Chłodniczka recyrkulacji spalin - świst silnika
- QQRYDZA
- Expert
- Auto:: 1,9tdi
- Imię:: dar
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
komputer nie pokazuje żadnych błędów,jak się rozgrzeje to nie ma stukotania,
syczenie pojawia się parę minut po włączeniu silnika,kiedy już zacznie to przyciśnięcie powoduje to że syk ustaje i po paru minutach znowu,w trakcie jazdy pojawia się gdy gwałtownie przyspieszam,utraty mocy nie zauważyłem,kopcenia żadnego niema.
jaką pompką można to sprawdzić???
syczenie pojawia się parę minut po włączeniu silnika,kiedy już zacznie to przyciśnięcie powoduje to że syk ustaje i po paru minutach znowu,w trakcie jazdy pojawia się gdy gwałtownie przyspieszam,utraty mocy nie zauważyłem,kopcenia żadnego niema.
jaką pompką można to sprawdzić???
- Rauko
- Expert
- Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Jak Ty go wyśledziłeś, że film ogląda?Turanek pisze:Ja się tu produkuję i szukam, a QQ filmy ogląda. No większej ignorancji to nie ma![]()
Niech sam sobie szuka, może wąż mu w kieszeni syczy
No jeśli by tego węża faktycznie brakowało to ma prawo syczeć
Ale ten drugi wężyk faktycznie uwalany strasznie czymś - zapewne olejem skoro Turanek tak twierdzi.
No ubawiłem się strasznie - dzięki
- QQRYDZA
- Expert
- Auto:: 1,9tdi
- Imię:: dar
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
no nie ma rury od turbo bo jest ściągnięta (zdjęcie robione u mechanika) i turbo jest ok,ta na dole została wyczyszczona i tez mówił że jest ok.przecież jakbym nie miał rury założonej to nie pisał bym że nie zauważyłem spadku mocy ;>,ale coś mi nie zagrało u tego mechanika,kasy nie wziął ale ja bym jeszcze raz się dobrał do tej zabrudzonej olejem rury.
mogłem pod zdjęciem napisać że rura do turbo jest zdjęta,
tu napisałem- http://pl.fotoalbum.eu/QQRYDZA/a674494/00000003
a o myśleniu to już nic mi nie mów,chodzę o tygodnia i główkuje co to może być i nikogo nie ignoruje ,tylko nie wiedziałem że o tej porze będziecie sobie tym jeszcze gitarę zawracać ;-)
w sumie dzięki chłopaki
poza tym mechanik mówił coś jeszcze ale to jutro znowu tam podjadę i się upewnię,relacje zdaję na bieżąco jeżowi ;-) bo do niego mam numer;-)
mogłem pod zdjęciem napisać że rura do turbo jest zdjęta,
tu napisałem- http://pl.fotoalbum.eu/QQRYDZA/a674494/00000003
a o myśleniu to już nic mi nie mów,chodzę o tygodnia i główkuje co to może być i nikogo nie ignoruje ,tylko nie wiedziałem że o tej porze będziecie sobie tym jeszcze gitarę zawracać ;-)
w sumie dzięki chłopaki
poza tym mechanik mówił coś jeszcze ale to jutro znowu tam podjadę i się upewnię,relacje zdaję na bieżąco jeżowi ;-) bo do niego mam numer;-)