Problem z rezerwą
-
snoop
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Problem z rezerwą
Witam,
Nie wiem czy nie było już takiego tematu, ale nie potrafię znaleźć na forum.
Dzisiaj na trasie Gdańsk - Poznań, pod Malborkiem około 10 km przed, zapaliła mi się rezerwa. Ze spokojem stwierdziłem, że przecież dojadę na luzie do Malborka i zatankuje.
Wjechałem w obręb miasta, samochód zgasł - zapaliła się kontrolka akumulatora.
Spróbowałem pokręcić, samochód nie chciał odpalić. Stacja 500m dalej, podszedłem zatankowałem 6 l w baniak, wlałem do samochodu - odpalił z miejsca.
Czy ktoś może wie co jest przyczyną? zle jest skalibrowana kontrolka poziomu paliwa czy jeszcze coś innego?
Nie wiem czy nie było już takiego tematu, ale nie potrafię znaleźć na forum.
Dzisiaj na trasie Gdańsk - Poznań, pod Malborkiem około 10 km przed, zapaliła mi się rezerwa. Ze spokojem stwierdziłem, że przecież dojadę na luzie do Malborka i zatankuje.
Wjechałem w obręb miasta, samochód zgasł - zapaliła się kontrolka akumulatora.
Spróbowałem pokręcić, samochód nie chciał odpalić. Stacja 500m dalej, podszedłem zatankowałem 6 l w baniak, wlałem do samochodu - odpalił z miejsca.
Czy ktoś może wie co jest przyczyną? zle jest skalibrowana kontrolka poziomu paliwa czy jeszcze coś innego?
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
snoop sie nie oburzaj, chodzi o szeroko pojety "ordung"... Za dużo tu Gosci na jeden strzał, wpadaja zalatwiaja "swoja potrzebe" i tyle sie ich widzi, a nie oto chodzi w tym forum... I jeszcze przez to wszystko produkuje OT...
Wymieniałeś licznik?
Wymieniałeś licznik?
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
-
snoop
- Początkujący
Jestem nowym użytkownikiem Tourana, więc trochę jeszcze go pomęcze a i na forum powinienem być często jako, iż chciałbym dowiedzieć się o tym aucie jak najwięcej od bardziej doświadczonych osób.
Nie, nic nie wymieniałem. Jestem mega zdziwiony, iż po zapaleniu się rezerwy przejechałem 10km i samochód po prostu zgasł. Zakręciłem raz, nie odpalił, podeszłedm na stację dolałem 6 l i samochód odpalił jak igła.
Nie wiem czy to może być jakiś błąd systemu czy kontrolki?
Nie, nic nie wymieniałem. Jestem mega zdziwiony, iż po zapaleniu się rezerwy przejechałem 10km i samochód po prostu zgasł. Zakręciłem raz, nie odpalił, podeszłedm na stację dolałem 6 l i samochód odpalił jak igła.
Nie wiem czy to może być jakiś błąd systemu czy kontrolki?
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
a poza tym pamiętaj, że był długi weekend, ludzie odpoczywali. sam byłem na wyjeździe wracam a tu ponad 300 postów do przeczytania. Zalogowałeś się wczoraj pierwszy raz i spodziewasz się że po 12 godzinach wszyscy już ci będą odpowiadać. Spokojnie. Ludzie też pracują nie każdy siedzi cały dzień w necie. Na pewno ktoś kto zna temat odpowie, cierpliwości.marynarz75 pisze:snoop sie nie oburzaj, chodzi o szeroko pojety "ordung"... Za dużo tu Gosci na jeden strzał, wpadaja zalatwiaja "swoja potrzebe" i tyle sie ich widzi, a nie oto chodzi w tym forum... I jeszcze przez to wszystko produkuje OT...![]()
Wymieniałeś licznik?
dodam, że raczej masz coś nie tak z rezerwą bo ja wczoraj jechałem ok 50 km na zapalonej rezerwie i wciąż miałem paliwo.
-
snoop
- Początkujący
Irytuje mnie tylko "przyjęcie" z jakim traktuje się tu nowe osoby, rozumiem wytłumaczenie kolegi, iż jest dużo jednostrzałowców, ale chyba nie trzeba w ten sposób traktować wszystkich jedną miarą?Tomas pisze: a poza tym pamiętaj, że był długi weekend, ludzie odpoczywali. sam byłem na wyjeździe wracam a tu ponad 300 postów do przeczytania. Zalogowałeś się wczoraj pierwszy raz i spodziewasz się że po 12 godzinach wszyscy już ci będą odpowiadać. Spokojnie. Ludzie też pracują nie każdy siedzi cały dzień w necie. Na pewno ktoś kto zna temat odpowie, cierpliwości.
dodam, że raczej masz coś nie tak z rezerwą bo ja wczoraj jechałem ok 50 km na zapalonej rezerwie i wciąż miałem paliwo.
oczywiście czekam na opinie innych i nie poganiam, sam wrocilem z dłuszego wypadu, takze doskonale rozumiem
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
A sprawdzałes na FIS-ie jaki ci jeszcze pokazywal dystans jaki mozesz przejechac po zapaleniu sie kontrolki? U mnie jest to z reguły 80 km... Nie wiem jak jest realizowany ten sygnal jezeli to jest np zwykły pływak to moze sie zawiesił i nie ostrzegł wczesniej o niskim poziomie i faktycznie wyjechałec całe paliwo...
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm