Gdzie wykupić pakiet OC i AC?

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
Awatar użytkownika
hagio
Expert
Auto:: TRENDLINE 2.0 16V BKD2005
Imię:: BARTOSZ
Podziękował: 276 razy
Otrzymał podziękowań: 153 razy
Kontakt:

Re: Gdzie wykupić pakiet OC i AC?

Post autor: hagio »

macszl pisze:Koledzy zbliża się mi kolejna polisa oc i ac. Bardzo proszę o informacje na temat ubezpieczenia rns-a 510. W tamtym roku agent ubezpieczeniowy powiedział mi ,aby doubezpieczyć navi ( fabrycznie zamontowana ) - firma AXA ,czy jest sens w tym roku to samo robić ? Dzis przeglądając sieć strasznie duzo naczytałem się o kradzierzach tego sprzętu , aż dziw że rok minął mi bez problemów . Strach mnie obleciał jaki to hodliwy towar :( .
Dzisiaj pytałem w PZU o doubezpieczenie radia i u nich jest tylko jedna opcja mini casco(kradzież auta plus radio) lub pełne AC. w zależności od zniżek AC koszt mini ok.1500pln.tylko nie pamiętam czy za OC plus mini AC czy samo mini AC.Kobitka pytała o fakturę lub jakikolwiek dowód zakupu.I żeby było śmieszniej nie miała takiego radia w bazie danych.
tomix
Zaawansowany
Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
Imię:: TOMEK
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Post autor: tomix »

hagio pisze:
macszl pisze:( .
Dzisiaj pytałem w PZU o doubezpieczenie radia i u nich jest tylko jedna opcja mini casco(kradzież auta plus radio) lub pełne AC. w zależności od zniżek AC koszt mini ok.1500pln.tylko nie pamiętam czy za OC plus mini AC czy samo mini AC.Kobitka pytała o fakturę lub jakikolwiek dowód zakupu.I żeby było śmieszniej nie miała takiego radia w bazie danych.
Rozumie ze dokladales rns , nie trzeba żadnej faktrury czy dowodu zakupu dokladanego radia. Wiem na swoim przykładzie miałem rns 315 zmieniłem na rns 510, doubezpieczylem bo oryginalnie było rns 315 , bez problemu na 12 tys zł, foto zrobione i wystarczyło , mało tego po 4 miesiącach na parkingu leśnym mi je ukradli i nie było tez problemu z odszkodowaniem. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
hagio
Expert
Auto:: TRENDLINE 2.0 16V BKD2005
Imię:: BARTOSZ
Podziękował: 276 razy
Otrzymał podziękowań: 153 razy
Kontakt:

Post autor: hagio »

tomix pisze:
hagio pisze:
macszl pisze:( .
Rozumie ze dokladales rns , nie trzeba żadnej faktrury czy dowodu zakupu dokladanego radia. Wiem na swoim przykładzie miałem rns 315 zmieniłem na rns 510, doubezpieczylem bo oryginalnie było rns 315 , bez problemu na 12 tys zł, foto zrobione i wystarczyło , mało tego po 4 miesiącach na parkingu leśnym mi je ukradli i nie było tez problemu z odszkodowaniem. Pozdrawiam
gdzie do ubezpieczałeś? właśnie w PZU? Jeśli tak to PZU nie równe PZU.Miałeś tylko OC plus do ubezpieczałeś radio( i tylko samo radio)?Jak się wkurzę to pochodzę po innych ubezpieczycielach i popytam.
tomix
Zaawansowany

Rozumie ze dokladales rns , nie trzeba żadnej faktrury czy dowodu zakupu dokladanego radia. Wiem na swoim przykładzie miałem rns 315 zmieniłem na rns 510, doubezpieczylem bo oryginalnie było rns 315 , bez problemu na 12 tys zł, foto zrobione i wystarczyło , mało tego po 4 miesiącach na parkingu leśnym mi je ukradli i nie było tez problemu z odszkodowaniem. Pozdrawiam[/quote]
gdzie do ubezpieczałeś? właśnie w PZU? Jeśli tak to PZU nie równe PZU.Miałeś tylko OC plus do ubezpieczałeś radio( i tylko samo radio)?Jak się wkurzę to pochodzę po innych ubezpieczycielach i popytam.[/quote]

