Wymiana radia rcd-300 na rcd-310
- GASIOR997
- Specjalista
- Auto:: SHARAN 7N2
- Imię:: GASIOR
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 61 razy
Znałem takiego co wsadził radio w Passacie i miał kod . Potem pojechał na wymianę wtryskiwacza. i podłączyli na komputer. I długo czekał na samochód bo serwis zadzwonił od razu na policje bo radio było z kradzionego samochodu. I długo się bujał z tym i tłumaczenia a samochód na parkingu policyjnym kwit do wyjaśnienia. I sprawdzali mu inne podzespoły w całym samochodzie.
Jak pomogłem to podziękowanie! - Pozdrawiam
- Kris_Poland
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
- marnon
- Zaawansowany
- Auto:: Golf V variant
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
ja dziś wrzuciłem u mnie RCD310, bez problemów, a w sprawie kodu polecam admina
tu jest też manual ale pokazany na golfie V http://modyfikacje-vw.blogspot.com/2012 ... d-310.html
tu jest też manual ale pokazany na golfie V http://modyfikacje-vw.blogspot.com/2012 ... d-310.html
- Kris_Poland
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
zajzalem do kostki, i widac co sie okazuje przy podlaczonym wzmacniaczu na 4 glosniki
na dalszym zjdeciu mam jeden kabelek od masy, i drugi to wlasnie to tan ktory mi zostal...
nie bedzie to telefon a byc moze coz z:
Złącze 12-stykowe 6, sterowania zmieniacza płyt CD i sygnałów wejściowych audio CD
1 - Wyjście sygnału audio słuchawek, z prawej strony, plus
2 - Zmieniacz płyt CD, lewy i prawy kanał, masa
3 - Sygnał wyjściowy audio dla słuchawek, minus
4 - Zmieniacz płyt CD, zasilanie napięciowe, plus, zacisk 30
5 - Wyjście sygnału audio słuchawek, z lewej strony, plus
6 - Zmieniacz płyt CD, DATA OUT (wymiana danych w celu sterowania zmieniaczem płyt CD od radioodbiornika do zmieniacza płyt CD)
7 - Niewykorzystane
8 - Zmieniacz płyt CD, lewy kanał, CD/L
9 - Zmieniacz płyt CD, prawy kanał, CD/R
10 - Zmieniacz płyt CD, sygnał sterujący
11 - Zmieniacz płyt CD, DATA IN (wymiana danych w celu sterowania zmieniaczem płyt CD od zmieniacza płyt CD do radioodbiornika)
12 - Zmieniacz płyt CD, CLOCK (wewnętrzny protokół sprawdzania nadzoru przepływu danych)

na dalszym zjdeciu mam jeden kabelek od masy, i drugi to wlasnie to tan ktory mi zostal...
nie bedzie to telefon a byc moze coz z:
Złącze 12-stykowe 6, sterowania zmieniacza płyt CD i sygnałów wejściowych audio CD
1 - Wyjście sygnału audio słuchawek, z prawej strony, plus
2 - Zmieniacz płyt CD, lewy i prawy kanał, masa
3 - Sygnał wyjściowy audio dla słuchawek, minus
4 - Zmieniacz płyt CD, zasilanie napięciowe, plus, zacisk 30
5 - Wyjście sygnału audio słuchawek, z lewej strony, plus
6 - Zmieniacz płyt CD, DATA OUT (wymiana danych w celu sterowania zmieniaczem płyt CD od radioodbiornika do zmieniacza płyt CD)
7 - Niewykorzystane
8 - Zmieniacz płyt CD, lewy kanał, CD/L
9 - Zmieniacz płyt CD, prawy kanał, CD/R
10 - Zmieniacz płyt CD, sygnał sterujący
11 - Zmieniacz płyt CD, DATA IN (wymiana danych w celu sterowania zmieniaczem płyt CD od zmieniacza płyt CD do radioodbiornika)
12 - Zmieniacz płyt CD, CLOCK (wewnętrzny protokół sprawdzania nadzoru przepływu danych)

- andrz3j
- Specjalista
- Auto:: T1, 1.6 FSI BAG, 2003
- Imię:: Andrz3j
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
Pytałem w ASO o to. Powiedzieli że po podłączeniu komputera nie sprawdzają w żaden sposób radia. Jedyna możliwość to trzeba osobiście do nich się zgłosić np. w sprawie uzyskania kodu do radia, wypełnia sie i podpisuje papiery itd i dopiero wtedy ASO może sprawdzić legalność radia, bez zgody "właściciela" nic nie sprawdza. Podczas odzyskiwania kodu łączą się z bazą, odzyskują kod i sprawdzają czy radio nie jest w bazie kradzionych.GASIOR997 pisze:Znałem takiego co wsadził radio w Passacie i miał kod . Potem pojechał na wymianę wtryskiwacza. i podłączyli na komputer. I długo czekał na samochód bo serwis zadzwonił od razu na policje bo radio było z kradzionego samochodu. I długo się bujał z tym i tłumaczenia a samochód na parkingu policyjnym kwit do wyjaśnienia. I sprawdzali mu inne podzespoły w całym samochodzie.
Informacja z ASO KIM Świebodzin (pytałem o to podczas wymiany rozrządu jakieś 3 miesiace temu)
Kończy się na tłumaczeniu i ostatecznie umożeniu... info z tego samego źródła
-
kowallubin
- Początkujący
- Auto:: brak
- Imię:: Rafał
- Podziękował: 4 razy
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
wachu a czy da się podłączyć bezpośrednio pod radio AUX-in ?
Normalnie to wejście AUX-in podłączone jest do Media-In i dopiero z niego wiązką do radia.
Przerabiałem ostatnio zakładanie Media-In do RCD-310 chociaż nie wyprowadzałem już AUX-a bo mi to nie potrzebne jak do Media-In mogę podłączyć pamięć USB lub Ipod-a i wszystkim sterować przez radio.
Dlatego wcześniej napisałem czy na pewno się da podłączyć AUX-a bez modułu Media-In.
Jeżeli się da to chyba trzeba mieć zaznaczone w radiu:

Chociaż ja przy podłączonym Media-In musiałem odznaczyć Bit 2 bo wywalało mi błąd:
03138 - Input AUX IN
011 - Open Circuit
Nie mam podłączonego AUX-in i może dlatego, teraz po odznaczeniu nie ma błędu, oczywiście wszystko działa tak jak powinno.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Normalnie to wejście AUX-in podłączone jest do Media-In i dopiero z niego wiązką do radia.
Przerabiałem ostatnio zakładanie Media-In do RCD-310 chociaż nie wyprowadzałem już AUX-a bo mi to nie potrzebne jak do Media-In mogę podłączyć pamięć USB lub Ipod-a i wszystkim sterować przez radio.
Dlatego wcześniej napisałem czy na pewno się da podłączyć AUX-a bez modułu Media-In.
Jeżeli się da to chyba trzeba mieć zaznaczone w radiu:

Chociaż ja przy podłączonym Media-In musiałem odznaczyć Bit 2 bo wywalało mi błąd:
03138 - Input AUX IN
011 - Open Circuit
Nie mam podłączonego AUX-in i może dlatego, teraz po odznaczeniu nie ma błędu, oczywiście wszystko działa tak jak powinno.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
- Tomasz_W-wa
- Władca postów