Odcinanie pompy paliwa

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
Awatar użytkownika
naruot
Przeglądacz
Auto:: Touran 1.9tdi Bxe 2009
Imię:: Tomek
Podziękował: 2 razy

Post autor: naruot »

Odgrzewam zakurzony już nieco wątek, bo systematyzuję sobie wiedzę i kompletuje "szpej" potrzebny do autorskiego zabezpieczenia bryki nim odjedzie w siną dal...
Ważne jest, aby gniazdo diagnostyczne nie miało 1:1 połączenia ze sterownikiem silnika.
- tutaj do głowy przychodzą mi dwie opcje:
1) zupełne odcięcie fabrycznego OBD2 i schowanie go w innym miejscu.
2) zabawa w żonglerkę pinami i używanie własnej poprawnej przejściówki podczas podpinania VCDS'a
Do tego stalowa obejma zabezpieczająca złącze ECU przed podpięciem innego "komputera".
-ten punkt jest jak najbardziej oczywisty
Zabezpieczenie elektromagnetyczne zabezpieczające pokrywę silnika przed otwarciem.
- korzystał ktoś z rozwiązania sprzedawanego w GERARDZIE? - Blokada Maski
Czujnik "grawitacyjny" położenia + system alarmowy z powiadomieniem GSM.
- jak dla mnie "too deep" , duży minus to konieczność stałej opłaty za kartę sim, bcb polisa AC też swoje kosztuję... chociaż sama instalacja nie jest aż tak droga - Alarm + GSM
Odcięcie czujników silnika na przekaźniku w bezpośredniej bliskości silnika - krótkie przewody.
- clou tematu , sam montaż chcę scedować na fachowca, natomiast sprzętowo podoba mi się takie cudo : Proxima KIR - własny pinpad który radiowo komunikuje się z przekaźnikiem sterującym to gwarantowany ból dupy dla amatorów cudzej własności :>.
Btw. takowe rozwiązanie widziałem już na forumowych zdjęciach 8) tak więc proszę o opinię na temat bezawaryjności rozwiązań dostarczanych przez Gerarda, [jeśli to jest najtańsza chińszczyzna to czy możecie polecić coś lepszego w rozsądnej cenie]. Z racji "intymności" zagadnienia proszę o ogólne opinie w wątku a szczegóły na
PW.

ps. wiem że zawsze mogą go wziąć na lawetę , ale chce zabezpieczyć samochód na tyle żeby średnio/dobrze ogarnięty kradziej nie wziął go sobie z parkingu pod marketem, bo tam najczęściej samochód będzie pozostawiany bez nadzoru.
pozdr
Jeśli większość jest o czymś przekonana, to wcale nie znaczy, iż ma rację.
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

zabawa w żonglerkę pinami i używanie własnej poprawnej przejściówki podczas podpinania VCDS'a
Super tylko co zrobisz jak będziesz musiał pojechać do ASO lub mechanika ?

Zabezpieczenie elektromagnetyczne zabezpieczające pokrywę silnika przed otwarciem.
Na filmie, który jest na naszym kanale YT zobaczysz, że kradziej nie dotyka maski.

Czujnik "grawitacyjny" położenia + system alarmowy z powiadomieniem GSM
karty SIM masz ważne rok wkładasz prepaid.

Co do reszty się nie wypowiadam, bo znacie moje zdanie "bagnet na sztorc" pod siedzeniem kierowcy.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
ODPOWIEDZ