Dzięki wszystkim za odpowiedzi.
TOMASZ PLUTA pisze:witajcie
ja tez posiadam ten silnik I musze sie zgodzic z przedmówcami
spalanie w trasie ok 7 l ale przy predkosciach 120-140 w miescie z 9l ,10l a w zime to czasem I wiecej potrafi spalic
co do mocy to jak podrozuje z rodzinką (2 dorosłych 2 dzieci )to nie jest zle gorzej jak kiedys zapakowałem na ful 7 dorosłch to juz czuc niedobór mocy
ale co do awaryjnosci ja juz go mam 5,5 roku przebieg 150 000 km I oprócz wymiany płynów I paska rozrządu nic sie nie dzieje
Rozumiem, że jadąc z rodzinką w trasie wyprzedzenie TIR-a nie nastręcza większych problemów?
tzn. te 102 kucyki nie są "elektroniczne" tak jak w Hyundaiu i10 mojej żony. Ma tych koni 69 i 925 kg masy własnej, ale jak jest wzniesienie (nie mieszkamy w górach) to nie chce przyspieszać, a wręcz przeciwnie - zwalnia i trzeba redukować bieg. O wyprzedzeniu TIR-a w trasie można zapomnieć.
Porównując do Golfa Mk3 1.6i 75 KM - jak jeździłem sam to dawał radę, ale jak wsiadły 4 dorosłe osoby do już było dużo słabiej. Zresztą moja ostatnia Fabia 1.4 TDI 70 KM załadowana w trasie też nie dawała rady, pomimo że w dieslu jest wyższy moment obrotowy, a w pojedynkę "wciskała" w fotel.
Generalnie 2 lata temu miałem okazję jeździć Oktawką 1.6 MPI 102 KM zagazowaną fabrycznie (auto zastępcze) i byłem miło zaskoczony dynamiką tej jednostki napędowej i niskim zużyciem paliwa (śr. 7,1 l gazu na 100 km). Tym bardziej, że miesiąc wcześniej miałem wziąć w leasing Oktawkę 1.2 TSI i silnika 1.6 MPI nie brałem pod uwagę. Jednak sprawy potoczyły się inaczej i zostałem przy Fabi. To co mi przeszkadzało w Oktawce 1.6 MPI to dość wysokie obroty silnika w trasie i znaczny hałas z tym związany. Jak z tym jest w Touranie? Może jest lepiej wygłuszony?
I jak to auto jeździ na gazie?