Mam pytanie do szanownych kolegów (jak i koleżanek) - czy ktoś wie jaką moc ma pompa paliwa (jest może gdzieś określone ile wat, jaki prąd pobiera - ile amper)

Na 1 stronie jest wyraźnie napisane. Pin 18 w liczniku.fredy pisze:witam
jestem po wymianie licznika na 1/2 fis założyłem już pompę z czujnikiem na trzy przewody (miałem na dwa) , z tego manualu widać ze niema w we wtyczce przy pompie jednego kabelka a u mnie są wszystkie ( 5 szt.) gdzie teraz mam dołożyć ten brakujacy kabelek dodam ze wskażnik mi nadal nie działa od poziomu paliwa![]()
proszę o rade szanownych kolegów
jarry pisze:nadwozia
Wymieniłeś licznik? Wcześniej pokazywał dobrze? Mozna to sprawdzić po nr Vin. Jak co to go podaj.Krystq.k pisze:jarry pisze:nadwozia
U mnie natomiast sytuacja tego typu. Wskaźnik polazuje zero. Tankuje do pełna i wchodzi ok 45-47 litrow pod korek.
Mam pompę ta 1T0919050F a touran 2.0Tdi BMN DSG.
Czy u mnie jest konieczność dołożenia przewodu żeby dobrze wskazywało?
W takim razie do sprawdzenia kabelki w pompie bo moze ktos wymienił na inną. Tu manual co i jak.Krystq.k pisze:Nie wymieniałem licznika. raczej licznik jest oryginalnie taki. A wskaźnik pokazuje źle odkąd go kupiłem.
BMN to w 2003/4 nie było, a starego typu pompy były własnie wtedyKrystq.k pisze:jarry pisze:nadwozia
U mnie natomiast sytuacja tego typu. Wskaźnik polazuje zero. Tankuje do pełna i wchodzi ok 45-47 litrow pod korek.
Mam pompę ta 1T0919050F a touran 2.0Tdi BMN DSG.
Czy u mnie jest konieczność dołożenia przewodu żeby dobrze wskazywało?
Co masz na myśli rozwiń trochę temat bo nie do końca rozumiem...hagio pisze:Krystq.k pisze: Lub sprawdzenie vcds'em adaptacji od wskazań ilości paliwa na liczniku.
Jest opcja w adaptacjach którą się ustawia wskazania poziomu paliwa w baku. I tak nawet przy pełnym baku można zmienić odpowiednią wartość i wskazówka pokaże np pół baku.Można to zmienić za pomocą vcds-kabel +soft.daj mi czas do jutra to napiszę lub nagram film co i jak.Krystq.k pisze:Przepraszam Panowie zapomniałem dodać że niestety jak tankuje pod korek to wskazówka pokazuje nieco ponad 3/4 zbiornika. Touran jest z webasto modelowy 2008 1TW8
-- Pt maja 12, 2017 14:25 --
Co masz na myśli rozwiń trochę temat bo nie do końca rozumiem...hagio pisze:Krystq.k pisze: Lub sprawdzenie vcds'em adaptacji od wskazań ilości paliwa na liczniku.
Adaptacje fuel gaugeKrystq.k pisze:A na których blokach? Bede wdzieczny za manuala. Nie musi być jak dla laika bo nieco pojęcia o adaptacjach i vcds.
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka