pechowy tydzień czyli jak pozbyć się góry kasy w trzy dni...

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
ckcaddy
Przeglądacz
Auto:: caddy 1,9 TDI bsu
Imię:: wojtek
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: ckcaddy »

ja po sarence robiłem przód jako "nowe" zakładałem: pas przedni, lewe światło, gril, intercooler, chłodnica klimy i wody, ramka wentylatora, obudowa filtra powietrza, zderzak ze ślizgami mechanik kosztował 350 zł
uważam że niebył to kosmiczny wydatek za robociznę ale z drugiej strony to jak skarbiec pusty to każda stówka na wagę złota
głowa do góry premier ogłosił koniec kryzysu będzie lepiej
caddy(lepsza wersja tourana) life 1,9 TDI 75/139 KM BSU, skrzynia JCY, typ handlowy 2KBD52, model CA, 2009, bordo metalik, średnio 6,2l/100km, dołożone RNS 510, tempomat, kierownica skóra multi, światła dzienne w trybie amerykańskim 64%, MFA+, czarne światła AL przód
Awatar użytkownika
aawol
Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
Imię:: Andrzej
Podziękował: 83 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy

Post autor: aawol »

u mnie 300 kosztuje malowanie elementu ( a klapę będzie trzeba prysnąć).... zobaczymy co jutro powie blacharz - jaki zakres uszkodzeń pod zderzakiem. A coś na pewno poszło bo wentylator obciera o coś....
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę

auto touran aawol
ckcaddy
Przeglądacz
Auto:: caddy 1,9 TDI bsu
Imię:: wojtek
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: ckcaddy »

ja podałem ile zapłaciłem za usługę nazwijmy ją mechaniczną, naprawy blacharskie to inna bajka. Malowanie elementu też było około 300 zł razy ilość sztuk to parę złotych wyszło.
caddy(lepsza wersja tourana) life 1,9 TDI 75/139 KM BSU, skrzynia JCY, typ handlowy 2KBD52, model CA, 2009, bordo metalik, średnio 6,2l/100km, dołożone RNS 510, tempomat, kierownica skóra multi, światła dzienne w trybie amerykańskim 64%, MFA+, czarne światła AL przód
Awatar użytkownika
aawol
Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
Imię:: Andrzej
Podziękował: 83 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy

Post autor: aawol »

przesyłką otrzymałem od kolegi Eljot'a atrapę oraz lampę, pogadałem z blacharzem i jak tylko znajdę pas przedni oddam auto do naprawy. Wstępnie koszt robocizny określił na ok 800-900 zł i tydzień czasu.
Malowanie zderzak i maska, prostowanie i złożenie wszystkiego do kupy. Bez auta zastępczego więc pewnie muszę urlop wziąć.... Raz jeszcze bardzo dziękuje za okazaną mi pomoc i wsparcie.
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę

auto touran aawol
Awatar użytkownika
Eljot
Władca postów
Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
Imię:: Lesław
Podziękował: 780 razy
Otrzymał podziękowań: 344 razy
Kontakt:

Post autor: Eljot »

Spoko, od czego są koledzy z Forum!
:D