rob555 pisze:Ale przynajmniej mamy robote

rob555 pisze:Ale przynajmniej mamy robote
sirtomash pisze:Koledzy a ktoś ma jakieś doświadczenia, opinie na temat:
takich wynalazków ?
Czy to ma jakieś szanse na skuteczność ?
, które prowadzi do jego zniszczenia i problemów z autem.admin pisze:Często taka "regeneracja" polega na rozwierceniu kanalików w filtrze...
Wycinaj i nie bój się nie będzie ci kopciłAG pisze:A czy ktoś korzystał z usług tej firmy?
http://www.eurovat.info.pl/regeneracja- ... tek-staych
Ciekaw jestem, czy to jest jakieś rozwiązanie. Opisy na tej stronie są mocno zachęcające... Wiem, że jak się zsumuje wszystkie koszty - demontaż,montaż, wysyłka i sama usługa to wyjdzie na to samo jakby wyciąć, ale ja mimo wszystko nie chciałbym wycinać DPF ( mam zapełnienie 55g )- strasznie podoba mi się że auto nic nie kopci. Ponadto obawiam się, że niedługo mogą coś pozmieniać w przepisać i będą ostro sprawdzać czy wóz ma dpf, czy nie - zawsze to jakaś metoda na wyrwanie kasy od obywatela.
Łukaszz pisze:Wycinaj i nie bój się nie będzie ci kopcił prawda Jacek?
Groul pisze:Ja właśnie jestem po zabiegu wyrywania chwasta i wszystko jest ok a nawet i lepiej niż przed zabiegiem.
Auto zyskało na werwie. Zobaczę czy i spalanie spadnie.
Tak często bywa, autko poprostu ma lżej dzwigać swoje gabaryty, a i suszarka nie ma ogranicznika w postaci kołka w wydechu ;-)Marco_Polo pisze:Mi przybyło 6KM i 24,4 Nm oraz zmalało spalanie Miałem robiony odczyt z hamowni przed i po całym zabiegu.