Problem z rezerwą
- kubbus5
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0TDI 2009
- Imię:: Kuba
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 15 razy
U mnie dokładnie tak samo i zawsze się sprawdza. Jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło żeby mi zabrakło paliwa. Zawsze pokazuje dobrze. Może jakiś jednorazowy wybryk. Spróbuj może zalać troche paliwa i wyjeżdzij do następnej rezerwy i zobaczysz czy sytuacja sie powtórzy.WJ pisze:U mnie po zapaleniu się kontroliki ostrzegawczej FIS pokazuje 70 km do pustyni w baku.
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
To kolego masz cos nie tak. Sprawdz u kolegow z twojej okolicy ktory ma program diagnostyczny popros o podpiecie i sprawdz. W ASO za samo podpiecie biora ok. 180 PLN.snoop pisze:Ponad czerwoną ostatnią a nawet przedostatnią kreskę.
U mnie przy wskazaniu 0 km strzałka na ostatniej kresce, uparłem się sprawdzic ile przejade dojechalem do ponad -10 km i pewnie jeszcze by kilka km zrobił.
- Bzyku
- Specjalista
- Auto:: BKD, 2008
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 27 razy
snoop, ja podobnie jak koledzy robię na rezerwie 50km, po włączeniu się kontroli poziomu paliwa na wyświetlaczu FIS pokazuje 80km do stacji. Jednak! to wszystko to czysta teoria! w przypadku aut z FISem komputer przelicza o parę sekund tzw. zasięg. wystarczy że jadąc po trasie ze spalaniem 5-6l/100km komputer przeliczy że bez problemu przejedziesz jeszcze 100km. ale po wjechaniu do miasta i po kilku metrach w korku spalanie rośnie momentalnie do 10l/100km a zasięg ze 100km spada do 40km! zrób test zalej kilka litrów to pustego baku, skasuj licznik i jedź, zobaczysz jak zachowuje się wskazówka i czy zawsze w tym samym miejscu jej położenia włącza się kontrolka. oraz czy w tym samym położeniu gaśnie auto. osobiście stawiam na pływak. zwłaszcza gdy tankuje się na dziwnych stacjach.
Był i się zmył Highline z 2003 z 2.0 TDI AZV 7os
Jest Trendline z 2007 z 2.0 TDI BKD + DSG 7os
Będzie ... ?
Jest Trendline z 2007 z 2.0 TDI BKD + DSG 7os
Będzie ... ?
-
snoop
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Czyli zdecydowanie jest to błąd wskaźnikowy jakiś.
Specjalnie ograniczyłem prędkość, silnik chodził około 2000 obrotów, żeby zmniejszyć spalanie.
Niemniej dziwne, aby po przejechaniu 10 km przy słabym spalaniu samochód stanął.
Czy ktoś może nakierować na wątek z kimś w Wlkp kto mógłby podpiąć i sprawdzić o co chodzi z tą rezerwą?
Specjalnie ograniczyłem prędkość, silnik chodził około 2000 obrotów, żeby zmniejszyć spalanie.
Niemniej dziwne, aby po przejechaniu 10 km przy słabym spalaniu samochód stanął.
Czy ktoś może nakierować na wątek z kimś w Wlkp kto mógłby podpiąć i sprawdzić o co chodzi z tą rezerwą?
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Jak ci się nie śpieszy to mogę za ok. tydzień wziąć kabel z domu z ZG i byśmy się gdzieś spotkali w PZN i bym zobaczył o co chodzi.snoop pisze:Czy ktoś może nakierować na wątek z kimś w Wlkp kto mógłby podpiąć i sprawdzić o co chodzi z tą rezerwą?
narazie mam zapierdziel na uczelni,dlatego orientacyjnie mówię za tydzień,a kiedy dokładnie to nie wiem
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 
- jarry
- Władca postów
- Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
- Imię:: Rołbert
- Podziękował: 584 razy
- Otrzymał podziękowań: 829 razy
mi na rezerwie pokazuje 80km, zdarzyło mi się nie raz dojechać na MINUS 10 km i jechał, oczywiście nie robię tego intencjonalnie i staram się tak nie robić, w zasadzie nie pamiętam kiedy ostatnio mi się tak zdarzyło
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1