no właśnie... nie ma rzeczy niemożliwychaprinsr pisze:Marko_77_ pisze:Podczas wybijania go z mechanizmy od strony pasażera uszkodził mi sie gwin
Miałem dokładnie ten sam problem. z tym że gwint ukręcił się przy samym stożku. wywierciłem w stożku otwór, nagwintowałem, wkręciłem i wkleiłem pręt gwintowany 6mm i ramię przykręcone jest nakrętką z podkładką
Wycieraczki przód
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
- DLUGI-74
- Expert
- Auto:: VW Touran Cross
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 54 razy
- Otrzymał podziękowań: 63 razy
Dodi to już trzpień ma dosyć.Dodi pisze:a ja mam małe pytanie... na powrocie wycieraczki do dołu starasznie drga... czy to oznacza, że trzpienie sie juz zacierają? czy może posmarować czyms szybe zeby wycieraczka miała lżej?
Ale można to jeszcze uratować - rozbierać , wyczyścić i nasmarować .
Na pewno pomoże - u mnie pomogło
- DLUGI-74
- Expert
- Auto:: VW Touran Cross
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 54 razy
- Otrzymał podziękowań: 63 razy
dodi jeśli masz wycieraczki przeciwbieżne to jest kiepsko ... osłona to nie problem 5 min i już wyciągnięta.
Uważać trzeba przy demontażu ramienia wycieraczki . Odkręć nakrętkę i jak nie będzie chciało zejść ramię to tylko ściągacz pomoże.
Uważać trzeba przy demontażu ramienia wycieraczki . Odkręć nakrętkę i jak nie będzie chciało zejść ramię to tylko ściągacz pomoże.
Ostatnio zmieniony pt wrz 13, 2013 10:47 przez DLUGI-74, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dodi
- Władca postów
mam współbieżne... dzis postaram sie tym zając... dzieki za rade...DLUGI-74 pisze:dodi jeśli masz wycieraczki przeciwbieżne to jest kiepsko ... osłona to nie problem 5 min i już wyciągnięta.
Uważać trzeba przy demontażu ramienia wycieraczki . Odkręć śrubę i jak nie będzie chciało zejść ramię to tylko ściągacz pomoże.
- lukasz22i
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 3 razy
Proponuje się szybko tym zająć, też tak miałem aż obie stanęły, tak się zatarły że wybić nie szło sworznia z tulei, jakoś udało się rozruszać za pomocą imadła, godzina walki i poszło, niestety jeden gwint na trzpieniu po próbie wybijania się uszkodził i dorabiałem drugi, na szczęście udało się go uratować. Sworzeń i tuleja miały już mega wżery, wyczyściłem wszystko papierem porządnie, nasmarowałem smarem, poskładałem i chodzą, na parę lat spokój.
- Dodi
- Władca postów
już jestem po robocie
miałem wielki problem ze zdjęciem ramion wycieraczek, za żadną cho..... nie dało się ich normalnie zdjąć aż już byłem zrezygnowany z dalszej roboty... wpadł mi pomysł żeby spróbować zdjąć cały mechanizm razem z ramionami no i udało się
potem wszystko na imadle powybijałem, nasmarowałem i chodzi jak ta lala
trzeba nakrętkę nakręcić podczas wybijania trzpienia i wtedy gwint sie nie uszkodzi...lukasz22i pisze:niestety jeden gwint na trzpieniu po próbie wybijania się uszkodził i dorabiałem
-
luki84
- Auto:: vw touran 1.9 TDI 2003
- Imię:: lukasz
Re: Wycieraczki przód
Witam mam ten sam problem co koledzy ale mi przestala dzialac wycieraczka od strony pasazera,troche dziwne ale po wymianie pior wycieraczek-na poczatku pracowala do polowy szyby jakby nie mila sily potem stanela w trybie serwisowym,od strony kierowcy pracuje bez zarzutow.Chce sie zabrac za to tylko wie ktos moze jak za to sie zabrac?.Jak odkrecic podszybie-gdzie sa sruby bonie moge ich zlokalizowac i jak oczyscic te tulejki,gdzie one sa....... 
-- Cz cze 19, 2014 19:11 --
Koledzy gdzie sa te sterowniki wycieraczek co piszecie
- bartek0-01
- Specjalista
- Auto:: 1T3 2.0TDI CFHC DSG 2014
- Imię:: Bartłomiej
- Podziękował: 204 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
Re: Wycieraczki przód
Śruby masz kolego mniej wiecej w tych miejscach oznaczonych kołkiem jest ich 5 z czego 3 środkowe sa dośc mocno głeboko osadzone. JAk odkręcisz te blachę z wygłuszeniem będziesz miał wszystko na wierzchu.luki84 pisze:Witam mam ten sam problem co koledzy ale mi przestala dzialac wycieraczka od strony pasazera,troche dziwne ale po wymianie pior wycieraczek-na poczatku pracowala do polowy szyby jakby nie mila sily potem stanela w trybie serwisowym,od strony kierowcy pracuje bez zarzutow.Chce sie zabrac za to tylko wie ktos moze jak za to sie zabrac?.Jak odkrecic podszybie-gdzie sa sruby bonie moge ich zlokalizowac i jak oczyscic te tulejki,gdzie one sa.......
----------------------------------------------------------
MOJE AUTO
---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
MOJE AUTO