Są gusta i guściki jestem na etapie poszukiwań nowych felg wiec jeszcze mam do myślenia ...
Dzięki za podpowiedzi na pewno się przydadzą przy zakupie nowych kapci
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
MAREKK słuchaj a mi sie wydaje ze te felgi które pokazałeś dokładnie na tym zdjęciu to raczej 19cali(a to już problemy)a nie 18
bo osobiście mi też się te podobają i jeśli żeczywiście te felgi na tym zdjęciu przedstawiają 18 i doczytałeś opis tego dokładnie tourana to wyglądają pokaźnie i ja też takie zakładam
Pozwolę sobie odgrzać "kotleta" mam na oku takie felgi http://allegro.pl/18-5x112-nowe-felgi-a ... 53872.html
jednak mam obawy co do ich szerokości 8,5 cala.Dla porównania wklepałem w kalkulator ET takie parametry felgi 18x8,0j ET 35 z oponami225/40(które podobno są na styk) z tymi z allegro 18x8,5j ET45 i wyszło że są o całe 4mm cofnięte do wewnątrz nadkola,natomiast zalecana opona do nich to 245/45/18,moje pytanie czy nie będzie wystawać z nadkola?szczególnie chodzi mi o przód bo jest węższe nadkole,z góry dzięki za pomoc.
ja miałem TOMASON TN4 w passacie B6 18x8,5j ET45 z ogumieniem 225/40/18 Conti, i nic nie wystawało, teraz mam Ori felge OMANYT 7,5Jx18H2 ET51 z kapciem 225/40/18 Michelin i wydają mi się za wąskie. Przydał by się dystans 0,5 mm max na tył.
Zalecać mogą taki rozmiar opon ale nie musisz takich wkładać wystarczy 225/40/18 lub 235/40/18, profil 40 aby komfortu nie stracić.
Myślę że jak był na te twoje Tomasony założył kapcia 225/40/18 to by nie wystawało.
Załączniki
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
aki, kurde mam dylemat,na niemieckim "ebaju" wszędzie w aukcjach z TN7 jak sprawdzam czy będą pasować do mojego DIABLO to wyskakuje Der Artikel passt nicht VW Touran 2005 1T1, 1T2, 1T3.nie wiem czy oni patrzą na parametry zalecane przez producenta?czy najzwyczajniej się nie zmieszczą z oponami?
hagio, i mają racje że 18x8,5j ET45 nie będą pasować.
Poczytaj.
Jeżeli chodzi o model TN7 pasują do Tourana ale Corssa takie TN7 8,5x18" 5x112 ET30, ale tylko z tego względu że Cross ma plastikowe nakładki na nadkole które poszerzają obrys.
Pisze to w załączniku 09-1203-A03-V01