pewnie ktoś Ci pomoże

fotel kierowcy
Z6 - grzałka siedzenia - T4l/1 - T4l/2
Z7 - grzałka oparcia - T2d/1 - T2d/2
fotel pasażera
Z8 - grzałka siedzenia - T4m/1 - T4m/2
Z9 - grzałka oparcia - T2e/1 - T2e/2
no to niezłe jaja nie wiem czy nie lepiej zrobić wszystko od nowa...jaras99 pisze:Odkryłem dopiero wczoraj, że ogrzewanie fotela kierowcy działa dopiero jak włączysz ogrzewanie pasażera. Jak włączysz tylko kierowcy to nie grzeje. Ogrzewanie pasażera wogole nie działa tak czy inaczej. Coś jest porąbane w instalacji przy fotelu pasażera.
OK, wtyczkę tą mam wolną z 3 pinami. A co w takim razie z tym co zostało razem zlutowane. Te pięć przewodów wychodzi od strony auta. To tam oryginalnie była też jakaś wtyczka??yox pisze:tylko schemat, który podałeś nie jest od Tourana, u nas nie ma wtyczek T10 tylko T6, właśnie ta wolna z 3 pinamipowinna być podłaczona do instalacji fotela, ja u siebie przerabiałem wiązkę podaną na schemacie, na touranową, wszystko jest na 1 stronie, schematy, piny itd
i kur....trzeba po kimś sprzątaćyox pisze:ktoś u Ciebie zrobił, niezłą manianę
Nie no, przewody do borda, panela itp idą od strony kierowcy. Tam wszystko jest uzbrojone przy panelu bordzie, skrzynce SC w oryginale.yox pisze:nie wiem co za kombinacje są u Ciebieja wpiąłem sie w 2 wtyczki, borda, skrzynke SC oraz panel climatic i wszystko hula, byc może te przewody, o których piszesz idą właśnie tam ? (bordd, SC, panel, masa)
Staje się to nieuniknione:( powiedz mi proszę jedną rzecz jeśli znasz odpowiedź. Te 5 przewodów co wychodzą od strony auta i są zlutowsne z fotelem występują w oryginale? Czy to ktoś sobie puścił jakieś dodatkowe 5 przewodów niewiadomo po co/na co? Bo to mi burzy cała ukladanke i do niczego nie pasujejarry pisze:masz tam lekkie bagno
ja bym się skupił na odtworzeniu wiązki jak z jednym sterownikiem, rozpisz sobie na początek na kartce jaki przewód dokąd idzie, następnie "przegwizdaj" wszystkie przewody które idą do foteli od strony auta, powinna się jasność zrobić co zostawić, co przerobić
niestety w takiej sytuacji jak twoja MUSISZ zacząć od remanentu wiązki
Spróbuję to jakoś ogarnąć. Dzięki za wstępny support.jarry pisze:nie bardzo mam czas na analizy takich zagadek na tym etapie na jakim jesteś
musisz zacząć od remanentu wiązki, rozpisz ładnie jakie masz kable, dokąd idą i wtedy ja albo ktoś z kolegów kumatych na pewno ci pomoże
miernik w rękę i każdy przewód sprawdzaj czy łączy się z dowolnym innym z wiązki do foteli, albo czy jest to masa albo zasilenie (znajdź bezpiecznik), albo pin na climatronicu (są 2 piny) albo pin z Borda
jaras99 pisze: I przypomniałem sobie o istnieniu kolejnej zagadki którą mam pod schowkiem centralnymhttp://www.touranklub.pl/forum/viewtopi ... =8&t=14196
Nie wiem co tam radośnie tworzył poprzedni właściciel Ale druciarz był z niego niebanalny.