Koło dojazdowe - wybór
-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Co proponujecie do Tourana w wersji 7-mio osobowej gdzie nie ma schowka na koło? Nie mam zestawu naprawczego (został wykorzystany przez poprzedniego właściciela).
Czy dokupić zestaw naprawczy czy też pogodzić się z koniecznością wygospodarowania miejsca na zapas/dojazdówkę jako element bagażu w bagazniku?
Jeżeli zestaw naprawczy to jaki i gdzie go kupić - tak by w razie potrzeby faktycznie był skuteczny (nie jakaś chińska lipa)?
Czy dokupić zestaw naprawczy czy też pogodzić się z koniecznością wygospodarowania miejsca na zapas/dojazdówkę jako element bagażu w bagazniku?
Jeżeli zestaw naprawczy to jaki i gdzie go kupić - tak by w razie potrzeby faktycznie był skuteczny (nie jakaś chińska lipa)?
Posiadający TouFrana
- Eljot
- Władca postów
- Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
- Imię:: Lesław
- Podziękował: 780 razy
- Otrzymał podziękowań: 344 razy
- Kontakt:
Dlatego mój wybór padł na dojazdówkę...admin pisze:Zestawy naprawcze oryginalne VW na allegro były swego czasu po ok 100 zł. Dziurę może to to załata, ale jak Ci bok gumy rozerwie gwóźdź to nie pojedziesz
Na dalsze wyjazdy polecam dojazdówkę lub pełne koło.
Jak większe uszkodzenie koła, to siedzisz w lesie i .....

- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
-
- Przeglądacz
- Auto:: 1T1 BXF '06
- Imię:: Pablo
- Podziękował: 1 raz
A nie jest tak przypadkiem, że są dwie wersje podłogi w wersji 5 osobowej?
Ja nie mam schowka w podłodze, mam tylko miejsce na koło dojazdowe gdzie VW wrzucił styropian z zestawem naprawczym. A kojarzę, że są wersje, które prócz miejsca na koło mają jeszcze w głębi schowek - one czasem nie mają wyżej zamontowanej podłogi, co umożliwia włożenie pełnego koła?
Ja nie mam schowka w podłodze, mam tylko miejsce na koło dojazdowe gdzie VW wrzucił styropian z zestawem naprawczym. A kojarzę, że są wersje, które prócz miejsca na koło mają jeszcze w głębi schowek - one czasem nie mają wyżej zamontowanej podłogi, co umożliwia włożenie pełnego koła?
- Eljot
- Władca postów
- Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
- Imię:: Lesław
- Podziękował: 780 razy
- Otrzymał podziękowań: 344 razy
- Kontakt:
Zrobię najlepiej foto jak leżu u mnie zapodam...
Na Allegro kupiłem uprzednio dzwoniąc, i gostek pytał o wersję 5 czy 7 osób.
A więc najlepiej jest skorzystać z linku rumun_58 http://www.beretta.waw.pl/ zadzwonić i wszystko będziesz wiedział.
Z gadki wyczułem, że znają się na rzeczy.

Na Allegro kupiłem uprzednio dzwoniąc, i gostek pytał o wersję 5 czy 7 osób.
A więc najlepiej jest skorzystać z linku rumun_58 http://www.beretta.waw.pl/ zadzwonić i wszystko będziesz wiedział.
Z gadki wyczułem, że znają się na rzeczy.

- rumun_58
- Użytkownik
- Auto:: 1T1 HL BLS 06"
- Imię:: Bartek
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Są dwa rodzaje podłogi Tourana w wersji 5-osobowej.
1)

Tutaj tylko wejdzie dojazdówka 16" (mam taką i są tak rowki od spodu wyprofilowane, że dojazdówka 16" tylko się mieści)
2)

Tutaj zmieści się zapewne dojazdówka 15", 16" jak i pełno wymiarowe koło w rozmiarach 15", 16".
Co do wersji 7-osobowej to nie wiem, ale tak jak Kolega wyżej polecam stronę http://www.beretta.waw.pl - oni napewno doradzą co do dojazdówki dla Tourana w wersji 7-osobowej.
*Zdjęcia zapożyczone z all...
1)

