Słabo odbiera stacje radiowe

Problemy dotyczące radioodtwarzaczy, zmieniarek, systemów nawigacji, CB itp.
Awatar użytkownika
MarceL
Użytkownik
Auto:: 1,9; 2007
Imię:: Marcin
Podziękował: 2 razy

Post autor: MarceL »

Ja na razie używam niefirmowego radia i niefirmowych anten. Pociągnąłem sobie instalację antenową z anteną od Passata (ze wzmacniaczem) i działa lepiej niż na fabrycznych.
----------------
Aha, ciekawostka. U mnie lepiej działa bez separatora. Wiem, że to dziwne bo przecież w antenie jest wzmacniacz a separator powinien go zasilać. Jednak z separatorem występuje u mnie więcej zakłóceń.
Ostatnio zmieniony wt maja 21, 2013 08:43 przez MarceL, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bzyku
Specjalista
Auto:: BKD, 2008
Imię:: Tomek
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 27 razy

Post autor: Bzyku »

ja w poprzednim aucie też miałem taki problem (oryginalna antena w tylnej szybie bocznej + radio Clarion) nie zbierało dobrze stacji aż w końcu pojechałem do jakiejś kliniki audio gdzie zamontowali mi wzmacniacz antenowy z FILTREM - podobno to bardzo ważne aby właśnie był ten filtr. Nie wiem czy to prawda ale podziałało.
Był i się zmył Highline z 2003 z 2.0 TDI AZV 7os

Jest Trendline z 2007 z 2.0 TDI BKD + DSG 7os

Będzie ... ?
Awatar użytkownika
marcelid
Auto:: BASIC, 1.9 TDi-BKC, 2004
Imię:: Marceli
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: marcelid »

Ja tez mam taki kłopot z radyjkiem, że lekko ślepe :) ale mam nadzieję, że jak podepnę DVBT to dostanę stacje w cyfrowej jakości i poprzez inne anteny i wtedy będzie miodzio :).
161GD030, SQ6KBO
Mój MAJONEZIK ... a to JA
Awatar użytkownika
LYJO
Władca postów
Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
Imię:: Olek
Podziękował: 34 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: LYJO »

Bzyku pisze:ja w poprzednim aucie też miałem taki problem (oryginalna antena w tylnej szybie bocznej + radio Clarion) nie zbierało dobrze stacji aż w końcu pojechałem do jakiejś kliniki audio gdzie zamontowali mi wzmacniacz antenowy z FILTREM - podobno to bardzo ważne aby właśnie był ten filtr. Nie wiem czy to prawda ale podziałało.
ja mam też z filterem mojego "chińczyka" i też lipnie odbiera :(
U mnie akurat bez różnicy :omatko:
Obrazek
ODPOWIEDZ