Kupuje oc i AC normalne nazwijmy je pełne, mnie nie interesują mini i tym podobne. Auto posiada radio rns 315 oryginalnie i po vinie tez tak jest. Sprzedaje rns 315 kupuje rns 510 montuje ,wcześniej idę do aso zapytać sie ile kosztuje cena w aso około 12 tys zł. Jadę do PZU czy do mnie przyjeżdża żadna różnica , robią foto pytają na jaka kwotę na 12 tys zł i płace i po zabiegu. dobrze ze doubezpieczylem bo po 4 miesiącach ukradli. Jesli by występowało radio rns 510 oryginalnie od początku to wiadomo ze nie trzeba wtedy dodatkowego ubezpieczenia kupować. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
wujo_sam
Specjalista
Auto:: Touran 2.0
Imię:: Tomasz
Podziękował: 68 razy
Otrzymał podziękowań: 70 razy

Post autor: wujo_sam »

Z mojej strony to wygladalo tak iz po wymianie RNS 300 na 510 w czasie trwania ubezpieczenia potrzebny byl tylko aneks do AC bez zadnych doplat poniewaz vw w serii montowal i jedno i drugie a ja jako drugi wlasciciel nie mialem wplywu na to co wyszlo z salonu. Z wersji Trend zrobil mi sie z czasem Highline poprzez rozne mody :D Obecnie na nowej umowie AC mam zaznaczona 510 jako standard wyposazenie a TU bazuja na naszym oswiadczeniu przy podawaniu wyposazenia pojazdu oraz dokumentacji sporzadzonej przez agenta. Jedynie co podlegaloby dodatkowemu doubezpieczeniu to sprzed nie ujety w fabrycznym zestawieniu a dolozony extra przez uzytkownika (np navi pioneer lub jvc o znacznej wartosci).
tomix
Zaawansowany

baltazar pisze:
egzen pisze:Czy w przypadku kontroli taka samodzielnie wydrukowana polisa będzie ok? Miśki się do tego nie przyczepią
Teraz nie musisz wozić ze sobą żadnej dodatkowej polisy ubezpieczeniowej. Sam wożę taki wydruk który wysłali mi jakiś czas temu na maila z ubezpieczalni. Tą kwestię reguluje nawet rozporządzenie ministra (chyba infrastruktury), że podczas kontroli masz w zasadzie okazać dokument (może być kserokopia, wydruk) dokumentu poświadczającego wykupienie polisy. Poza tym teraz każdy radiowóz ma możliwość sprawdzenia (chociażby po nr rejestracyjnym) czy na pewno posiadasz ubezpieczenie.
Nawet sam możesz sprawdzić każde auto jak posiadasz ten rej, nr vin oraz datę pierwszej rej

https://historiapojazdu.gov.pl/strona-g ... ndex.xhtml
katan
Początkujący
Auto:: Lift 1,9 TDI BLS 2010
Imię:: Piotr
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: katan »

A ja dalej swoje. 2010 r. wartość 31900zł

Pakiet. Cena za miesiąc. - pomnożyć razy 12. Czyli pakiet max to 1500zł

za 1.9 Tdi - katowice(składka zależy od szkodowość regionu) -

60 zniżki za AC i OC.

Nie znajdziecie taniej i szerszego zakresu
Załączniki
Bez tytułu.jpg
tomix
Zaawansowany

katan pisze:A ja dalej swoje. 2010 r. wartość 31900zł

Pakiet. Cena za miesiąc. - pomnożyć razy 12. Czyli pakiet max to 1500zł

za 1.9 Tdi - katowice(składka zależy od szkodowość regionu) -

60 zniżki za AC i OC.

