Badania techniczne i DPF

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
Awatar użytkownika
rzutnik
Specjalista
Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
Imię:: Wojtek
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 133 razy

Re: Badania techniczne i DPF

Post autor: rzutnik »

Na dzień dzisiejszy diagnosta może popatrzyć i ... jest dpf a dokładnie to obudowa i tyle. Do środka nie wolno mu zagladać więc to że jest dpf stwierdzi po obecności obudowy. To, że sam robiłeś przeglad i miałeś za darmo to znaczy że największego złoma mogleś przepuścić?
Skoro auta u ciebie w firmie mialy zonki na przegladzie to chyba nie do końca były sprawne, a skoro diagnosta podbija ci po znajomości to na siebie bierze ryzyko.
Awatar użytkownika
wesol
Władca postów
Auto:: touran BLS i 2x CAYC
Imię:: Pawel
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 420 razy

Post autor: wesol »

Zonk to taki że poprostu trzeba było zrobić papier pod nowe auto do odliczenia VAT. Czy auto niespełna 3 tygodniowe z licznikiem 400 km może być niesprawne? Fotkę auta zrobić? Drugie to stara panda która odpalalusmy może raz w miesiącu. No i ów panda miała wyciek oleju ze skrzyni. Ot cała jej wada. Ale owszem sporo mógłbym podziałać na skp. Mój Sharan też nie ma katalizatora. Leży w piwnicy już chyba 4 rok od kiedy wstawiłem tam turbo GTB.

Acha, czy diagnosta ma się ci coś udowadniać? Czy może stwierdzić poprostu tak że coś jest nie halo i nie podbije badania? Zmusisz go do tego czy jak? A jeszcze w system sklepie czemu auto niedopuścić i wiesz że to już policja widzi tez.?
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
karl
Użytkownik
Auto:: BMN,2.0 tdi,2006
Imię:: Karol
Podziękował: 27 razy
Otrzymał podziękowań: 44 razy

Post autor: karl »

Nie wiem jak u innych.
Na przeglądzie diagnosta cyt. "o jeszcze jest filterek"
Pytam po czym to poznał odp. po rurze panie czysta, brak sadzy.
Prawda, że auto z filtrem nie ma sadzy na tłumiku?
ODPOWIEDZ