wesol pisze:Trzeba jeszcze mieć wolny podnośnik i czas. Nie znam tunera który dysponuje i czasem i akurat nic nie jest robione. Zawsze coś tam się dzieje. Jak ma ktoś umówione ze dwa trzy auta na dany dzień to przecież nie odwoła następnych by robić jedna furę. Jak może coś drobnego to tak ale jak turbo przeładowuje to raczej 100 za hamownie i do domu.
Nie wiem hak maja inni. Ja mam w tej chwili 2 Podnosniki i jak przeładowuje turbo to nawet na hamownie nie wjeżdżam bo o urwanie wirnika nie trudno .
Na pare minut można na podnośnik wjechać , to wiele nie kosztuje , a może zaoszczędzić wiele problemów po ekscesach i pałowaniu na rolkach . Kwestia czasu to kwestia organizacji tego co danego dnia robimy na warsztacie i tu nie przyjmuje argumentu braku czasu bo pośpiech to tylko mało potrzebne problemy .
Mamy widać inne wyobrażenie i doświadczenie w codziennych realiach pracy .
Jacek V-TEC Łowicz Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
Gość do którego się mam zamiar wybrać na mapy ma warsztat i wykonuje innej uslugi mechaniczne itd.
Mam się z nim umowić na około tydzien wcześniej na wykonanie moda nowe mapy oraz usunięcie dpf.
Czas jaki jemu zajmie to do dwóch dni.
Nie wiem czy to dużo czy mało na wykonanie takiej usługi.
A tu można zobaczyć czym się zajmuje: reptune.eu/
VCDS i wszystko jasne ;-)
był 1.9TDI BKC a teraz jest 2.0TDI CFHC
Ciort wie. Firma raczej też nie jakaś mega słynna. Umnie w okolicy też jest w Stargardzie jakiś ziom co też ponoć zna się na rzeczy. Miałem tam podjechać choćby na hamownie i wybadać sprawę. Generalnie jest na rynku sporo tunerów współpracujących z innymi tunerami. Coś ala podwykonawcy.
wesol pisze:Ciort wie. Firma raczej też nie jakaś mega słynna. Umnie w okolicy też jest w Stargardzie jakiś ziom co też ponoć zna się na rzeczy. Miałem tam podjechać choćby na hamownie i wybadać sprawę. Generalnie jest na rynku sporo tunerów współpracujących z innymi tunerami. Coś ala podwykonawcy.
Ewentualnie zrobie sobie wycieczkę do Łowicza(to tylko 4h jazdy)
i pojadę z tym tematem do Jacka ( V-TEC Łowicz)
VCDS i wszystko jasne ;-)
był 1.9TDI BKC a teraz jest 2.0TDI CFHC
Daleko. Też jechałem parę razy do Gdańska i też miałem 3.5 godziny. Na miejscu też parę godzin. Tu na zachodniopomorskiem to masakra. Nic nie ma sensownego.
wesol pisze:Ciort wie. Firma raczej też nie jakaś mega słynna. Umnie w okolicy też jest w Stargardzie jakiś ziom co też ponoć zna się na rzeczy. Miałem tam podjechać choćby na hamownie i wybadać sprawę. Generalnie jest na rynku sporo tunerów współpracujących z innymi tunerami. Coś ala podwykonawcy.
Ewentualnie zrobie sobie wycieczkę do Łowicza(to tylko 4h jazdy)
i pojadę z tym tematem do Jacka ( V-TEC Łowicz)
Nie spędzę nad nim więcej jak 4h
Jacek V-TEC Łowicz Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
Generalnie w dieslach mapa jest łatwiejsza do zrobienia ( turniej skopac taki program chociaz widziałem programy tragedia) niz w Pb tym bardziej na bezposrednim wtrysku.
Diagnostyka/kodowanie i naprawa grupa VW/Audi tel.888659640
Czyszczenie DPF bez użycia chemii
Jelenia Góra
wesol pisze:Daleko. Też jechałem parę razy do Gdańska i też miałem 3.5 godziny. Na miejscu też parę godzin. Tu na zachodniopomorskiem to masakra. Nic nie ma sensownego.
Nie przesadzajmy. Anioł na Golisza ogarnia spoko. Marek Leo też. Choć mi osobiście w moich autach programy robi zupełnie kto inny to na co dzień robiąc auta wiele osób chwali te wymienione przeze mnie
Program to czemu nie. Ale jak planujesz mocniejsze mody to nie wiem czy się sprawdzi. Miewał problemy z przekalibrowaniem czujnika map na taki o większym zakresie więc słabo go widzę na grube tuningi.
Ostatnio zmieniony wt mar 10, 2020 07:13 przez wesol, łącznie zmieniany 1 raz.
wesol pisze:Program to czemu nie. Ale jak planuszeszocniejsze mody to nie wiem czy się sprawdzi. Miewał problemy z przekalibrowaniem czujnika map Natalia o większym zakresie więc słabo go widzę na grube tuningu.
No fakt. Ja mam jeszcze mk2 z 1.9 tdi pd po sporych modach i też mam zagwostke kto mi to ogarnie. Bo mody na serii osprzęcie chłopaki ogarną. Jestem ciekaw czy Evo z grupy golfa ogarnia temat bo tutaj czy golf czy touran to jeden pies