Zegar webasto 1533

Czyli: chłodzenie, grzanie, termostat, chłodnice, webasto, nagrzewnica
miki55
Zaawansowany
Auto:: 1.9 bls
Imię:: Rafał
Podziękował: 19 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy

Re: Zegar webasto 1533

Post autor: miki55 »

Zasilanie do jajka i W_bus z jajka do pieca na 2 pin.
Awatar użytkownika
wesol
Władca postów
Auto:: touran BLS i 2x CAYC
Imię:: Pawel
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 420 razy

Post autor: wesol »

Tylko właśnie czemu panel mu nie startuje skoro z panelu idzie w-bus do pieca i z niego startuje wszystko a z pilota nie startuje panel tylko sam piec?
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
misiu0
Początkujący
Auto:: Touran 1.9 TDI
Imię:: Artur

Post autor: misiu0 »

Witam problem dalej nie rozwiązany posiadam taki błąd fizycznie nie mam telestartu ale oba te urządzenia mają za zadanie podać sygnał do pieca i jajko podaje sygnał piec startuje ale nie wysyła sygnału do panela.próbowałem różnych kodowań ale bez skutku, dodam że po naciśnięciu przycisku na panelu wszystko hula jak należy czyli po czasie panel startuje z małą mocą i zwiększa sobie delikatnie obroty jak temperatura rośnie.

-- Wt gru 22, 2020 09:46 --
misiu0 pisze:Witam problem dalej nie rozwiązany posiadam taki błąd fizycznie nie mam telestartu ale oba te urządzenia mają za zadanie podać sygnał do pieca i jajko podaje sygnał piec startuje ale nie wysyła sygnału do panela.próbowałem różnych kodowań ale bez skutku, dodam że po naciśnięciu przycisku na panelu wszystko hula jak należy czyli po czasie panel startuje z małą mocą i zwiększa sobie delikatnie obroty jak temperatura rośnie.
popularne kodowanie nie pomaga 0021012
Załączniki
webasto.jpg
Awatar użytkownika
cam3ridge
Początkujący
Auto:: VW Touran 1.9 BKC 2004r.
Imię:: Łukasz
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: cam3ridge »

Niestety mam ten sam problem. Z tym że ja piec mam przerabiany , ale działa to dokładnie tak samo jak u ciebie. Niestety nikt chyba nie zna rozwiązania tego problem. Jak wykazały testy jednego z userów tego forum i grupy FB , telestart uruchamia piec i nawiewy , a jajko tylko sam piec. To tak jakby podawały dwa różne sygnały. Chyba że jest jakaś komunikacja miedzy piecem a telestartem i jajkiem w dwie strony po W-BUS, ale ja nie mam w tym zakresie praktycznie żadnej wiedzy.
Awatar użytkownika
marcyb3
Expert
Auto:: Touran 1,9 105 KM,2007r
Imię:: Marcin
Podziękował: 141 razy
Otrzymał podziękowań: 182 razy

Post autor: marcyb3 »

To zamontuj telestart i z pilota uruchamiaj piec , przecież on ma duży zasięg z tego co czytałem to nawet do 1 KM

Wysłane z mojego CPH2015 przy użyciu Tapatalka
Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
Awatar użytkownika
cam3ridge
Początkujący
Auto:: VW Touran 1.9 BKC 2004r.
Imię:: Łukasz
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: cam3ridge »

marcyb3 pisze:To zamontuj telestart i z pilota uruchamiaj piec , przecież on ma duży zasięg z tego co czytałem to nawet do 1 KM
Oczywiście można tak zrobić , ale obydwojgu nam zależy na tym żeby piec uruchamiał się o godzinie X i żebyśmy nie musieli pamiętać o uruchomieniu go wcześniej.

Wiem jest opcja w full FIS , ale oboje nie mamy takiego licznika, po za tym u mnie niestety, nie zadziała bo mój piec jest przerabiany.
ODPOWIEDZ