transporter0 pisze:Moja żona również zakomunikowała mi dzisiaj że coś się dzieje z temperaturą silnika. Auto rozgrzewa się dość szybko i podczas jazdy autostradowej osiąga bez problemu 90st. ale gdy się tylko zatrzyma lub zwolni po wjeździe do miasta spada do 80-85st. Temperatura na zewnątrz 1stC. Czy to termostat?
Moim zdaniem termostat. Z ogrzewaniem nie ma problemów na postoju? Pewnie temperatura rośnie i spada podczas jazdy w cyklu miejskim? Ewentualnie może być to też wina czujnika temperatury. Ale czy to czujnik to trzeba podpiąć vcdsa.
Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka
Skoda Octavia III 2.0 TDI CKFC 2013 VW Golf V 1.9 TDI BXE 2008
A ja mam odwrotną sytuację.. podczas jazdy po mieście, trzyma temperaturę idealnie 90 , natomiast przy jezdzie autostradą z prędkością 140-160km temperatura potrafi spaść do 70 , jak zwolnie, albo sie zatrzymam , to temperatura wraca do 90 .. Ki diabeł? termostat nowy wymieniony niedawno... Ktoś ma jakiś pomysł?
Krzychu nic nie mówiłeś na spocie. U kolegi transporter0 to raczej coś innego ale u morfeusz33 obstawiam właśnie jego. Jakby słaba praca. Bo widać działa ale nie do końca poprawnie. Jakiej firmy wrzuciłeś grzybka?
Termostat musi się zamykać przy danej temp na zegarach nawet tego nie zobaczymy bo to małe wahania a zegary tak naprawdę przeklamuja. Albo się przyzwyczai do tego albo kombinuj z nowym termostatem. Z drugiej strony mają prawo troszkę spaść jak zasuwasz i jeszcze nawiew puścić na max ciepło bo to przecież normalnie.no i tak się może dziać tylko jak mamy sprawne czujniki temperatury
transporter0 pisze:Moja żona również zakomunikowała mi dzisiaj że coś się dzieje z temperaturą silnika. Auto rozgrzewa się dość szybko i podczas jazdy autostradowej osiąga bez problemu 90st. ale gdy się tylko zatrzyma lub zwolni po wjeździe do miasta spada do 80-85st. Temperatura na zewnątrz 1stC. Czy to termostat?
Moim zdaniem termostat. Z ogrzewaniem nie ma problemów na postoju? Pewnie temperatura rośnie i spada podczas jazdy w cyklu miejskim? Ewentualnie może być to też wina czujnika temperatury. Ale czy to czujnik to trzeba podpiąć vcdsa.
Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka
Z ogrzewaniem nie ma żadnych problemów. Spalanie w normie.
Więc termostat czy dogrzewacz? Hmmm...
morfeusz33 pisze:Termostat był wymieniany jakiś miesiąc temu na nowy...A problem pozostał niestety stary.. Porozmawiam z Krystianem żeby wymienić jeszcze raz.
Czujnik temperatury jest sprawny?
Jak temperatura spada to i ogrzewanie słabnie?
Skoda Octavia III 2.0 TDI CKFC 2013 VW Golf V 1.9 TDI BXE 2008