Sprzęty kuchenne

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
Awatar użytkownika
QQRYDZA
Expert
Auto:: 1,9tdi
Imię:: dar
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Sprzęty kuchenne

Post autor: QQRYDZA »

Panowie nietypowe pytanie ;) Co polecacie ,od piekarnika po zmywarkę ;) żadnych mikrofal i płyt indukcyjnych,w grę wchodzą tylko płyty ceramiczne elektryczne jakby co ;)Wszystko pod zabudowę ;)
[you]--->Niebieski

ZWzPD

wiadomości wysyłać proszę na e-mail darekkruk@hoga.pl
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów
Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
Imię:: Michał
Podziękował: 629 razy
Otrzymał podziękowań: 223 razy

Post autor: Cesarz »

QQ ja mam cały osprzet Electroluxa... Płyte, piekarnik, lodówke i zmywarke... Działa to wszystko OK od 7 lat, raz sie tylko w zmywarce grzalka przepaliła..... Ale to przez paskudna wode...
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
Iza_30
Użytkownik
Auto:: Touran 2.0 TDI140 KMDSG
Imię:: Iza
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: Iza_30 »

Zmywarki elektroluxa mają nawet dobrą opinię. Poszukaj w necie. Co do przepalonej grzałki to nie warto rezygnować z dodawania soli pomimo używania dobrych tabletek.
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

ja mam Amice, lodówka działa bez problemowo już z 8 lat, pralka 3, kuchenka 10 minimum
Awatar użytkownika
LYJO
Władca postów
Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
Imię:: Olek
Podziękował: 34 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: LYJO »

QQRYDZA, to ja tez się pochwalę co mam :)

- lodówka pd zabudowę Electrolux ERN29601

Obrazek

5 lat użytkowania i nic się nie dzieje, nawet teście ją sobie kupili ostatnio.
bardzo pojemna i u góry jak i w zamrażalniku.

- zmywarka Hotpoint-Ariston LFT 217 A

Obrazek

też 5 lat użytkowania i bezawaryjna, bardzo pojemna, 7 programów mycia bez zarzutu jak dla mnie

Pewnie teraz są sprzęty nowsze, ale jak będę się przeprowadzał to kupię te same choć są teraz nowsze modele itd. Ale po co przepłacać za nowości jak te mam sprawdzone a i tak zabudowane więc nie ma problemu.
Obrazek
Awatar użytkownika
Eljot
Władca postów
Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
Imię:: Lesław
Podziękował: 780 razy
Otrzymał podziękowań: 344 razy
Kontakt:

Post autor: Eljot »

A ja może przypomnę kolegom szanownym, że jeżeli mówimy o sprzęcie 5-7 letnim to jest on (przysłowiowo) już 100 lat za murzynami....
Też mamy nienagannie sprawującą się zmywarkę, lodówkę czy pralkę mają od 4 do 11 lat.
Marki w tym momencie są nieważne, ponieważ sami wiemy z autopsji- firmy potrafią zejść na psy zarówno z wyrobami jak i częściami zamiennymi.
Obecnie powinno się patrzeć na ekonomiczność i funkcjonalność.
Większość producentów daje 5 letnią gwarancję, a przy użytkowaniu (według tego co najbardziej nas interesowało przy zakupie) sama ew. energooszczędność danej rzeczy może nam przynieść spore korzyści porównują do tego co stało do tej pory.
[you] zobacz nasz Black Hunk
Obrazek
Awatar użytkownika
LYJO
Władca postów
Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
Imię:: Olek
Podziękował: 34 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: LYJO »

Eljot, w moim przypadku były wysokie klasy ekonomiczności. AA+ i A+ ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Przemek_85
Użytkownik
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: Przemek_85 »

Ja polecam sprzet firmy bosch od 3 lat korzystamy ze sprzetu tej firmy i nic sie nie dzieje,mieszkam na nowym osiedlu gdzie wszyscy kupowali mniej wiecej w tym samym czasie i inni juz naprawiali swoj sprzet (inni znajomi) tylko plyte indukcyjna mam whirlpool i tam co jakich czas fojawia sie komunikat F5- cos jest nie tak ale juz po gwarancji :roll: reszta: zmywarka,pralka,piekarnik,mikrofalowka,lodowka-bosch tez wszystko w zabudowie,oprucz pralki
Sprzedam Nakładki na pedał gazu GTI
Info na PW

Nie mam już Tourana :(
Awatar użytkownika
rock4
Specjalista
Auto:: Touran 1,9 AVQ 2003
Imię:: Marek
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 20 razy
Kontakt:

