Modyfikacje za pomocą VAG/VCDS
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 115 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
Cześć mógłby ktoś opisać poszczególne tryby wspomagania kierownicy w kanale 44? Jest tam kilka normalów i użytkownika. który jest najwyższy a który najniższy, można to zmieniać? ;/
Wie ktoś o co chodzi z tym kodowaniem w kanale Abs i czym się różnią te kody?
http://images45.fotosik.pl/1284/fbded65e81871c15med.jpg
Wie ktoś o co chodzi z tym kodowaniem w kanale Abs i czym się różnią te kody?
http://images45.fotosik.pl/1284/fbded65e81871c15med.jpg
Ostatnio zmieniony śr gru 28, 2011 00:20 przez ptomek2, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Przeglądacz
Dałem edit, w między czasie dodi odpisał i dlatego wyskoczył 2 post. Sorry nie zauważyłem, gdybym widział usunął bym jeden.
Pytanie nie dotyczyło jasności a zwykłej ciekawości czym różni się ustawieniem kodowania dla Caddego z ustawieniem od Tourana a z kolei czym one różnią się od kodowaniem dla Eosa i A3'ki. (pytanie dotyczy Abs/hamulce)
Pytanie nie dotyczyło jasności a zwykłej ciekawości czym różni się ustawieniem kodowania dla Caddego z ustawieniem od Tourana a z kolei czym one różnią się od kodowaniem dla Eosa i A3'ki. (pytanie dotyczy Abs/hamulce)
Fotografia Ślubna i Wideofilmowanie HDSLR
-
- Przeglądacz
Myślący powiadasz? Więc jak nazwiesz kogoś kto siedząc w Touranie zakłada nakladki z golfa, felgi z golfa czy przełącznik świateł z passata?. Co powiesz o kimś kto siedząc w Touranie ogląda kierownicę z golfa Gti, passata, nakładki zmiany biegów i inne pierdółki z innych VW? Jak nazwiesz kogoś kto w swoim Autku pozmieniał wszystko co możliwe (sprzętowo czy programowo) np. dokładając xenony z poziomowaniem
... Przecież do tego wymagana jest wiedza właśnie w kategorii kodowanie.
Ja nie wiem, dlatego pytam. Dlaczego? bo jest temat na forum a wiedzy nigdy na wiele. Nie uważam też, że wiedza ta jest niezbędna ale czymś te kodowania się różnią, zwłaszcza że w tych autach występują te same sterowniki które są inaczej kodowane, zastanawia mnie dlaczego.
Jeżu szanuję to co Ty byś zrobił gdybyś był w danej sytuacji ale w tym temacie mało pomocne to jest (ale podzielam to - nie wiem, więc nie ruszam. Pytam.)

Ja nie wiem, dlatego pytam. Dlaczego? bo jest temat na forum a wiedzy nigdy na wiele. Nie uważam też, że wiedza ta jest niezbędna ale czymś te kodowania się różnią, zwłaszcza że w tych autach występują te same sterowniki które są inaczej kodowane, zastanawia mnie dlaczego.
Jeżu szanuję to co Ty byś zrobił gdybyś był w danej sytuacji ale w tym temacie mało pomocne to jest (ale podzielam to - nie wiem, więc nie ruszam. Pytam.)

-
- Przeglądacz
Trzeba czy nie trzeba ale też nie jest od tego, więc nie powinno chodzić właściwie bądź wogóle. Dzięki za pomoc zapamiętałem z lekcji zasadę - nie a czemu bo Nieeeeeeejeżu pisze:tego naprawdę nie trzeba aktywować w vagu. Piszemy o kodowaniu vagiem. Kodujesz pod Tourana bo albo nie będzie działać wcale lub poprawnie a jeszcze możesz uszkodzić niedwracalnie i tyle PZDRptomek2 pisze:nakladki z golfa, felgi z golfa czy przełącznik świateł z passata