Szarpanie silnikiem

Awatar użytkownika
JacaTouran
Władca postów
Auto:: Touran 1.9tdi Bxe
Imię:: Jacek
Podziękował: 213 razy
Otrzymał podziękowań: 233 razy
Kontakt:

Re: Szarpanie silnikiem

Post autor: JacaTouran »

Pogodka_20 pisze:
JacaTouran pisze:
maciej.brzoska pisze:szkoda że spory kawałek mam do ciebie bo bym podjechał na diagnoze i naprawe .

Mamy i stałych klientów z Kielc, jednak myślę, że tam na miejscu również dobrych specjalistów nie brakuje.
Czy w sprawie konkretnej diagnostyki Tourana(szarpanie na biegu jalowym)mozna sie kolego do ciebie wybrac?bo mam problem z taka diagnostyka u siebie :cry:

Zapraszam, celem ustalenia terminu zadzwoń do mnie i ustalimy szczegóły. tel kom. masz w podpisie
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).

O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/

https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/

tel.509963064

Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
maciej.brzoska
Początkujący
Auto:: touran 2,0 tdi 2003
Imię:: maciek

Post autor: maciej.brzoska »

Witam dzisiaj byłem u gościa na diagnostykę komputerową powiedział że dwa pompowtryski nie domagają powiedział że nie jest konieczność wymiany a tylko wyregulowania :/ dokładnie to pierwszy i czwarty

-- Pn lut 24, 2014 20:49 --
maciej.brzoska pisze:Witam dzisiaj byłem u gościa na diagnostykę komputerową powiedział że dwa pompowtryski nie domagają powiedział że nie jest konieczność wymiany a tylko wyregulowania :/ dokładnie to pierwszy i czwarty
a i jeszcze powiedział że jest spore spalanie na biegu jałowym 0,7 nie wiem dokładnie jakie powinno być coś mówił że nie więcej jak 0,3 czy tak
Awatar użytkownika
JacaTouran
Władca postów
Kontakt:

maciej.brzoska pisze:Witam dzisiaj byłem u gościa na diagnostykę komputerową powiedział że dwa pompowtryski nie domagają powiedział że nie jest konieczność wymiany a tylko wyregulowania :/ dokładnie to pierwszy i czwarty

a i jeszcze powiedział że jest spore spalanie na biegu jałowym 0,7 nie wiem dokładnie jakie powinno być coś mówił że nie więcej jak 0,3 czy tak

Zmień mechanika, bo wyobraźnię ma widać bogatą.
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne

https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/

tel.509963064

maciej.brzoska
Początkujący

JacaTouran pisze:

Zmień mechanika, bo wyobraźnię ma widać bogatą.
Właśnie próbuję i chcę żeby robota była solidna.A jak bym przyjechał do ciebie i okazało się że te dwie pompki są do wymiany to ile czasu potrzebował byś na wymianę czy masz drugie na podmianę zależy mi na szybkiej naprawie bo auto potrzebuję na co dzień wiem że czasami nie da się pewnych rzeczy przeskoczyć
Michall
Przeglądacz
Auto:: VW POLO CROSS 1.4 TDI +
Imię:: Michal
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: Michall »

Kolego Jacku dobrze napisałeś o zmianie mechanika bo nie wiem co on chce regulować, a może chodziło mu o regeneracji?

Na priva zaoferowałem się koledze maciej.brzoska podpięcie auta pod VCD-esa (bo mam zakupionego od forumowego kolegi na własne potrzeby), oczywiście bezpłatnie bo jestem z Kielc więc myślę pomogę koledze bo oto chodzi na tym forum żeby sobie pomagać ale kolega wcale nie jest zainteresowany tą pomocą, na kompie umiem zrobić tam co nieco na pewno nie tyle co osoby siedzące w tym od powiedzmy małego, nawet mam kolegów w okolicy co robią auta dla seata,skody u siebie w garażach bo pseudo serwisy nie mogą sobie dać rady np. z naprawą sterownika czy innymi poważniejszymi naprawami elektronicznymi.

Wiec niech autor posta jeździ po mechanikach CO Będzie Ustawiał Mu Pompki
maciej.brzoska
Początkujący

Michall pisze:Kolego Jacku dobrze napisałeś o zmianie mechanika bo nie wiem co on chce regulować, a może chodziło mu o regeneracji?