Nie znajdziecie taniej i szerszego zakresu
Zazwyczaj nie szukamy taniej. A firmy pokazane rewelacja wypłata z AC ---równa sie wielkie nerwy.
Awatar użytkownika
dymek
Przeglądacz
Auto:: vw touran 1.6 FSI 2006
Imię:: Tomek
Podziękował: 32 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Post autor: dymek »

Zapytaj o'' Proamę''Kiedyś mieli fajne pakiety,a przy tym bardzo trafnie określili wartość rynkową auta.
katan
Początkujący
Auto:: Lift 1,9 TDI BLS 2010
Imię:: Piotr
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: katan »

tomix pisze: Zazwyczaj nie szukamy taniej. A firmy pokazane rewelacja wypłata z AC ---równa sie wielkie nerwy.
No to chyba jestem upośledzony :-). Z tego screena z udziałem skarg wynika że ta cała benefia to ma niewielki udział w rynku ale też skarg ma na bardzo niskim poziomie. Natomiast (bre) jest na pomarańczowo z 1,5. Więc wydaje mi się że im mniej skarg tym lepiej.
tomix
Zaawansowany

katan pisze:
tomix pisze: Zazwyczaj nie szukamy taniej. A firmy pokazane rewelacja wypłata z AC ---równa sie wielkie nerwy.
No to chyba jestem upośledzony :-). Z tego screena z udziałem skarg wynika że ta cała benefia to ma niewielki udział w rynku ale też skarg ma na bardzo niskim poziomie. Natomiast (bre) jest na pomarańczowo z 1,5. Więc wydaje mi się że im mniej skarg tym lepiej.
U mnie stoją auta korzystajace z oc oraz AC rożnych firm , nie chciałbym z doświadczenia korzystać z firmy jakieś krzak uwierz mi, i moge potwierdzić ze na pewno wyladujesz z nimi w sadzie jak zobaczysz odszkodowanie, domyśl sie dlaczego.
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Imię:: Michał
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

tomix pisze:na pewno wyladujesz z nimi w sadzie jak zobaczysz odszkodowanie, domyśl sie dlaczego.
Jak chcesz ludzkie odszkodowanie, to z każdą wylądujesz. Zawsze zaniżają. Czy to PZU, czy Compensa, czy Ubezpieczenia Pocztowe...
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
tomix
Zaawansowany

niko02 pisze:
tomix pisze:na pewno wyladujesz z nimi w sadzie jak zobaczysz odszkodowanie, domyśl sie dlaczego.
Jak chcesz ludzkie odszkodowanie, to z każdą wylądujesz. Zawsze zaniżają. Czy to PZU, czy Compensa, czy Ubezpieczenia Pocztowe...
W sumie z AC niektóre firmy robią rzetelnie , jest ani mniej ani wiecej tyle ile powinno i kończy sie zazwyczaj na 3 ogledzinach, po wiadomo po pierwszych to tak jak auto stoi nie widać wszystkiego. Pozdrawiam
macszl
Przeglądacz
Auto:: Touran, 2.0 tdi, 2014
Imię:: Maciek
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Post autor: macszl »

dymek pisze:Zapytaj o'' Proamę''Kiedyś mieli fajne pakiety,a przy tym bardzo trafnie określili wartość rynkową auta.
Wlasnie konczy sie mi ubezpieczenie oc i ac i to co wyliczyli w proamie to szok . Fakt skladka najnizsza ale wartosc auta rowniez 19 tys gdzie np aviva wartosc auta wyliczyla na 29.800 gdzie tu logika ? A jak Panowie mi poleca brac udzial wlasny czy zniesiony ? To samo do amortyzacji i czy czesci oryginalne ? Zglupialem szukajac ofert :omatko:
tomix
Zaawansowany

macszl pisze:
dymek pisze:Zapytaj o'' Proamę''Kiedyś mieli fajne pakiety,a przy tym bardzo trafnie określili wartość rynkową auta.
Wlasnie konczy sie mi ubezpieczenie oc i ac i to co wyliczyli w proamie to szok . Fakt skladka najnizsza ale wartosc auta rowniez 19 tys gdzie np aviva wartosc auta wyliczyla na 29.800 gdzie tu logika ? A jak Panowie mi poleca brac udzial wlasny czy zniesiony ? To samo do amortyzacji i czy czesci oryginalne ? Zglupialem szukajac ofert :omatko:
Zadnego udzialu własnego po co ci to, czesci oryginalne, TOURAN występuje prawie cały w zamiennikach i z AC bedą ci dawać zamienniki. Jak byś inne auto ubezpieczal to z AC nie musiał byś wykupywac czesci oryginalne bo by tam nie wystepowaly ,ale tutaj tak. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