Zgadzam się z Tobą Lyjo, Cyrus ja zbyt często nie gmeram przy przyciskach. Żona nie lubi jak nawiew ustawiony jest do środka i na nogi. Więc wybór na zimę padł na szybę a na lato przestawię na szyba/nogi. Damy radę.
Muti pisze:cheles, a może wyprowadzić gdzieś ciegno zmiany nawiewu w inne miejsce i tam zamontowac stary panel,albo samo pokrętło?
Muti, też o tym myślałem, cięgno powinno podejść pod schowek, wywiercić otwór podłączyć pokrętło i sterowanie nawiewem ze schowka
Ale mam inny pomysł ale muszę dokładnie przemyśleć. Poczytałem trochę i da podobno się to zrobić ale cały kokpit do demontażu, a to mi się na razie nie uśmiecha to lepiej wyjdzie założenie climatronica.
Chodzi o to, żeby cięgno podpiąć pod silniczek/sterowanie i podłączyć pod panel, ale to na razie mglisty pomysł.
cheles, wiem że jest rozwiązanie 100% jak w fabryce,ale to jest kupa roboty...Podałem tylko pomysł jak mozna to zrobić po kosztach,że tak powiem,a sprawność taka sama
Muti pisze:cheles, wiem że jest rozwiązanie 100% jak w fabryce,ale to jest kupa roboty...Podałem tylko pomysł jak mozna to zrobić po kosztach,że tak powiem,a sprawność taka sama
Muti - spoko, biorę to pod uwagę jako najprostsze i najszybsze rozwiązanie ale trzeba coś w zimę robić więc pomyślę nad poprawianiem fabryki, a jak nie wyjdzie to wyprowadzę do góry wężyk i tyle.
michu pisze:cheles, powiedz mi kolego czy ten silniczek musi być tylko ten co podają 1K0 907 511 J czy może być inny np. od golfa 6?
Michu, kurde nie wiem, wygląda, że dałby radę, ale pamiętaj, że musisz go dopasować do cięgna i podłączyć sterowanie i zasilanie. Ja na razie szukam silniczka plus panelu do testów (mogą być zniszczone) by potrenować i dokładnie posprawdzać.
Icemen181 pisze:cheles wygląd super
Powiedz mi jak mam klimę automatyczną to przeróbka będzie plug&play?
Powinna, ale polecam wyjąć stary panel, zrobić zdjęcie i pod tym kątem szukać nowego panelu. Musisz pamiętać, że są różne modele paneli z różnymi funkcjami więc musisz szukać z podobnymi funkcjami.
wojteq pisze:Dobry hardcorowy mod
Rozumiem, że jak nie opanujesz sterowania do zimy, to relaksy na nogi i dziergane rękawice na rękach, będą grane
Nieee zrobię tak jak Muti podrzucił wyprowadzę cięgno do schowka i tak będę zmieniał ustawienia. Chociaż kolega Michu podrzuca mi coraz ciekawsze info i chyba kombinacja alpejska wypali ale muszę zdobyć części.
Panowie pomogę wam: http://www.penningmedia.de/489/climatic-2010
Tu macie wszystko opisane kwestia jest tylko taka ze ten koleś robił to w Touranie z 2005 roku a ty chales masz 2009 rok.