Zakupy na Aliexpress - doświadczenia

Problemy ogólne, które nie pasują do innych tematów.
Awatar użytkownika
jaras99
Specjalista
Auto:: Audi A4 B6 1.9TDI AVF
Imię:: Jarek
Podziękował: 66 razy
Otrzymał podziękowań: 64 razy

Re: Zakupy na Aliexpress - doświadczenia

Post autor: jaras99 »

Mefju pisze:
jaras99 pisze:żądam jednak refund partial cost.
wszystko zależy od sprzedawcy w moim przypadku piłeczke odbijał 6 razy aż się poddałem, wsparcie ali nie istnieje, mimo wysyłanych prinstcreenów, że towar nie działa mieli to totalnie gdzieś...

sprzedawca nie zdecydował się na zwrot kosztów w wysokości 1/4 całego zamówenia (około 10 euro - żal).

Powodzenia.
Będę walczył ja lew. A tak poważnie to nie wygląda to dobrze.zależy chyba też od sprzedawcy.mój narazie wygląda ok.juz chciał drugi kabel wysyłać ale go wstrzymał em

-- Wt gru 01, 2015 16:05 --
Szyna087 pisze:Jeszcze sprawdź ten wzmacniacz antenowy może coś pomoże, ja kupowałem od Chińczyków przez PayPal i tam z reklamacją nigdy nie było problemu, szkoda że na ali nie ma tej metody płatności.
Zamówiłem separator na allegro. Z tym ze pewnie też chiński.pytanie czy sam w sobie będzie działał. A nóż zadziała z chińskim radiem.

Ludzie różnie piszą. Czasami pomaga w odbiorach stacji
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Imię:: Michał
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

Mefju pisze:wsparcie ali nie istnieje
Potwierdzam.
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
jaras99
Specjalista

narazie mój chińczyk bardzo dobrze współpracuje. Odzywa się w sumie od razu. Sam mi wydłużył dziś Protection time. Napisał, że czeka na informacje od inżynierów w związku z moimi problemami. Poczekam jeszcze trochę co tam inżynierowie wymyślą i jeśli rozwiązanie nie będzie dla mnie korzystne to założę spór. Nic nie tracę a mogę ew zyskać.
jedrek
Początkujący
Auto:: Touran,2.0tdi,2004
Imię:: Andrzej
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: jedrek »

Mój zakup chociaż nie na Aliexpress (trochę nie w temacie, ale może komuś zaoszczędzę kłopotów) podobnego wynalazku zakończył się bez bólu. Kupiłem tutaj : http://www.ebay.co.uk/itm/121366742267? ... EBIDX%3AIT
Radio Erisin 9015 odbiera FM bardzo dobrze, słychać tylko jak RDS AF przełącza odbiornik na mocniejszy nadajnik (dokupiłem przejściówkę antenową). Jakość dźwięku bez porównania lepsza niż w RCD300. Z zalet można wymienić jeszcze brak konieczności stosowania przejściówki CAN, CAN BUS działa o razu (kierownica, otwieranie drzwi, clima ), navi działa w tle (dwa kanały) i inne w opisie aukcji. Przyciski na kierownicy można przypisać dowolnie. Pobór prądu przez całe auto po kilku minutach ok. 30mA(Gateway z końc. E ). Niekiedy przy uruchamianiu wykonuje restart, ale to wina słabego akum. Przy oglądaniu filmu wyłączenie i włączenie powoduje powrót do początku filmu, czego nie ma przy słuchaniu mp3 (istotne przy słuchaniu np. audiobook'ów). Instrukcja obsługi szczątkowa. Ma oczywiście jeszcze kilka niedoróbek programowych ale można się przyzwyczaić. Gratis albo przez pomyłkę dostałem pilota.
Z innych zalet zakupu brak cła i podatku ponieważ zakup z magazynu w UK.
Tak działa https://www.youtube.com/watch?v=mo9bHEPqkEg
Przesyłka szła 7 dni. Cenę można negocjować. :ok:
Ostatnio zmieniony ndz gru 06, 2015 18:43 przez jedrek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
jaras99
Specjalista

jedrek pisze:Mój zakup chociaż nie na Aliexpress (trochę nie w temacie, ale może komuś zaoszczędzę kłopotów) podobnego wynalazku zakończył się bez bólu. Kupiłem tutaj : http://www.ebay.co.uk/itm/121366742267? ... EBIDX%3AIT
Radio Erisin 9015 odbiera FM bardzo dobrze, słychać tylko jak RDS AF przełącza odbiornik na mocniejszy nadajnik (dokupiłem przejściówkę antenową). Jakość dźwięku bez porównania lepsza niż w RCD300. Z zalet można wymienić jeszcze brak konieczności stosowania przejściówki CAN, CAN BUS działa o razu (kierownica, otwieranie drzwi, clima ), navi działa w tle (dwa kanały) i inne w opisie aukcji. Przyciski na kierownicy można przypisać dowolnie. Pobór prądu przez całe auto po kilku minutach ok. 30mA(Gateway z końc. E ). Niekiedy przy uruchamianiu wykonuje restart, ale to wina słabego akum. Przy oglądaniu filmu wyłączenie i włączenie powoduje powrót do początku filmu, czego nie ma przy słuchaniu mp3 (istotne przy słuchaniu np. audiobook'ów). Instrukcja obsługi szczątkowa. Ma oczywiście jeszcze kilka niedoróbek programowych ale można się przyzwyczaić. Gratis albo przez pomyłkę dostałem pilota.
Z innych zalet zakupu brak cła i podatku ponieważ zakup z magazynu w UK.
Tak działa https://www.youtube.com/watch?v=MY5DQbj4Ak8
Przesyłka szła 7 dni. Cenę można negocjować. :ok:
a zastosowałeś separator antenowy. Masz dwie anteny w swoim wozidle czy tylko jedną? RDS ci działa, tzn pokazuje nazwę stacji itp?

