pawel07777 dziękuje
Bardzo pomocna strona - rozpisane piny.
Mam pytanie odniośnie anteny.
Jak dobrze zrozumiałem (tłumacz Google) trzeba ją wypiąć w miejscu pod konsolą boczną od stron pasażera, przeciągnąc pod wykładziną i wpiąć w nowy moduł?
Tu zobaczysz punkt połączenia dla Przygotowanie do telefonu komórkowego.
Usuń purpurowego złącza (antena dla telefonów komórkowych) a następnie odłącz kabel antenowy powoli, kawałek po kawałku, aż osiągnie dno w nogi, aby otworzyć pozycję pod siedzeniem.
Długość jest wystarczająca.
QQ, kolega ma wersję LOW i przewód antenowy zapitala do góry do uchwytu telefonu. Przy wersji Premium "dzwoni" sterownik a nie telefon, więc trzeba rozpiąć fioletową wtyczkę i kabel antenowy pociągnąć pod sterownik pod fotelem pasażera.
Witam
Podepnę się do tematu . W moim turanie mam chwyt 3 generacji bez adaptera(na rys 5). Pozostała tylko instrukcja
Telefon nie widzi blutacza w aucie mimo róznych kombinacji. Po przeskanowaniu vcds mam centralkę 1K8035730D. Instalacja jakas jest bo w blokach tego modułu widzi mikrofon i antenę. Kierownice mam z multi, ekran z pełnym fis i radio RNS310. Jak to przekodować - ożywić żeby coś działało? Nie liczę na bajery ale chociaż żeby działał zestaw głośnomówiący.
Znalazłem fajną stronkę z dokładnym opisem instalacji i adaptacji modułu bluetooth LINK. Przejdę dokładnie przez proces adaptacji modułu bluetooth. Zrobiłem już przekodowanie multifunkcji w kierownicy a potem jeszcze przekodowanie szyny CAN oraz adaptacje modułu bluetooth. Może te informacje komuś jeszcze pomogą.
Powiem wam, że można by jakiegoś dobrego manuala zrobić o tym zestawie począwszy od doboru modułów przez konfigurację aż po sparowanie z fonikiem
arczi pisze:Znalazłem fajną stronkę z dokładnym opisem instalacji i adaptacji modułu bluetooth LINK. Przejdę dokładnie przez proces adaptacji modułu bluetooth. Zrobiłem już przekodowanie multifunkcji w kierownicy a potem jeszcze przekodowanie szyny CAN oraz adaptacje modułu bluetooth. Może te informacje komuś jeszcze pomogą.
Powiem wam, że można by jakiegoś dobrego manuala zrobić o tym zestawie począwszy od doboru modułów przez konfigurację aż po sparowanie z fonikiem
Na co czekasz na podstawie w/w manuala stwórz własny:)
przed chwilą sie rozpisałem na ten temat w innym poście,poszukaj na forum jest pełno postów o telefonach w touranach ,i uzupełnij profil o rocznik pls.przyda sie