Spadek mocy, dużo pali po wymianie wałka rozrządu

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.
gumiak
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: gumiak »

anko1973 pisze:hej,
możez podać gdzie regenerowałeś i co się konkretnie zniszyło w turbinie?
Regenerowana była gdzieś w okolicach Białegostoku, dokładnego adresu nie znam, bo załatwiał ten temat mechanik, u którego naprawiałem samochód podczas wakacji.
Dokładnych zniszczeń nie znam, prawdopodobnie jutro bede odbierał auto, wtedy dokładnie dowiem się co się z nią stało. Ze wstępnych ustaleń mechanika wydaje się, że w układzie pojawiło się jakieś ciało obce, które zniszczyło turbine. Pytanie skad mogło się tam znależć? Są dwie możliwości: albo mechanik, który wymianiał wałek rozrządu, sciągał głowice, wtryskiwacze coś tam przez nieuwage zostawił, albo wydarł sie kawałek szklanki, ponieważ w jednej jest dziura. Cięzko tak na prawde ocenić.
Tak jak pisałem, jutro dowiem sie dokladnie w jakim stanie była turbina, że wymagała wymiany/regeneracji.

Przy okazji, pytanie o zakup turbiny jest nieaktulne - dałem sie namówic mechanikowi aby jednak ponownie zregenerować moją, gdyż nie padła sama z siebie. Może to błąd, może nie, życie pokaże... na pewno jest dużo taniej.
anko1973
Zaawansowany
Auto:: 2,0 TDI BKD, DSG, 2005
Imię:: Andrzej
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: anko1973 »

@ Dodi - jak będzi mi potrzeba będę pamiętał ale raczej będę potrzebowac od razu mechanika - a najlepiej taki zakład co regenreuje i montuje.
@ gumiak - a mechanik z Warszawy czy z okolic - jak możesz daj namiary na priva lub tutaj czy na forum - jest temat z warszawskimi mechanikami
bozzio
Przeglądacz
Auto:: HGL 1.9 BLS DSG 2006
Imię:: BOGUSLAW

Post autor: bozzio »

podkleję się tutaj, aby nie zakładać nowego tematu.

Od wymiany rozrządu mój Turek pali dużo więcej. Czytając ten temat stwierdziłem, że muszę pologować trochę silnik, aby ktoś obryty określił, czy to wina rozrządu. No i zonk...

podpiąłem VCDSa i nie mogę zlogować, bo brak labelki do silnika BLS. Prośba do użytkowników, czy ma ktoś label silnika BLS do VCDS?

plik ma oznaczenie: 03G-906-021-BLS.LBL

najlepiej jakby była cała paczka Labels, bo pliki maja powiązania z innymi - najlepiej sprawdzić w Notatniku, jakie jeszcze .lbl są potrzebne.

Dzięki.
ODPOWIEDZ