nie wiem jaki bedziesz miał dostęp jak zdejmiesz nadkole ale jakbyś zdjął zderzak to masz wszystko jak na tacy podane... ściągasz wtyczke z pompki i podajesz + i - na niąNa krótko czyli same spryski reflektorów?
Tłumacz jak Dodi przyjacielu
Spryskiwacze reflektorów...
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
obrazek z leksykonu forumowego zobacz 48SCmarynarz75 pisze:Pomka sprysków reflektorów ma swój własny, osobisty bezpiecznik który nie ma nic wspólnego z fotelami.... przynajmniej u mnie...Ciapek pisze:Rozumiem, że bezpiecznika nie mam co sprawdzać skoro działa podgrzewanie siedzeń?
http://img109.imageshack.us/img109/3797/chigh800px.png
aha Dodi to o to chodziło
Pozdrawiam!
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
Ciapek tak jak zaznaczyłem "przynajmniej u mnie" ... bezpiecznik mam przepalony, a nawet fizycznie go niema bo po co skoro zatarta pomka go przepala
A fotele grzeja aż miło:!: 
spojrzałem sobie na ta rozpiska i wszystko pasuje ... Bezpiecznik SC48 - System mycia/ pompka/ przekaznik przednich reflektorów do pazdziernik 2004 - Grzanie foteli przednich od listopada 2004
Wiec rozumiem ze była modyfikacja skrzynki bezp.
Bezpiecznik SC53 - System mycia reflektorów po listopadzie 2004 to chyba bedzie w naszych rocznikach
spojrzałem sobie na ta rozpiska i wszystko pasuje ... Bezpiecznik SC48 - System mycia/ pompka/ przekaznik przednich reflektorów do pazdziernik 2004 - Grzanie foteli przednich od listopada 2004
Wiec rozumiem ze była modyfikacja skrzynki bezp.
Bezpiecznik SC53 - System mycia reflektorów po listopadzie 2004 to chyba bedzie w naszych rocznikach
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
- seba19930
- Przeglądacz
- Auto:: 1T1 i 1T2
- Imię:: Sebastian
Jak ściągniecie zderzak i sprawdzisz na "krótko" to możesz jeszcze wtedy multimetrem lub neonką 12V sprawdzić czy dochodzi tam prąd podłączając się bezpośrednio do kostki idącej do pompki i jak nie będzie to jeszcze dodatkowo z karoserii pożyczyć masę i jeszcze raz sprawdzić bo masa może się gdzieś uszkodziła. Jak się nie będzie świecić to szukaj w bezpiecznikach tak jak koledzy mówią.
A bez ściągania zderzaka się chyba nawet nie da tam dostać.
Pozdrawiam .!
A bez ściągania zderzaka się chyba nawet nie da tam dostać.
Pozdrawiam .!
Volkswagen Touran 1.9 TDi 2007r kiedyś było 105KM a teraz w górę
.
Volkswagen Touran 2.0 TDi 2011r kiedyś było 170KM DSG a teraz w górę
Volkswagen Touran 2.0 TDi 2011r kiedyś było 170KM DSG a teraz w górę
- Ciapek
- Expert
bezpiecznik!
Nie podpinalem nawet vaga, nie mówiąc już o zdejmowaniu zderzaka
No nie wierzyłem, że pompka przepala się przed bezpiecznikiem. To już by była głupota konstruktorów. Przecież to tak podatne miejsce na zalanie wodą i zamarźnięcie.
Chłopaki sprawdzcie mi coś jeszcze.
Wyjmowałem inny bezpiecznik aby porównać jak wyglądają. Przed 53 znajduje się 52 przed nim puste miejsce jak i za 53. Czyli 52 i 53 sa kolo siebie, a obok pustka?
Dobrze włożyłem?
Nie podpinalem nawet vaga, nie mówiąc już o zdejmowaniu zderzaka
No nie wierzyłem, że pompka przepala się przed bezpiecznikiem. To już by była głupota konstruktorów. Przecież to tak podatne miejsce na zalanie wodą i zamarźnięcie.
Chłopaki sprawdzcie mi coś jeszcze.
Wyjmowałem inny bezpiecznik aby porównać jak wyglądają. Przed 53 znajduje się 52 przed nim puste miejsce jak i za 53. Czyli 52 i 53 sa kolo siebie, a obok pustka?
Dobrze włożyłem?
Pozdrawiam!
- Ciapek
- Expert
wyprzedziłem Cię marynarz, ale myślami 
Oczywiście bro się należy bo wskazałeś mi właściwy bo ja wskazałem sobie zły
Co do bezpieczników...
Te obok faktycznie mają być puste tak mi się wydaje.
Jeden jest od dachu słonecznego (sunroof) a drugi od Parking Aid control więc zapewne to czujniki parkowania których też nie mam
a 52 musi w takim razie być zajęty.
Oczywiście bro się należy bo wskazałeś mi właściwy bo ja wskazałem sobie zły
Co do bezpieczników...
Te obok faktycznie mają być puste tak mi się wydaje.
Jeden jest od dachu słonecznego (sunroof) a drugi od Parking Aid control więc zapewne to czujniki parkowania których też nie mam
a 52 musi w takim razie być zajęty.
Pozdrawiam!
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Może masz źle ustawione spryski, za wysoko. U mnie to nawet kropli (śladowe ilości) na masce nie ma czy jadę lub też czy stoję.GioW pisze:Podłącze się do tematu jednak z innym pytaniem.
Spryskiwacze działają ale czy to norma, że jak już spryskują to później Touri ma ten płyn na całej masce? To się jakoś reguluje czy tak to już jest? nigdy nie miałem auta z takim bajerem i stąd moje pytanie
- GioW
- Expert
- Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
- Imię:: Janek
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 91 razy
No u mnie jak stał to jak je załączyłem to przód maski był w płynie... pewnie żeby je ustawić to trzeba cały zderzak zdjąć?cheles pisze:Może masz źle ustawione spryski, za wysoko. U mnie to nawet kropli (śladowe ilości) na masce nie ma czy jadę lub też czy stoję.GioW pisze:Podłącze się do tematu jednak z innym pytaniem.
Spryskiwacze działają ale czy to norma, że jak już spryskują to później Touri ma ten płyn na całej masce? To się jakoś reguluje czy tak to już jest? nigdy nie miałem auta z takim bajerem i stąd moje pytanie
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Ja bym na razie spytał się kolegów czy znają tryb serwisowy dla sprysków, coś jak tryb serwisowy wycieraczek.GioW pisze:No u mnie jak stał to jak je załączyłem to przód maski był w płynie... pewnie żeby je ustawić to trzeba cały zderzak zdjąć?cheles pisze:Może masz źle ustawione spryski, za wysoko. U mnie to nawet kropli (śladowe ilości) na masce nie ma czy jadę lub też czy stoję.GioW pisze:Podłącze się do tematu jednak z innym pytaniem.