Powiem z wlasnego doswiadczenie, tyle ze z pompą MK60-EC1, ja rowniez chcialem zobaczyc jak wyglada nowy licznik kolor i zrobilem podmiane na podlaczonym aku, po wpieciu starego, stracilem nastawy podstawowe, jak i kodowanie pompy ABS, ale to dot pompy z dlugim kodowaniem, wiec moze u Ciebie jest podobnie ? sprobuj zakodowac pompe, wbij w google numer pompy i zobaczysz przykladowe kodowania, potem wykonaj nastawy podstawowe wg schematu, ktory podalem, nie adaptacje, jesli chodzi o kod to nie ten 21.... tylko 40168.
P.S Z drugiej strony jak mialem pompe z krotkim kodowaniem oraz 1/2 FIS to koles zrobil mi przekladke na pelen FIS doslownie na ulicy, wgral immo, kiera w lewo, prawo 3 metry do przodu i po ptokach bylo
-- N lip 24, 2016 12:02 --
jarry pisze:yox pisze:zadzwon do Pana, ktory ci to sprzedal, niech ci laskawie wytlumaczy ja wykonac
wiem że piszesz z UK ale po wypowiedziach odgaduję że nie masz problemu z językiem polskim

, czy mógłbyś pisać z polskimi literami? nawet jak masz system w komputerze czy telefonie bez polskiego języka to w 10 sekund doinstalowuje się odpowiednie łatki i można pisać po polsku poprawnie, szanujmy nasz język bo jest bardzo ładny, a bez polskich literek to się robi jakaś robo-mowa

Musiałeś to napisać ?

o jakiej łatce piszesz, bo z tym ALT-em to masakra
-- N lip 24, 2016 12:23 --
wiesz co ? ja sądze, że ten 21190 to poprostu kodowanie Twojej pompy, a nie żaden kod dostępu

jeśli poprosi o kod na początku to wpisz 40168 albo nic nie wpisu,j tylko 'dalej', nastepnie logowanie, kod '5-cio cyfrowy', 40168 itd
-- N lip 24, 2016 12:36 --
... się rozpisałem

jednak wydaje mi się, że coś mieszasz cytat:
"1. w sterowniku abs jest kod ecu 21190 i czy to jest ten kod 5 cyfrowy o który pyta skaner przed logowaniem ?
2. w esp w tym miejscu jest napisane long coding , czy przypadkiem esp nie zgubił kodowania i to jest cała przyczyna braku możliwości"
Widzisz ABS i ESP to jeden i ten sam sterownik

Natomiast na pierwszej stronie zamieściłeś fotkę z logowania do 'Steering Assist' (magiel), którą podpisałeś 'ESP'