aawol, Jakiś czas temu rozbierałem swoją pralkę i zarośnięta grzałka to chyba tylko na reklamach

Ale taka stacją ogólnie może być fajna. Jakie są koszty utrzymania (filtry itp.?)
Czy firma jest taka ważna? chyba nie. Pralka (całkiem droga) miała być suuuper - na 100lat. (sprzedawca mówił - "jak najmniej elektroniki to się nie zepsuje" i taką wybraliśmy) A okazało się że zaraz po gwarancji padło łożysko na bębnie i zaczęła wyć niesamowicie. "Fachura" przez telefon zażyczył sobie 400zł

Grzecznie podziękowałem i sam rozebrałem, a łożysko kupiłem... za 16zł!!!
Rodzice postanowili wymienić lodówkę na bardziej oszczędną

Przywieźli kazali odczekać 3h aby piana się ustała. Minęło 3h podłączyliśmy i... nic! nie działała

Przyjechał serwisant - okazało się że jakieś kabelki nie były podłączone. Działa już 3 lata, ale dało mi to do myślenia jak dbają o jakość.
Ps: Jak przywieźli lodówkę to się spytałem czy będzie działać tak długo jak poprzednia? Dostawca zobaczył wciąż działającego "Mińska" i rozbrajająco powiedział... na pewno nie

edit: wszystkie sprzety mam markowe, ale różnych firm i po moich doświadczeniach jestem przekonany, że nie ma to większego znaczenia (aby tylko nie były firmy ACME

Szczerze odradzam szklane płyty grzewcze! po jakimś czasie ni z tego ni z owego płyta po prostu pękła. Teraz nauczony doświadczeniem kupiłem aluminiową.