postów

Może te wcześniejsze które pisałeś nie miały zaznaczonego PTASZKA aby dodać przy szybkiej odpowiedzi :?:
Obrazek
ODPOWIEDZ