Telefon w touranie...
- arczi
- ____________________

- Auto:: 1T2 2.0 TDI BMM,2010
- Imię:: Arek
Po walce z moim modułem bluetooth wreszcie mi się udało. Może komuś się przyda moja informacja. Przypomnę że mam fabryczną instalację z modułem 1k8035730d, RNS310 oraz z czymś takim
Kiedyś zapewne był jakiś adapter dotykowy ale pewnie się zbył.
Miałem problem ze sparowaniem fona z modułem bluetooth. Liczne zmiany konfiguracji nic nie pomagały. Skanowanie vagiem pokazywało sprawny mikrofon i antenę. Moduł bluetooth miałem zakodowany na 002120. Siedmiocyfrowe wartości kodowania jakie znajdywałem nie wchodziły. W necie u naszych wschodnich kolegów znalazłem, żeby zakodować na 412120 i poszło :-) Jeszcze dobrze nie obczaiłem ale odbieram i rozłączam słuchawką na kierownicy. Może nie ma szału ( informacji na fisie czy wybierania głosowego) ale w czasie jazdy obie rączki na kierownicy :-) Może kiedyś jak dorwę jakiś lepszy moduł w dobrej cenie to się coś wymieni. Na razie to jestem very happy
Pozdrawiam
Kiedyś zapewne był jakiś adapter dotykowy ale pewnie się zbył.
Miałem problem ze sparowaniem fona z modułem bluetooth. Liczne zmiany konfiguracji nic nie pomagały. Skanowanie vagiem pokazywało sprawny mikrofon i antenę. Moduł bluetooth miałem zakodowany na 002120. Siedmiocyfrowe wartości kodowania jakie znajdywałem nie wchodziły. W necie u naszych wschodnich kolegów znalazłem, żeby zakodować na 412120 i poszło :-) Jeszcze dobrze nie obczaiłem ale odbieram i rozłączam słuchawką na kierownicy. Może nie ma szału ( informacji na fisie czy wybierania głosowego) ale w czasie jazdy obie rączki na kierownicy :-) Może kiedyś jak dorwę jakiś lepszy moduł w dobrej cenie to się coś wymieni. Na razie to jestem very happy
Pozdrawiam
-
obelix
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Witam
Poszukuję osoby dobrze znającą się w temacie telefonów ,która uruchomi w moim Touranku 2009 r.zestaw telefoniczny lub doradzi i zrobi co trzeba.Mam w nim zamontowany jakiś od Nokii 6300/6301 typ CR-77 a chciałbym dzwonić z dowolnego innego .W grę wchodzą okolice ok 150 km w okręgu od Iławy . W grę wchodzi też Łódź. Proszę bardzo o kontakt ewentualne osoby w miarę szybko bo będę w tamtym rejonie tylko ograniczony czas a zależy mi bardzo żeby to ogarnąć
pozdrawiam
P.S Interesuje mnie też bardzo temat zamontowania rejestratora video z kamerką oraz montażu tv w autku
Tu zdjęcia sorki,ze tak ale właśnie się pakuję do podróży
Jak widać jest to po prawo od zegarów
Poszukuję osoby dobrze znającą się w temacie telefonów ,która uruchomi w moim Touranku 2009 r.zestaw telefoniczny lub doradzi i zrobi co trzeba.Mam w nim zamontowany jakiś od Nokii 6300/6301 typ CR-77 a chciałbym dzwonić z dowolnego innego .W grę wchodzą okolice ok 150 km w okręgu od Iławy . W grę wchodzi też Łódź. Proszę bardzo o kontakt ewentualne osoby w miarę szybko bo będę w tamtym rejonie tylko ograniczony czas a zależy mi bardzo żeby to ogarnąć
pozdrawiam
P.S Interesuje mnie też bardzo temat zamontowania rejestratora video z kamerką oraz montażu tv w autku
Tu zdjęcia sorki,ze tak ale właśnie się pakuję do podróży
- admin
- Władca postów
- Imię:: Maciek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 122 razy
- Kontakt:
obelix spróbuj tej instrukcji - przez BT powinieneś się połączyć z każdym tel.