Na priva zaoferowałem się koledze maciej.brzoska podpięcie auta pod VCD-esa (bo mam zakupionego od forumowego kolegi na własne potrzeby), oczywiście bezpłatnie bo jestem z Kielc więc myślę pomogę koledze bo oto chodzi na tym forum żeby sobie pomagać ale kolega wcale nie jest zainteresowany tą pomocą, na kompie umiem zrobić tam co nieco na pewno nie tyle co osoby siedzące w tym od powiedzmy małego, nawet mam kolegów w okolicy co robią auta dla seata,skody u siebie w garażach bo pseudo serwisy nie mogą sobie dać rady np. z naprawą sterownika czy innymi poważniejszymi naprawami elektronicznymi.

Wiec niech autor posta jeździ po mechanikach CO Będzie Ustawiał Mu Pompki
Napisałem ci już że dwa pompowtryski siadają jeszcze taki głupi nie jestem samym interfejsem nie zrobisz auta bo pompowtryski to nie jest wymiana klocków hamulcowych i wciśnięcia tłoczka w zacisk.
Michall
Przeglądacz
Auto:: VW POLO CROSS 1.4 TDI +
Imię:: Michal
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: Michall »

A ja ci napisałem że mogę ci dać namiary co ludzie mogą ci pomóc bo są bardzo dobrzy w to co robią to ty mi napisałeś że każdy podpina jakiś kabel gówniany żąda sobie 80zł i błędów nie potrafi wykasować, (ja takich nawet nie polecam bo unikam szerokim łukiem)
Nie obraź się bo mam wrażenie że jesteś mądrzejszy od wszystkich, a samochodu nie da się naprawić w o tak od już jak trzeba zostawić na dzień to się zostawia na 3 to też żeby wykluczyć inne rzeczy.
maciej.brzoska
Początkujący

Michall pisze:A ja ci napisałem że mogę ci dać namiary co ludzie mogą ci pomóc bo są bardzo dobrzy w to co robią to ty mi napisałeś że każdy podpina jakiś kabel gówniany żąda sobie 80zł i błędów nie potrafi wykasować, (ja takich nawet nie polecam bo unikam szerokim łukiem)
Nie obraź się bo mam wrażenie że jesteś mądrzejszy od wszystkich, a samochodu nie da się naprawić w o tak od już jak trzeba zostawić na dzień to się zostawia na 3 to też żeby wykluczyć inne rzeczy.
ok nie ma sensu się sprzeczać bo tu nie o to chodzi i nie od tego jest forum po prostu szukam kogoś kto się zna jeśli masz namiar na speca to daj na pw a jeszcze miałem na myśli żeby nie tylko wykryć usterkę ale ją usunąć pozdrawiam.
Awatar użytkownika
JacaTouran
Władca postów
Kontakt:

To jak okoliczni spece nie naprawia Ci auta to przyjedź, a zrobimy Twoje wozidlo :).

Ps. Przekaż temu co Ci chce regulować i co twierdzi, że masz za duże spalanie na biegu jalowym żeby sobie darował diagnostykę i naprawy aut bo regulować to tu nie ma czego.

Pytasz ile u mnie autko postoi... Hmm jak najkrócej, jednak najpierw muszę ustalić w czym tkwi problem..

Jak wyżej napisałem... nie dasz rady na miejscu, przyjedź to go zrobię.

Pozdr
Jacek V-TEC Łowicz

tel.509963064

maciej.brzoska
Początkujący

JacaTouran pisze:To jak okoliczni spece nie naprawia Ci auta to przyjedź, a zrobimy Twoje wozidlo :).

Ps. Przekaż temu co Ci chce regulować i co twierdzi, że masz za duże spalanie na biegu jalowym żeby sobie darował diagnostykę i naprawy aut bo regulować to tu nie ma czego.

Pytasz ile u mnie autko postoi... Hmm jak najkrócej, jednak najpierw muszę ustalić w czym tkwi problem..

Jak wyżej napisałem... nie dasz rady na miejscu, przyjedź to go zrobię.

Pozdr
chyba tak zrobię bo nie mam wyjścia dzięki że się zainteresowałeś tematem jak coś to zadzwonię i dogadamy temat pozdrawiam
grzegomir
Użytkownik
Auto:: Touran BKC 2004
Imię:: grzesiek
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 18 razy

Post autor: grzegomir »

jak kiedyś będę w wycieczce po polsce to chyba też się pofatyguję żeby ktoś rzucił fachowym okiem na auto... niby mam gościa co się zna ale czasem lepiej zaciągnąć opinii drugiej osoby... JacaTouran szykuj się bo kiedyś tam będę :lol:
grzegomir
ODPOWIEDZ