Marcin,jedna ważna uwagayox pisze:gdy pociagniesz manetką do siebie, wycieraczki przednie załaczają się
pamiętaj, aby sprawdzać wycieraczki przy zamkniętej masce - bo inaczej nie ruszą
Marcin,jedna ważna uwagayox pisze:gdy pociagniesz manetką do siebie, wycieraczki przednie załaczają się

A który to bezpiecznik?bartez55 pisze:Hmmm bezpiecznik? Pompka?
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

No pompka nie daje żadnych znaków tylko wycieraczki latają. Jak włączam spryskiwacze na przednią szybę to tylna wycieraczka się porusza a później przedniebartez55 pisze:Popatrz czy któryś nie jest spalony. Dokładnie nie wiem który to. Ewentualnie przekręc zapłon i spróbuj włączyć spryskiwacze jak nie usłyszysz pompki to znaczy że coś z nią nie tak.
Ewentualnie płyn gdzieś nie ucieka? W touranach przy zawiasach maski jest taki wężyk co lubi pękać. Wygląda jak peszel.
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Mam dokałdnie to samo po mrozach i to samo przećwiczyłem . Na 99% pompka - już zanabyłembartek0-01 pisze:Touran 1T3 2.0 TDI 2014 rok.
Po ostatnich mrozach spotkał mnie podobny przypadek:( Brak spryskiwaczy przedniej oraz tylnej szyby.............
.........Co jeszcze mogę sprawdzić za nim wyciągnę pompkę ? Jakiś inny test w VCDS ?