...nie chce zakladac nowego watku, a mam pytanie tutaj pasujace: czy felgi stalowe od Audi, o parametrach 5X112X57 R16 ET40 6J beda do mojego Touran'a pasowaly? Nie ogarniam tych wszystkich oznaczen, a na zime chcialbym jakies stalowki zalozyc.
Będą pasowały. Czasami z bratem zamieniamy się felgami on dostaje od turka, a ja od audi . Akurat te parametry które podałeś, to pasują. Ważne jest 5 (śrub) x 112 (rozstaw śrub) x 57 (57,1 - średnica otworu centrującego). Reszta pry tym rozmiarze (16) nie ma już takiego znaczenia.
Znalazlem jeszcze inne ladne felgi: 5X112, 7JX16 ,ET46 ,ŚR.PIASTY 66,5 MM? Dosmyslam sie, ze 7J to szerokosc felgi, czy nie bedzie zbyt szeroka na zime?
I srednica otworu 66,5mm - czy do kazdej stalowki mozna dolozyc pierscien centrujacy i czy to normalnie zdaje egzamin?
Ja mam pierścienie w alusach, miałem już w 3-ech kpl. i bez problemu zdawało egzamin. Myślę, że w stalówkach te nie będzie problemu. 7J to doby rozmiar i tak nie założysz węższych, niż 195.
niko02 pisze:Ja mam pierścienie w alusach, miałem już w 3-ech kpl. i bez problemu zdawało egzamin. Myślę, że w stalówkach te nie będzie problemu. 7J to doby rozmiar i tak nie założysz węższych, niż 195.
Troche poczytalem i generalnie rozne sa zdania na temat stosowania tych pierscieni w przypadku felg stalowych... przemysle sprawe.
osobiście nie polecam pierścieni do stalówek,jeżeli już to dobre pierścionki stalowe albo alu, na idealny wymiar,oby nie plastiki.
7j fajna szerokość już.
ale moim zdaniem nie ma sensu zakładać stalaków z mercedesa czy innych aut ,z grupy vw audi jest tego naprawdę sporo
można np za kwotę około 400-500pln kupić oryginalne 16 audi geschmiedet,super felgi,kute ,leciutkie.
Fabian pisze:[...]7j fajna szerokość już.
ale moim zdaniem nie ma sensu zakładać stalaków z mercedesa czy innych aut ,z grupy vw audi jest tego naprawdę sporo[...]
To sa wlasnie felgi od Audi ...jutro zadzwonie i sprobuje sie upewnic.
...: Touran by Robcio :...
Mobil: President Johnny II ASC/Densei EC-2002/Sirio Turbo 5000
Baza: President Lincoln/Densei EC-2023/Sirio 827
PMR: Intek HT-460scr/Motorola T5522/Nagoya NA-771
>> SQ8KMY _ 161DKC475 <<
mogą być z audi,jakieś najnowsze a4/a6 mają jakieś takie centrowane 66,5
fakt
ale jeżeli to stalówki to nie widzę sensu redukować pierścionkami,lepiej kupić z otworem 57,1
chyba że jakaś bardzo dobra cena na te felgi jest
Czy do podstawowej wersji Tourana podejdą felgi 15 cali? Pytam ponieważ wuj będzie niedługo posiadaczem Tourana a ja mam na zbyciu komplet felg stalowych 15'' z Golfa piątego i jest nimi zainteresowany, a niestety nie orientuję się czy podstawowa wersja Tourana wychodziła na piętnastkach
a powiedzcie mi jak będzie wyglądał Touran na felgach od wersji cross dzisiaj przymierzałem je na auto ale średnio to wyglądało tzn. chodzi mi o lukę między kołem a nadkolem a nie mam zamiaru na razie auta puszczać na glebę itp