Teraz będzie już lepiej
Demontaż panelu by wymienić radio VW Touran
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Jak przyjdzie czas montażu nowego radia to Ci odpowiem czy jest różnica. Ja już u siebie w garażu mam dwie skrzynki: jedna narzędzia do touranka druga wszystko inne co może się przydać ale jeszcze nie wiem kiedy i jak wykorzystam.niko02 pisze:I co lepiej? Bo ja nie spmarowałem. Akurat nie było nic pod ręką ale jak będę montował wzmacniacz, to pewnie to zrobię.
-
elephant
- Kandydat
- Auto:: 2.0 TDI/BKD/140KM 2005
- Imię:: Tomcio
- Podziękował: 1 raz
Re: Demontaż panelu by wymienić radio VW Touran
Dzięki bardzo, przydało się (podziękowanie kliknięte). Jest praktycznie tak jak napisałeś, u mnie z małą różnicą. Dolne zaczepy pod pokrętłami radia, u góry nad wyświetlaczami z temperaturą od klimatronika. Boki na wysokości górnej części pokręteł regulacji temperatury klimatronika oraz górnej części wyświetlacza radia.LYJO pisze:cheles, od dołu sa mniej więcej na "wysokości" pokręteł, u góry też w podobnym rozstawieniu. Po bokach na wysokości srodka pokrętel klimy i dolnej części wyświetlacza.
Dodam jeszcze, że rozmontowałem tak jak piszecie od dołu, potem boki i góra. Ściągane było pierwszy raz ale poszło nadzwyczaj łatwo, być może dlatego, że osłonę podgrzewałem wcześniej 10 minut suszarką do włosów
Uwaga na koniec: wydaje mi się, że z każdym kolejnym zaczepem trzeba bardziej uważać na ilość przykładanej siły, ramka robi się bardziej giętka i łatwiej coś urwać, więc trzeba bardziej uważać. Mnie udało się bez szkody