Instalacja aktywnego tempomatu ACC dla PQ35 (Touran , Caddy)

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
Awatar użytkownika
spacewalker
Władca postów
Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
Imię:: Marcin
Podziękował: 116 razy
Otrzymał podziękowań: 697 razy

Re: Instalacja aktywnego tempomatu ACC dla PQ35 (Touran , Ca

Post autor: spacewalker »

Ale po co zmieniac jak radar 7E0 dziala pod rejestracją i jest do platform PQ przeciez
Radar z golfa 7 nie ppdejdzie bo ma inne hw.
Czyli jak nie masz znaczka od ACC to radar tylko z T6
Premo
Początkujący
Auto:: Golf VI R 2.0 CDLF
Imię:: Wacław
Podziękował: 2 razy

Post autor: Premo »

O to mi chodziło, dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze jedno nurtujące pytanie, może znasz na nie odpowiedź.
...bo jeżeli radar 7E0907561*. Ten radar był montowany tylko w VW T6. Według ETKi i ogólnie szukając na ten temat w Internecie to w VW T6 VW nie montował kamerki Lane Assist, więc moje pytanie ...czy ten radar będzie współpracował w fuzji z kamerką 3Q0 ...czy jest sens ciągnąć wiązkę od okolic lusterka wstecznego do radaru do kratki środkowej? Niby ten radar posiada wszystkie 8 pinów w gnieździe, ale może okroili coś w sofcie.
Awatar użytkownika
spacewalker
Władca postów
Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
Imię:: Marcin
Podziękował: 116 razy
Otrzymał podziękowań: 697 razy

Post autor: spacewalker »

Premo pisze:O to mi chodziło, dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze jedno nurtujące pytanie, może znasz na nie odpowiedź.
...bo jeżeli radar 7E0907561*. Ten radar był montowany tylko w VW T6. Według ETKi i ogólnie szukając na ten temat w Internecie to w VW T6 VW nie montował kamerki Lane Assist, więc moje pytanie ...czy ten radar będzie współpracował w fuzji z kamerką 3Q0 ...czy jest sens ciągnąć wiązkę od okolic lusterka wstecznego do radaru do kratki środkowej? Niby ten radar posiada wszystkie 8 pinów w gnieździe, ale może okroili coś w sofcie.
7E0 radar + kamera 3Q0 robi to samo co radar 3AA i kamera 3AA ...czy w wowolnej sobie kombinacji, czyli jest sobie sterem i żaglem osobno
dopiero radar z Passat NMS 2022/23 chyba obsługuje cos więcej , ale to juz nie dla mnie temat , i sugeruje cieszyć się z jazdy ACC i LA niż brnać w temat i nie ogarnąc tego być może nigdy
Robert-VW
Auto:: T6
Imię:: Robert
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: Robert-VW »

spacewalker pisze: ...
dopiero radar z Passat NMS 2022/23 chyba obsługuje cos więcej , ale to juz nie dla mnie temat , i sugeruje cieszyć się z jazdy ACC i LA niż brnać w temat i nie ogarnąc tego być może nigdy
Temat do ogarnięcia bez problemu.
Zgadza sie w Passacie NMS po 2020 VW przesiadł się na radar 3QF. Ten dodatkowo obsługuje wykrywanie pieszych. Ale zakres prędkości (30-150)km/h i brak obsługi FollowToStop mnie osobiście trochę rozczarował.
Kuleczka01
Auto:: Octavia 2 fl
Imię:: Bartosz

Re: Instalacja aktywnego tempomatu ACC dla PQ35 (Touran , Caddy)

Post autor: Kuleczka01 »

Witam wszystkich 💪 da ktoś rade uruchomić ACC i front assist w tym sterowniku Continetal PCR 2.1 silniki typu CAYC 1.6 TDI ? Pozdrawiam 💪
ODPOWIEDZ