Włączenie widoczności urządzenia Bluetooth
- włóż adapter do uchwytu
- włącz zapłon (tak aby zapaliły się kontrolki)
- w przeciągu 5 sek. (po włączeniu zapłonu) wciśnij najpierw przycisk (i) INFO później
(kluczyk) SERWIS na adapterze aby włączyć widoczność adaptera
widoczność aktywna jest około 5 min.
Połączenie telefonu z samochodem
- połączenie odbywa się jak z każdym innym urządzeniem audio poprzez profil
BLUETOOTH w telefonie
nazwa urządzenia: VW UHV
hasło: 0000
Przy wybraniu opcji „łącz automatycznie” (lub podobnej – zależnie od modelu telefonu)
adapter będzie łączył się automatycznie (w telefonie musi być włączony bluetooth, telefon
połączy się automatycznie po włączeniu zapłonu w aucie).
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Co do rejestratora video, to montaż do przedniej szyby - poszukaj na forum chyba w hyde parku bo temat rejestratorów był omawiany. Co do TV w aucie to np, potrzebujesz RNS 510 lub chiński zamiennik i do tego moduł TV.obelix pisze:P.S Interesuje mnie też bardzo temat zamontowania rejestratora video z kamerką oraz montażu tv w autku
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
Jak wszyscy to ja tez podpytam... Posiadana centralka to 1K0 035 729 E i orginalny zestaw VW z uchwytem II generacji jak na foto i dedykowanym adapterem pod Sonny Ericsson-a K800i.
Teraz pytanka:
1) Ponieważ jakiś czas temu zagoscil u mnie pełen FIS czy da się sprawić aby jakieś "phone menu" ukazalo się na fis-ie? Zmiana kodowania?
2) Jakiego typu to centralka low/high? bluetooth or not bluetooth?
3) c.d.n
Teraz pytanka:
1) Ponieważ jakiś czas temu zagoscil u mnie pełen FIS czy da się sprawić aby jakieś "phone menu" ukazalo się na fis-ie? Zmiana kodowania?
2) Jakiego typu to centralka low/high? bluetooth or not bluetooth?
3) c.d.n
- Załączniki
-
- UHV.jpg (15.05 KiB) Przejrzano 11552 razy
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
Posiadana centralka to 1K0 035 729 EQQRYDZA pisze:zobaczymy jaka centralka tam siedzi;)
Address 77: Telephone Labels: Redir Fail!
Part No: 1K0 035 729 E
Component: CIB PAH HW 202 SW 0308
Coding: 0000364
Shop #: WSC 00000 000 00000
VCID: 2B51039FF395
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
-
sz.p.bartek
- Początkujący
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Re: Telefon w touranie...
Czytam i czytam i im dalej w las tym mniej wiem.
Z tego co udało mi się ustalić to posiadam w Touranie (2.0 tdi Highline 2005r):
Uchwyt na tel z UHV 7L0 051 435 AC
Centralka tel. 1K0 035 729 E
Gateway 1K0 907 530 E
Radio RCD 500
Kierownica bez sterowania i 1/2 fis.
Chciałbym podłączyć pod to co mam zestaw Nokia CK-200 tylko nie bardzo wiem co jeszcze mi jest potrzebne. Czy muszę mieć taki moduł? http://allegro.pl/modul-do-podlaczenia- ... 26824.html
Będę wdzięczny za wszelką pomoc bo odkładam to już prawie od roku.
Z tego co udało mi się ustalić to posiadam w Touranie (2.0 tdi Highline 2005r):
Uchwyt na tel z UHV 7L0 051 435 AC
Centralka tel. 1K0 035 729 E
Gateway 1K0 907 530 E
Radio RCD 500
Kierownica bez sterowania i 1/2 fis.
Chciałbym podłączyć pod to co mam zestaw Nokia CK-200 tylko nie bardzo wiem co jeszcze mi jest potrzebne. Czy muszę mieć taki moduł? http://allegro.pl/modul-do-podlaczenia- ... 26824.html
Będę wdzięczny za wszelką pomoc bo odkładam to już prawie od roku.
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Twój zestaw z samochodu nie będzie współdziałał z zestawem Nokii - to są dwie różne sprawy, dwa różne systemy.