Tutaj tylko wejdzie dojazdówka 16" (mam taką i są tak rowki od spodu wyprofilowane, że dojazdówka 16" tylko się mieści)
2)

Tutaj zmieści się zapewne dojazdówka 15", 16" jak i pełno wymiarowe koło w rozmiarach 15", 16".
Co do wersji 7-osobowej to nie wiem, ale tak jak Kolega wyżej polecam stronę http://www.beretta.waw.pl - oni napewno doradzą co do dojazdówki dla Tourana w wersji 7-osobowej.
*Zdjęcia zapożyczone z all...

Ostatnio zmieniony wt cze 21, 2011 14:04 przez rumun_58, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Początkujący
- Auto:: 1T1, BKC, 2005
- Imię:: Grzesiek
- Podziękował: 2 razy
Witam!
Ja tez jak w temacie, szukam dojazdówki.
Mam wersje 5-os.. podloga bagaznika nie podnoszona, jak na wczesniejszej focie nr 1.
Pytanie mam bo albo nie kumam, albo niescislosc jest mala.
Wczoraj pytalem mailowo goscia z Torunia, jakie ma byc do tego auta kolo dojazdowe - odpisal ze 125/70 R 18, ze tylko takie bedzie OK, wyjme steropian wloze kolo i do niego plastyk z narzedziami. ze do 16' nie, choc 125/70 R 16 tez pasuja do tego auta.
Wrzucam link
Tutaj czytam, ze kupujecie wlasnie takie.
A czy te rzeczy z tego styropianu wkladacie luzem w koło(pytam o zakupione dojazdowki 16')- lewarek, klucze, itd. czy z jakims tam plastykiem, bo ja go nie mam i nie wiem czy ma byc czy jak?
I jeszcze jedno - czy dobrze licze ze koła 125/70 R 16 i 125/70 R 18 sa innej wysokości, jesli tak to ktore jest bardziej zblizone do orginalu, czyli 195/65/15 czy 205/55/16, bo nie chcalbym w razie "W", aby auto pochylone bylo.
dzieki
Ja tez jak w temacie, szukam dojazdówki.
Mam wersje 5-os.. podloga bagaznika nie podnoszona, jak na wczesniejszej focie nr 1.
Pytanie mam bo albo nie kumam, albo niescislosc jest mala.
Wczoraj pytalem mailowo goscia z Torunia, jakie ma byc do tego auta kolo dojazdowe - odpisal ze 125/70 R 18, ze tylko takie bedzie OK, wyjme steropian wloze kolo i do niego plastyk z narzedziami. ze do 16' nie, choc 125/70 R 16 tez pasuja do tego auta.
Wrzucam link
Tutaj czytam, ze kupujecie wlasnie takie.
A czy te rzeczy z tego styropianu wkladacie luzem w koło(pytam o zakupione dojazdowki 16')- lewarek, klucze, itd. czy z jakims tam plastykiem, bo ja go nie mam i nie wiem czy ma byc czy jak?
I jeszcze jedno - czy dobrze licze ze koła 125/70 R 16 i 125/70 R 18 sa innej wysokości, jesli tak to ktore jest bardziej zblizone do orginalu, czyli 195/65/15 czy 205/55/16, bo nie chcalbym w razie "W", aby auto pochylone bylo.
dzieki
-
- Początkujący
- Auto:: 1T1, BKC, 2005
- Imię:: Grzesiek
- Podziękował: 2 razy
rzućcie okiem na tohighline pisze:Pewnie że można... ale to auto ma tyle schowków, że akurat takie rozwiązanie nie jest zbyt wygodne..Eljot pisze: parę duperelków można tam jeszcze zmieścić..
Korzystając z okazji zapytam; czy touran ma rzeczywiście 695L pojemności w bagażniku?
Czy to jest mierzone do sufitu?
ciekawe rzeczy pisze dziennikarz, choc dla posiadaczy touranow raczej dobre

hej i prosze o odpowiedz na moje powyzsze
BKC Trendline
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy