Ja na razie używam niefirmowego radia i niefirmowych anten. Pociągnąłem sobie instalację antenową z anteną od Passata (ze wzmacniaczem) i działa lepiej niż na fabrycznych.
----------------
Aha, ciekawostka. U mnie lepiej działa bez separatora. Wiem, że to dziwne bo przecież w antenie jest wzmacniacz a separator powinien go zasilać. Jednak z separatorem występuje u mnie więcej zakłóceń.
Słabo odbiera stacje radiowe
- Bzyku
- Specjalista
- Auto:: BKD, 2008
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 27 razy
ja w poprzednim aucie też miałem taki problem (oryginalna antena w tylnej szybie bocznej + radio Clarion) nie zbierało dobrze stacji aż w końcu pojechałem do jakiejś kliniki audio gdzie zamontowali mi wzmacniacz antenowy z FILTREM - podobno to bardzo ważne aby właśnie był ten filtr. Nie wiem czy to prawda ale podziałało.
Był i się zmył Highline z 2003 z 2.0 TDI AZV 7os
Jest Trendline z 2007 z 2.0 TDI BKD + DSG 7os
Będzie ... ?
Jest Trendline z 2007 z 2.0 TDI BKD + DSG 7os
Będzie ... ?
- LYJO
- Władca postów
- Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
- Imię:: Olek
- Podziękował: 34 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
ja mam też z filterem mojego "chińczyka" i też lipnie odbieraBzyku pisze:ja w poprzednim aucie też miałem taki problem (oryginalna antena w tylnej szybie bocznej + radio Clarion) nie zbierało dobrze stacji aż w końcu pojechałem do jakiejś kliniki audio gdzie zamontowali mi wzmacniacz antenowy z FILTREM - podobno to bardzo ważne aby właśnie był ten filtr. Nie wiem czy to prawda ale podziałało.

U mnie akurat bez różnicy