Aktualnie mam już dość dużo substancji stałych (około 50... nie wiem jaka tam jednostka).
Na Vagu nie mam żadnych błędów.
W planach jest "wyrwanie chwasta"
Podeślij mi na info na PW jak wygląda cena wycięcia DPF + dodanie koników
tomasino74 pisze:Czy to mozliwe, żeby w DPF było tyle popiołu?
Puki co nie ma takiego problemu. Z drugiej strony, jak problem powstanie to ja nie widzę problemu żeby zrobić to tak, że śladu nie będzie. Trzecia sprawa to to czy ktokolwiek na stacji diagnostycznej będzie się temu przyglądał.KriSSo pisze:A jak wygląda sprawa z przeglądami? Mogą się przepisy zmienić, za wywalenie nie będzie można przejść badań i co wtedy? Jak to w ogóle wygląda, orientuje się ktoś? Wejdzie taki TUV i pozamiatane.
zimar pisze:Czytam cały ten temat w odniesieniu do swoich problemów m.in z DPF-em, który miałem, ale nie kojarzę, żeby kontrolka podczas zapłonu się zapalała, ani, żeby wypalanie filtra sie załączało podczas jazdy, ani w kodzie auta, nie występował. Mechanik stwierdził, że zapchany był całkowicie, przez to auto szło w awaryjny, przez niego (ponoć) stopił się katalizator, turbina była cała zasyfiona i w rezultacie poddana czyszczeniu i regeneracji.
Skutek teraz mam taki, że nie ma ani katalizatora ani DPF-a i dymi jak lokomotywa na światłach i przy ruszaniu, jak to cholerstwo zdiagnozować, kto mi w tym pomoże, mieszkam w Radomiu, nie znam tu dobrego fachowca
u mnie bez filtra, też jest euro 4Łukaszz pisze:A więc Panowie dzisiaj robiłem przegląd na porządnej stacji nic im nie umknie i dlatego też zawsze do nich jeżdziłem wszystkimi moimi autami bo podchodzą do auta i klienta profesionalnie a nie światła hamulce klakson i do widzenia. Auto ma wycięty DPF i norma spalin euro 4 wyszła ok nawet kazałem dwa razy sprawdzić
Łukaszz pisze:A więc Panowie dzisiaj robiłem przegląd na porządnej stacji nic im nie umknie i dlatego też zawsze do nich jeżdziłem wszystkimi moimi autami bo podchodzą do auta i klienta profesionalnie a nie światła hamulce klakson i do widzenia. Auto ma wycięty DPF i norma spalin euro 4 wyszła ok nawet kazałem dwa razy sprawdzić
KriSSo pisze:Z wyciętym DPF przeszedłeś przegląd?