Masz do wyboru dwie drogi: łatwą (bez kosztów) i trudną (z kosztami)
1. Korzystasz z zestawu Nokii. Wyprowadzenie z modułu Nokii sterowania radiem podłączasz pod pin radia "tel mute" - w tej chwili jest on zapewne zajęty przez kabel do oryginalnego sterownika telefonu. Nie wiem czy możesz tam się przyłączyć bez wcześniejszego odłączenia od ori sterownika telefonu - może się uszkodzić. Wyjście z centralki Nokii obcinasz przy głośniku i podłączasz po "Tel+" i "Tel-" odpowiednio przewód z końca wtyku jack i drugi pierścień (masa). Pod tymi pinami w radiu też pewnie będziesz miał kable, czyli jak wyżej pisałem. Ot wszystko, po połączeniu z centralką Nokii w przypadku rozmowy a nawet przełączania po menu na pin Mute podawana jest masa na radio, co powoduje automatyczne przełączenie na Telefon i uruchomienie wejścia Tel+, Tel-.
2. Szukasz adaptera wciskanego w twój uchwyt, który obsługuje BT i tak łączysz się swoim aparatem. Są na forum osoby które gryzły ten temat i to działa.
Masz do wyboru dwie drogi: łatwą (bez kosztów) i trudną (z kosztami)
1. Korzystasz z zestawu Nokii. Wyprowadzenie z modułu Nokii sterowania radiem podłączasz pod pin radia "tel mute" - w tej chwili jest on zapewne zajęty przez kabel do oryginalnego sterownika telefonu. Nie wiem czy możesz tam się przyłączyć bez wcześniejszego odłączenia od ori sterownika telefonu - może się uszkodzić. Wyjście z centralki Nokii obcinasz przy głośniku i podłączasz po "Tel+" i "Tel-" odpowiednio przewód z końca wtyku jack i drugi pierścień (masa). Pod tymi pinami w radiu też pewnie będziesz miał kable, czyli jak wyżej pisałem. Ot wszystko, po połączeniu z centralką Nokii w przypadku rozmowy a nawet przełączania po menu na pin Mute podawana jest masa na radio, co powoduje automatyczne przełączenie na Telefon i uruchomienie wejścia Tel+, Tel-.
2. Szukasz adaptera wciskanego w twój uchwyt, który obsługuje BT i tak łączysz się swoim aparatem. Są na forum osoby które gryzły ten temat i to działa.
-
sz.p.bartek
- Początkujący
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Rozumiem, że taki adapter podłączam pod uchwyt i on łączy się po BT z moim tel.? A jak wtedy wybieram nr lub odbieram połączenia?Turanek pisze:
-
yocker
- Kandydat
- Auto:: 1.9tdi DSG
- Imię:: WOJTEK
Koledzy teraz ja o coś spytam po przeczytaniu tematu od początku post po poście.
Mam rns 510 multikiera z łopatami dsg od golfa 6 fabrycznie w aucie nie było sterownika od bluta pod fotelem kupiłem więc wiązkę plug in play wraz z mikrofonem i chyba z 7 sterowników blutooth i żaden nie działa jeden tylko po podłącznie powoduje że w rns510 wyskakuje opcja tylko połącznie alarmowe czerwona i zielona słuchawka ale i tak nie mogę sparować telefonu dodam też że mam 1/2 fiza co muszę zrobić żeby to uruchomić bo siedzę nad tym od roku i mam już dosyć kupowania coraz to nowszych sterowników
Mam rns 510 multikiera z łopatami dsg od golfa 6 fabrycznie w aucie nie było sterownika od bluta pod fotelem kupiłem więc wiązkę plug in play wraz z mikrofonem i chyba z 7 sterowników blutooth i żaden nie działa jeden tylko po podłącznie powoduje że w rns510 wyskakuje opcja tylko połącznie alarmowe czerwona i zielona słuchawka ale i tak nie mogę sparować telefonu dodam też że mam 1/2 fiza co muszę zrobić żeby to uruchomić bo siedzę nad tym od roku i mam już dosyć kupowania coraz to nowszych sterowników
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Zapraszamy do Powitalni...
Trochę mało danych, tzn. jakie sterowniki próbowałeś, jakie telefony parowałeś, czy błędy w sterowniku telefonu jakieś były. Rozumiem, że parowanie robiłeś za pomocą RNS'a
Trochę mało danych, tzn. jakie sterowniki próbowałeś, jakie telefony parowałeś, czy błędy w sterowniku telefonu jakieś były. Rozumiem, że parowanie robiłeś za pomocą RNS'a