o kurde zapomnialem kupic apteczke...cheles pisze:Ja swoją schowełem razem z apteczką tam gdzie i Eljot. Jak dla mnie najlepsze miejsce.
gdzie w touranie schować gaśnicę
- GioW
- Expert
- Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
- Imię:: Janek
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 91 razy
Mi tam gaśnica wlazła do szuflady pod siedzeniemlock00 pisze:Dawniej mialem w corsie orginalna oploska, tu VW nie daje?, tam to nawet mialem maski do sztucznego oddychania i wogole ciekawe rzeczy:) , juz 8 miesiecy jezdze i zapominam.. w hipermakecie to tylko chyba bandaz?

Apteczke mam oryginalną VW... a przynajmniej tak mi się wydaje bo jest jeszcze w folii

- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Oby przy mocnym hamowaniu nie wleciała pod pedały, bo będzie problem...
[ Dodano: Pią Sie 10, 2012 23:13 ]
[ Dodano: Pią Sie 10, 2012 23:13 ]
g_b pisze:ja mam u siebie w schowku pod fotelem. mogla by byc 3mm mniejsza bo tak troszke latwo sie otwiera schowek ale jeszcze nigdy sie sam nie otworzyl. pod reka jest w razie potrzeby. oby jednak nigdy nie trzeba bylo jej uzywac.
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
- borge
- Przeglądacz
- Auto:: Nissan X-Trail
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
raczej nadinterpretujesz ; ) nie daj sie zwariowac, o ile gasnica w zasiegu rekiEljot pisze: może się mylę, ale w razie awarii trzeba wyjść z samochodu ubrany w kamizelkę...
ze wszech miar pozadana o tyle kamizelka moze byc nieco dalej
R. 5, oddz. 1, art. 41 PoRD
pozdrawiamOsoba wykonująca roboty lub inne czynności na drodze jest obowiązana używać
w sposób widoczny dla innych uczestników ruchu elementów odblaskowych odpowiadających
właściwym warunkom technicznym.
-
- Specjalista
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
A ja mam skrzyneczkę (plastik z Real) z wszelkiej maści artykułami w bagażniku. Gaśnica 2 kg bo 1kg to sobie można papierosa zgasić. Hehe. Kamizelka jest, żarówki są, bezpieczniki są, kompresorek VW jest (schowek pod nogami 2 klasy), dojazdówka z ciśnieniem jest jest, hak jest, klucz do kół jest (schowek w nadkolu w bagażniku), apteczka doposażona wg sugestii ratowników medycznych jest, lina holownicza jest, przewody 5m do prądu są, klucz 10 tka do uchwytów rowerowych jest, środek od bólu głowy jest, no spa jest, gumy i taśma do mocowania towaru do belek na dachu jest, APC + mikrofibra na ptasie g.... są, pielucha tetrowa jako szmata jest, dolewka oleju silnikowego 1 litr jest, małe WD40 jest. Woda +szybko przyswajalna energia z magnezem (Mars lub Snickers) jest. Parasolka, skrobaczka do lodu, szczotka do śniegu są. Mapy drukowane są, nawilżane chusteczki higieniczne są, papier srajtaśma jest, ładowarka 12 V do telefonu jest, Leatherman Sideclip jest, zapas płynu do spryskiwaczy 1l, srebrna Power Tape jest, tubka silikonu jest. Gotówka w portfelu, ubezpieczenia, sprawny samochód i trzeźwa głowa są. Jak dotąd taki zestaw pozwala mi spokojnie przemieszczać się po kraju i za granicą (trzeba więcej kamizelek) i pomogłem tym przewodzikiem od prądu i liną nie raz.
Ciekawe czego nie wymieniłem?
PZDR
PZDR
Szukajcie a znajdziecie.
- borge
- Przeglądacz
- Auto:: Nissan X-Trail
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
na przelomie lat 70/80 mialem znajomego taksowkarza ktory w bagazniku swojej Warszawy M-20Piotr1979 pisze:szybko przyswajalna energia z magnezem (Mars lub Snickers)...
wozil pol silnika i przednie zawieszenie, nie liczac narzedzi ; )
te Marsy i Snickersy latem robia sie plynne a nie wymieniles ogumenia 'per amore' ; )
jakis czas temu forowicze pisali o kocyku i piersioweczce z % jako setupie zimowym, niczym
Leszek z filmu 'Daleko od szosy' ; )
serio to kilka rzeczy wystawilbym z Twojego bagaznika, przynajmniej przy jezdzie w cyklu miejskim
zeby nie powodowac wyzszego spalania paliwa
pozdrawiam
BTW na ptasie odchody zamiast APC lepszy jakis Quick Detailer