Wiem,wiem a robiłeś skan po wyjęciu tego bezpiecznika ? zobacz może coś jeszcze jest na nim(tylko chyba nie będziesz miał zasilania na obd ale na pewno dasz rade to obejść )
Raczej nie będzie to takie łatwe. Bo musiałby wyciągnąć pin z obd2 w 16 okienku i tam wcisnąć kabelek plusów. Nie może być tak by ten pin co jest tam normalnie dostanie plus bo wyjdzie na to samo jakby ten bezpiecznik był wetkniety.
Ja u siebie tego bezpiecznika nie mam ale ha mam klima manualną brak multi pełnego fisa itp.
wg. opisu na schemacie "komputer sterujący układem klimatyzacji" niestety wczoraj wywaliłem ELSA, bo nie wyświetlała mi wszystkich schematów, będę instalował w weekend
yox pisze:wg. opisu na schemacie "komputer sterujący układem klimatyzacji" niestety wczoraj wywaliłem ELSA, bo nie wyświetlała mi wszystkich schematów, będę instalował w weekend
Z tego co wiem u Damiana siedzi zupełnie inny panel, i może tu jest pies pogrzebany..?
znalazłem jeszcze coś takiego,ale z czego to jest zasilane to nie wiem.
yox pisze:wg. opisu na schemacie "komputer sterujący układem klimatyzacji" niestety wczoraj wywaliłem ELSA, bo nie wyświetlała mi wszystkich schematów, będę instalował w weekend
Z tego co wiem u Damiana siedzi zupełnie inny panel, i może tu jest pies pogrzebany..?
J301.JPG
znalazłem jeszcze coś takiego,ale z czego to jest zasilane to nie wiem.
tak Bartek masz rację u mnie siedzi ten najnowszy panel lecz jak widziałeś pisałem że na odłączonym panelu pobór jest bez zmian
PS. Musimy jakoś się umówić i zgrać tą Etkę na mój dysk
1.Odłącz klemy (+) i (-)
2.Multimetr do klemy (-) i do (+) aku
3.Drzwi zamknięte
4.Wyciągaj po kolei bezpieczniki najpierw pod maską, potem w środku
5.Zanotuj po wyjęciu, którego bezpiecznika pobór spadnie (będziesz miał 'złodzieja')
6.Nie odpalaj auta, zanim nie założysz klemy (+) i (-)
Ostatnio zmieniony pn wrz 26, 2016 21:36 przez yox, łącznie zmieniany 2 razy.
Różne bywają przypadki z tym znikajacym prądem / napięciem... Nie znam schematu ale może to ma coś wspólnego bezpośrednio z klimatyzacją / kompresorów?
Witam wszystkich.
Od kilku dni rownież borykam się z uciekającym prądem na postoju.
Jaką jest różnica sprawdzania bezpieczników przy odłączonej tylko klenie "-" a jaka przy sprawdzaniu na odłączonych dwóch klemach?
Ja sprawdzałem multimetrem przykladając do klemy "-" i do akumulatora wskazywało mi pobór 0.23A po wyjęciu bezpiecznika 7.5A z gniazda 46 spadło do 0.11A i nie chce spaść niżej. Weryfikowałem również bezpieczniki przy akumulatorze i nic.
Obecnie nie mam oświetlenia we wnętrzu bo to jest ten bezpiecznik 46. Wyjmowałem wszystkie zarówki i kostki i nic. Radio też wyjąłem i odpinałem kostkę czujnika cofania i bez zmian.
mierząc pobór prądu to za każdym razem czekałem aż samochód wejdzie w stan uśpienia a nie tylko wyjęcie bezpiecznika i mierzenie niestety ja to robiłem i była to mozolna praca żeby dojść do sedna żaden elektryk samochodowy nie chciał się tego podjąć ze względy na czas spędzony przy jednym aucie a vcds nic nie pokazywał