Z tego co napisałeś to radyjko wygląda naprawdę solidnie. Może dzięki androidowi na pokładzie?
jedrek
Początkujący

Zastosowałem takie coś http://allegro.pl/adapter-antenowy-vw-r ... 88691.html , ale na jednej antenie też działał ale słabiej. RDS działa tylko nazwy stacji i utworów wyświetla trochę małą czcionką. Poza tym nie można przypisać do przycisków nazwy stacji tak jak było RCD300 tylko częstotliwość. Zapomniałem dodać, ze z tyłu radia są 4 przełączniki, po ustawieniu radio wyłącza się po wyciągnięciu kluczyka (nie można go włączyć bez włożonego kluczyka, ale to jeszcze temat do ogarnięcia, czekam na nowego gateway'a AN, może pomoże)
Awatar użytkownika
jaras99
Specjalista

ja mam tylko jedną antenę:( u mnie rds wogóle nie działa, wyświetla tylko częstotliwość. Czekam na ten separator antenowy http://allegro.pl/show_item.php?item=5825160717. Może coś pomoże.

Tak czy inaczej twoje radio prezentuje się bardziej okazale. a jak z jakością dźwięku? Naprawdę gra lepiej niz RCD300. Bo u mnie zadziałało to w drugą stronę.
jedrek
Początkujący

Jakość dźwięku wg mnie więcej niż przyzwoita. Dość rozbudowany equalizer i osiem głośników w aucie polepsza odsłuch. Gra na pewno nie gorzej niż RCD300, a na moje ucho lepiej. RDS AF działa gorzej, jak już wspominałem przy przełączaniu na silniejszy nadajnik słychać krótki szum. Wielkość czcionki w RDS mogłaby być większa : http://optizon.net/touran/radio/erisin9015radio1.wmv .
W moim Touranie są dwie anteny w szybach a wzmacniacz jest gdzieś pod podsufitką , na gniazdku antenowym jest 12V. Kupiłem więc tylko przejściówkę na stary rodzaj wtyczek.
Skoro miałeś RCD300 to ten separator, który zamówiłeś powinien rozwiązać problem bo podaje napięcie na wzmacniacz antenowy w antenie.
Można też było wstawić kondensator 1nF szeregowo (środkowa żyła) i od strony anteny podłączyć nap. 12V , które zasiliłoby wzmacniacz przed anteną, ale za 10zł szkoda zabawy.

Powracając do tematu zakupów na Aliexpress to jak na razie wszystko ok. W tej chwili z optymizmem czekam na trzy przesyłki. Między innymi na taki wynalazek http://www.aliexpress.com/item/For-VW-A ... 89899.html , ciekawe czy ktoś już to montował.

Włącznik świateł zamontowany, działa zgodnie z oczekiwaniami. Jako dzienne (na razie) xenony. Tryb dziennych North America. W tym układzie włącznik po zmierzchu automatycznie włącza światła pozycyjne. Mijania zawsze włączone, po zmierzchu nie wyłączają się po zaciągnięciu hamulca ręcznego.
Ostatnio zmieniony pt gru 11, 2015 18:58 przez jedrek, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
jaras99
Specjalista

Jutro ma być separator. Zamontuje i zobaczymy czy coś to da. Ja mam seryjnie jedna antene i rekina na dachu od navi. Rowniez 8 glosnikow na pokladzie ale wg mnie odsluch mizerny:( Czemu ma służyć ten wyznalzek z ali co kupiłeś bo nie bardzo rozumiem?
jedrek
Początkujący

Uważam, że separator na pewno pomoże. Do tej pory nie miałeś zasilania na wzmacniaczu. Wynalazek załącza światła po zmroku.
Awatar użytkownika
jaras99
Specjalista

Tak też myślałem. Ja mam w serii czujnik zmierzchu deszczu. Jakbym nie miał to można by coś takiego zaatakować:) ciekawe jak w praktyce "zadziała"

Tak teraz patrze ze Ty z opolskiego:) ogólnie to mało tu nas aktywnych z tych rejonów.
jedrek
Początkujący

Czujnik RLS zamierzam założyć, ale to chyba przy wymianie bordnetza. Na razie sprawdzę ten z włącznikiem. Muszę go wymienić bo oryginał traci wygląd.
Awatar użytkownika
jaras99
Specjalista

założyłem dziś separator antenowy, radio zaczęło odbierać stacje i to bardzo dobrze :). Podłączyłem również pendriva z mp3 i odsłuch jest o wiele lepszy niż z płyty, a tak dotychczas tylko to sprawdzałem i testowałem. Także wzrósł mój poziom zadowolenia :brawa:
Awatar użytkownika
WROC1975
Użytkownik
Auto:: Touran 1.9 1T1 105KM 2004
Imię:: Robert
Podziękował: 74 razy
Otrzymał podziękowań: 39 razy

Post autor: WROC1975 »

to super , że się udało bo z poprzednich wpisów zalatywało lekką załamką :piwo:
wszystko ma swoje priorytety ...
jedrek