Jeżeli chcesz mieć sprawny hak to raczej wstawić oryginalną wiązkę. Tą instalację którą masz możesz spokojnie wyjąć zajmie to chwilę przy instalacji nowej wiązki.
Nowa kompletna instalacja haka ze sterownikiem do Tourana to wydatek ok. 530 zł z 7 PINowym gniazdem lub 610 zł z 13 PINowym
Edit: 17-08-2013 20:05
Znalazłem swój stary sterownik haka
admin pisze:Albo dać sobie spokój i jeździć z błędem
Tylko, że z czasem będzie mi potrzebna przyczepka i muszę to zrobić.
[ Dodano: Nie Sie 18, 2013 12:05 ]
kervan01 pisze:Jeżeli chcesz mieć sprawny hak to raczej wstawić oryginalną wiązkę. Tą instalację którą masz możesz spokojnie wyjąć zajmie to chwilę przy instalacji nowej wiązki.
Nowa kompletna instalacja haka ze sterownikiem do Tourana to wydatek ok. 530 zł z 7 PINowym gniazdem lub 610 zł z 13 PINowym
Edit: 17-08-2013 20:05
Znalazłem swój stary sterownik haka
Pamiętasz, czy działał? Może być mi podesłał na sprawdzenie...
Wtyczka wygląda na tą samą...
Ale przecież teraz też hak i światła będą działać, podłącz przyczepę to zobaczysz, tylko po prostu jest dokładany niefabrycznie i nie ma komunikacji po CANie.
Podaj mi dane to ci wyśle. Co do działania to na 100% nie jestem pewien. Przyczepka na której sprawdzałem nie miała do końca sprawnej instalacji co mogło być powodem że nie paliły się światła pozycyjne. Pozostałe się uruchomiły. Mi jest ten sterownik nie potrzebny więc mogę ci go wysłać.
Będziesz musiał posprawdzać różne warianty kodowania świateł w Bordnetz. Sterownik podłączony jest tylko do lamp więc z nich czerpie informację o włączonym oświetleniu.
[ Dodano: Sob Wrz 28, 2013 10:27 ]
Sterownik podłączyłem, na sucho pojawiły się normalne napięcia na wtyczce... Podłączam przyczepkę i dupa... Wszystko zginęło. Podłączam przyczepkę do innego auta i działa...