jest BARDZO duza szansa że masz to zdeaktywowane w bordnetzu celem oszczednosci płynurock4 pisze:jest możliwość zdeaktywowania tego? bo może mam gdzieś w komputerze wyłączoną opcję sprysków reflektorów?!
Spalona pompka od spryskiwaczy reflektorów...
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
pompki wraz nie słychać? ja miałem czas oczyszczania przednich reflektorów ustawiony na 1000 i nie działało... tylko pompka buczała ale krótko... ustawiłem teraz na 5000 ( wiem, że to za duzo, skoryguje) i teraz działa idealnie... widze, że masz na 1050 wieć podejrzewam to samo co u mnie... dla pewności jeszcze zrobił bym test elementów wykonawczych - 03 i sprawdziłbym jak działa pompka...
- rock4
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,9 AVQ 2003
- Imię:: Marek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 20 razy
- Kontakt:
jak wróciłem do domu to byłem przekonany, że faktycznie chodzi głośniej (dlatego wrzuciłem dane z Bajta 5 i 6) ale po krótkim przeanalizowaniu mojego pobytu w aucie stwierdziłem, że miałem otwarte drzwi... ciężko jest mi stwierdzić czy słyszę nowy dźwięk.
Jedno jest pewne, po aktywowaniu tych sprysków, wykonałem parę prób. Choć reflektory dalej były suche nie zaobserwowałem by bezpiecznik został przepalony ani kałuża pod zbiornikiem się nie pojawiła (jak w przypadku niko02)...
Popołudniu dalej będę się bawił jeśli podsuniecie jakieś pomysły
BTW, czy pompka od sprysków lamp jest identyczna jak ta od szyb?
Jedno jest pewne, po aktywowaniu tych sprysków, wykonałem parę prób. Choć reflektory dalej były suche nie zaobserwowałem by bezpiecznik został przepalony ani kałuża pod zbiornikiem się nie pojawiła (jak w przypadku niko02)...
Popołudniu dalej będę się bawił jeśli podsuniecie jakieś pomysły
BTW, czy pompka od sprysków lamp jest identyczna jak ta od szyb?
-
adas81
- Przeglądacz
- Auto:: Touran, 1,9 BKC, 2005
- Imię:: Adam
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Ja mam podobny problem ale nie mam jak podpiąć się pod VCDS'a bo go nie mam 
Pompka zmieniona, bezpiecznik zmieniony, światła włączone i nie widzę, żeby działało. Chyba muszę jakoś dorwać VCDS'a i sprawdzić ustawienia.
A jak długo trzymacie przy pierwszym spryskiwaniu? Krótko czy też koło 1,5 sec?
Pompka zmieniona, bezpiecznik zmieniony, światła włączone i nie widzę, żeby działało. Chyba muszę jakoś dorwać VCDS'a i sprawdzić ustawienia.
A jak długo trzymacie przy pierwszym spryskiwaniu? Krótko czy też koło 1,5 sec?
Srebro według adas81 viewtopic.php?p=93535#93535
- rock4
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,9 AVQ 2003
- Imię:: Marek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 20 razy
- Kontakt:
oto co wyświetla mi się w ramach możliwości wykonania testów podzespołów:

i

Dla informacji, po naciśnięciu parokrotnie na manetkę spryski lamp nie "wyskoczyły". Po chwili jednak poza utworzonymi się 2 kałużami (jedna na wysokości zawiasów drzwi kierowcy, druga na wysokości zawiasów drzwi pasażera) pojawiła się trzecia, po wewnętrznej stronie prawego koła bliżej zderzaka.
Czyżby jednak wężyki??? Dodatkowego, nowego buczenia nie zaobserwowałem w dalszym ciągu.

i

Dla informacji, po naciśnięciu parokrotnie na manetkę spryski lamp nie "wyskoczyły". Po chwili jednak poza utworzonymi się 2 kałużami (jedna na wysokości zawiasów drzwi kierowcy, druga na wysokości zawiasów drzwi pasażera) pojawiła się trzecia, po wewnętrznej stronie prawego koła bliżej zderzaka.
Czyżby jednak wężyki??? Dodatkowego, nowego buczenia nie zaobserwowałem w dalszym ciągu.