pechowy tydzień czyli jak pozbyć się góry kasy w trzy dni...
- aawol
- ____________________

- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
pechowy tydzień czyli jak pozbyć się góry kasy w trzy dni...
tydzień który właśnie dobiega końca trudno będzie mi uznać za udany choć w pamięci pozostanie pewnie na długo. Początkowo zapowiadał się nieźle ale tylko do dziesiątego - ot dzień wypłaty- wprawdzie nie liczyłem na kokosy ale żenująco niski poziom wpływu na konto poważnie podniósł mi ciśnienie i sklonił do gorączkowego liczenia koniecznych wydatków...
Kiedy już ochłonąłem pojawił się na horyzoncie cień zwiastujący problemy - wczoraj wioząc córkę do szkoły zaliczyłem wystrzał koła - zmuszony do zakupu opony zacząłem lekko się garbić..... Przyjąłem jednak na klatę i tak było aż do dziś. Po pracy wybrałem się do znajomego złotnika żeby odebrać prezent dla żony bo rocznica ślubu już za tydzień. kasę wyjąłem z najgłębszych zakamarków śródziemia i była to absolutnie ostatnia kasa jaką miałem ponad plan na ten miesiąc. Niestety okrutny los miał dla mnie kolejne doświadczenie... Nie zdążyłem się zatrzymać.... niewielką prędkością wjechałem w doopę skody..... No i to już zbyt dużo jak na moje zgięte plecy..... Nie dość że składki się stracą to jeszcze trzeba będzie wyłożyć kasę na naprawę bo AC mam tylko od kradzieży...... Ile trzeba dołożyć jeszcze nie wiem - atrapa, lampa lub dwie ( bo mam malo typowe na 3 żarówki), cały pas za atrapą i zderzakiem ( czarne włókno do którego mocowane są lampy i atrapa) no i chyba coś ze zbiorniczkiem do spryskow nie tak bo płyn się wylał ( ale może tylko coś się rozpięło).
Czy uda się uratować zderzak nie wiem - na 100% trzeba malować pęknięcie jedno niewielkie więc może przeżyje... W sumie nie mam pretensji do nikogo i tak tylko piszę żeby sobie ulżyć... Boję się co będzie jutro - powinienem zostać w łóżku i mocno się oszczędzać ale nie mogę.
Kiedy już ochłonąłem pojawił się na horyzoncie cień zwiastujący problemy - wczoraj wioząc córkę do szkoły zaliczyłem wystrzał koła - zmuszony do zakupu opony zacząłem lekko się garbić..... Przyjąłem jednak na klatę i tak było aż do dziś. Po pracy wybrałem się do znajomego złotnika żeby odebrać prezent dla żony bo rocznica ślubu już za tydzień. kasę wyjąłem z najgłębszych zakamarków śródziemia i była to absolutnie ostatnia kasa jaką miałem ponad plan na ten miesiąc. Niestety okrutny los miał dla mnie kolejne doświadczenie... Nie zdążyłem się zatrzymać.... niewielką prędkością wjechałem w doopę skody..... No i to już zbyt dużo jak na moje zgięte plecy..... Nie dość że składki się stracą to jeszcze trzeba będzie wyłożyć kasę na naprawę bo AC mam tylko od kradzieży...... Ile trzeba dołożyć jeszcze nie wiem - atrapa, lampa lub dwie ( bo mam malo typowe na 3 żarówki), cały pas za atrapą i zderzakiem ( czarne włókno do którego mocowane są lampy i atrapa) no i chyba coś ze zbiorniczkiem do spryskow nie tak bo płyn się wylał ( ale może tylko coś się rozpięło).
Czy uda się uratować zderzak nie wiem - na 100% trzeba malować pęknięcie jedno niewielkie więc może przeżyje... W sumie nie mam pretensji do nikogo i tak tylko piszę żeby sobie ulżyć... Boję się co będzie jutro - powinienem zostać w łóżku i mocno się oszczędzać ale nie mogę.
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
- Eljot
- Władca postów
- Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
- Imię:: Lesław
- Podziękował: 780 razy
- Otrzymał podziękowań: 344 razy
- Kontakt:
Mam jeszcze jedną (chyba prawą), oczywiście dam Tobie aawol, kompletnie nie ma sprawy!marynarz75 pisze:aawol, coż właściwie to nie ma tego jak skomentować. A takie lampy jak opisujesz to miał Eljot u siebie. Wymienił je na inne z czarnymi wkładami, może jeszcze je ma..
Uszy do góry!
Zawsze mam taką maksymę:
"Nigdy nie jest tak źle, aby nie mogło być gorzej!"
To wszystko mogło się skończyć się gorzej...
Jutro podjadę do garażu sprawdzić która to lampa.
3maj się i nie łam!
- TOMASZ PLUTA
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.6 tdi 2015
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 19 razy
-
mieszkoma
- Użytkownik
- Auto:: AVQ 2003
- Imię:: Mieszko
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Normalnie jestem pod wrażeniem solidarności forumowej
aawol, Nie łam się!
Nie wiem w jakim dokładnie jest Tourek stanie ale te części to plastik - nie zardzewieje. więc może uda Ci się coś połapać trochę chłopaki pomogą i będzie dobrze! A zniżek to chyba nie zabierają całych a z 10% jak nie ma wysokiej szkody. Nie mam na szczęście doświadczenia w tym zakresie.
Będzie dobrze!!!
- aawol
- ____________________

Wczoraj zwyczajnie miałem dość ..... Ostatnio biegam jak górnik ze stemplami i podpieram, z jednej strony podpieram z drugiej zaczyna sie walić .... Oczywiście nie chodzi tylko o pieniądze, cieszę się że nie zrobiłem drugiemu człowiekowi krzywdy, że mnie też sie nic nie stało, doceniam że nie płaciłem mandatu i że mogłem dalej jechać bo szkody są raczej powierzchowne ( choć coś stuka więc pewnie jakieś gumy się zniszczyły) . Wczoraj w nocy podniosłem maskę i przy pomocy drutu i wkrętów połapałem plastiki tak żebym mógł jeździć do pracy. Słyszę pracę wentylatora bo o coś ociera no i mam ślad na masce więc opcja że sam wymienię plastiki odpada - trzeba jechać do fachowca prostować i malować, polerować. To zrobię jutro- niech oceni co jeszcze trzeba kupić. Raz jeszcze wszystkim dziękuję!.
ZWzPD - ale jaja!!!!
auto touran aawol
auto touran aawol
- aawol
- ____________________

kazan13 pisze: masz "okazję" żeby poskładac przodek na polifta
nie - nawet nad tym nie myślę. Przywrócić stan z przed zdarzenia to jedyne o co chodzi. Polift sporo ładniejszy ale koszty operacji są zbyt duże.
ZWzPD - ale jaja!!!!
auto touran aawol
auto touran aawol