Post autor: rock4 »

u mnie w kuchni wszystko electroluxa (piec, ceramiczna płyta grzewcza, zmywarka i lodówka (wolnostojąca)). Pochłaniacz z electroluxa też mam (był na tyle wypasiony że kosztował więcej niż lodówka) ale niestety chodzi głośniej od pralki gdy jest na wysokich obrotach. Tak poza tym z Electroluxa jestem bardzo zadowolony, a pochłaniacz używam tylko na pierwszym biegu - wtedy da się jeszcze z żoną w kuchni pogadać bo na wyższych biegach...
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów
Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
Imię:: Michał
Podziękował: 629 razy
Otrzymał podziękowań: 223 razy

Post autor: Cesarz »

Iza_30 pisze: Co do przepalonej grzałki to nie warto rezygnować z dodawania soli pomimo używania dobrych tabletek.
Uzywam Iza, uzywam ale mamy taka wode ze np w czajniku po 2 dniach gotowania wody bez filtrowania jest juz widoczny kamien :evil:
LYJO pisze:w moim przypadku były wysokie klasy ekonomiczności. AA+ i A+
QQ nie musi sie martwic o prad... w koncu bedzia mial atomówke na podwórku ;)
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
Iza_30
Użytkownik

Uzywam Iza, uzywam ale mamy taka wode ze np w czajniku po 2 dniach gotowania wody bez filtrowania jest juz widoczny kamien :evil:

Też prawda. Ja nigdy w zmywarce nie usuwałam kamienia. w pralce tak, robię to w miarę regularnie.
Awatar użytkownika
aawol
Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
Imię:: Andrzej
Podziękował: 83 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy

Post autor: aawol »

jeśli to dom to zacznij od stacji zmiękczającej wodę. Jeśli mieszkanie to chociaż przemyśl temat. Co do samego wyposażenia to u mnie lodówka Ariston - bo mega pojemna - cienkie ścianki z doskonałą izolacją to więcej miejsca w środku przy podobnych gabarytach), płyta i piekarnik Amica ( piekarnik elektryczny jest ok, płyta szklana - nie polecam gdyż gumki amortyzujące ruszty odpadają po 3 miesiącach a to wnerwia), wyciąg kominowy Amica - głośny ale na 3 biegu podrywa księgową..... Zmywarki nie mamy bo księgowa woli dodatkową szafkę a ja jak wrócę z garażu to mam okazję odmoczyć ręce przy zmywaniu. Pralka Polar- dobrze działa ale nieco głośno ( dobrze że jest piętro niżej) planujemy wymianę na coś z górnym załadunkiem żeby się nie schylać - życie wystarczająco nagina nam karki więc pranie z prostej kości!!!
Stacja uzdatniania Inwater - detergentów zużywamy połowę mniej a czajnika nie czyściliśmy z kamienia od zakupu czyli jakieś 3 lata... i stacja to dla nas najlepszy sprzęt w domu - ZERO kamienia na kabinie, wannie, kranach ( bateriach) grzałka w pralce czysta jak po calgonie
Iza_30
Użytkownik

Aawol - ja odwrotnie, pozbyłam się szafki byle zmywarkę wstawić i nie wyobrażam sobie bez niej zycia.
A pralka od góry ładowana jest po prostu super, zabiera mniej miejsca i rzeczywiście oszczędza się kręgosłup. Szkoda tylko,że nie ma pralko-suszarek od góry ladowanych.
Awatar użytkownika
aawol
Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
Imię:: Andrzej
Podziękował: 83 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy

Post autor: aawol »

no mnie ani na miejscu nie zależy bo pralnia ma prawie 12 metrów ani suszenia nie uskuteczniam bo na wsi to większość schnie na zewnątrz a jak jest słota lub zimą to w pralni się grzejnik rozkręca...... W kuchni jest kliniczna czystość i księgowa chyba by oszalała gdyby miała brudne naczynia z 2-3 dni ( oboje pracujemy, w domu jada córka a my praktycznie tylko w weekendy więc do załadunku nawet 6 kompletowej zmywarki trzeba by zbierać....) Tak po przeliczeniu to z jednego dnia robczego jest raptem kilka kubków i sztućce...
Iza_30
Użytkownik

Rozumiem. My jestesmy tylko we dwoje i tez na początku po co ta zmywarka ale człowiek szybko uczy się produkowac brudne naczynia...;-). Poza tym ja mma niestety zmywarkę o szerokosci 45 cm...:-( i bardzo bym chciala miec większą...Trzeba miec tylko dwa komplety naczyń. Poza tym czystość i błysk naczyń mytych mechanicznie jest nie do osiągniecia w ręku. Ale mój mąż w zmywarce nie myje...twierdzi,ze go to odpręza....kazdy ma jakieś skrzywienia ;-)
ODPOWIEDZ