Prośba o ocenę

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

ty to potrafisz podsumować :)
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
Awatar użytkownika
MarceL
Użytkownik
Auto:: 1,9; 2007
Imię:: Marcin
Podziękował: 2 razy

Post autor: MarceL »

mlodypoznan pisze:Nie widziałem osobiście ale znajomy ogladal i stwierdzil że na żywo jest zajechany.Poszukaj 2.0 wcale nie sa takie wadliwe jak pisza.Znajomy ma trzy lata i nie nazeka ja tez kupiłem i nie zamieniłbym na 1.9!Poczytaj na forum ile osób ma 140 koni i nic wielkiego sie nie dzieje.
Od którego roku zaczynają się silniki 2.0 pozbawione mankamentów?
Mam jeszcze pytanie co do DPF. Czy duży jest z tym kłopot i koszt jak się kończy jego żywotność? W silnikach 1,9 też występuje ten filtr?
mlodypoznan

Post autor: mlodypoznan »

Podobno od konca 2006 sa pozbawione problemów.Dużo ludzi jezdzi starszymi(ja mam 2005) i nie narzeka.Trzeba wziasc pod uwage że zdarzaja sie awarie ale na ile milionów sztuk sprzedanych.Co do DPF jak sie skonczy to wymiana jest kosztowna ale mozna usunac tak jak katalizator z drobna ingerencja w oprogramowanie.
Awatar użytkownika
MarceL
Użytkownik

Czy taką nawigację jaką posiada ten egzemplarz:
touranek2
da się aktualizować i wyposażyć w dobrą mapę Polski?
Bo nie wiem czy jej obecność będzie wadą czy zaletą...
Co do sprzęgła, czy przy przebiegu ok 200kkm jego wymiana musi nastąpić? Wiem, że zdarzają się już remonty już przed 100kkm ale może znane są Wam przypadki, że do 300kkm i więcej chodzi bez remontu?

[ Dodano: Pią Wrz 14, 2012 11:37 ]
mlodypoznan pisze:z zewnątrz do pożądnej polerki i w srodku nie wygladal za specjalnie.Mechanicznie podobno w miare ale dwumas sie odzywał.Zreszta przez pare miesiecy taka igła nie chce sie sprzedac to o czymś swiadczy :haha:
Mam informacje z pewnego źródła, że
ten
samochód miał w połowie zeszłego roku w ASO robione sprzęgło. Ponadto przeanalizowałem jednego jpg z tej aukcji i ma datę 2012-09-06. Więc może jednak to nie jest ten sam egzemplarz co w maju widziałeś...
Czy ktoś z Kolegów z Forum z tego rejonu mógłby się przyjrzeć jak on z bliska jak się prezentuje...?
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

ja bym się zainteresował tym srebrnym choć na oględziny nie jechałbym napalony a z dystansem jak zawsze. Widzę że się napalasz powoli.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Image
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Imię:: Michał
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

mlodypoznan pisze: ta antena jest od gps i telefonu oraz telestarta.
To się zgadza.
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
MarceL
Użytkownik

Właśnie wróciłem z oględzin srebrnego. Wygląda nieźle. Z mankamentów wizualnych jakie zauważyłem to ułamana (klejona) antena na dachu, felgi w kiepskim stanie i auto stai na zimówkach. Więc dochodzi koszt felg i opon i może anteny. W środku, jak na te lata nieźle. W kilku miejscach porysowany plastik i przybrudzona tapicerka. Co do stanu silnika, zawieszenia itp. to się nie wypowiadam bo się nie znam. W każdym razie po odpaleniu nie kopci i przemieszcza się bez zastrzeżeń. Jak się zdecyduję to podjadę na serwis.
Natomiast korci mnie jeszcze ten czarny ze Świdnicy (ten według Was "wypicuś"). Chętnie bym go obejrzał ale daleko...
Ponawiam pytanie co do nawigacji. Czy da się ją zaktualizować i uzdatnić na polskie warunki?
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

weź też pod uwagę że kupujesz używany samochód i wiadomo jakieś mankamenty muszą być. Trochę przerysowany plastik, czy felgi, auto jeździło to normalna rzecz.
Image
Awatar użytkownika
MarceL
Użytkownik

Ależ oczywiście, że tak. Nie mówię, że to zarzut tylko staram się obiektywnie ocenić sytuację. Ogólnie stan oceniam pozytywnie. Bez szału ale pozytywnie.
I ciągle nie wiem co z tą nawigacją. Czy w polskich warunkach będzie pomocna czy tylko będę się cieszył, że mam duży RDS...
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

MarceL pisze:Ależ oczywiście, że tak. Nie mówię, że to zarzut tylko staram się obiektywnie ocenić sytuację. Ogólnie stan oceniam pozytywnie. Bez szału ale pozytywnie.
I ciągle nie wiem co z tą nawigacją. Czy w polskich warunkach będzie pomocna czy tylko będę się cieszył, że mam duży RDS...
Będziesz się cieszył że masz duży wyświetlacz. Zawsze i wszystko da się zaaktualizować, wystarczy poszukać i trafić, ale co do aktualności map na PL i ich szczegółowości to wiele do życzenia w szczególności mniejsze miejscowości.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

VW i AUDI mają bardzo dobre navigację a i pokrycie PL jest do zaakceptowania. Ja śmigam non stop z navi i wszystko na nazie gra.
Image
Awatar użytkownika
MarceL
Użytkownik

I to jest konkret, dzięki.
Wypicuś właśnie został sprzedany, facet był tak miły, że mnie poinformował.

[ Dodano: Nie Wrz 16, 2012 19:28 ]
Srebrnego jednak też odpuszczam. Ma tylko jeden kluczyk a to jest trochę podpadające. Szukam dalej.

A co powiecie na tego?
kolejny touranek
Awatar użytkownika
sebamak1
Przeglądacz
Auto:: Touran 2.0 DSG
Imię:: Sebastian
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: sebamak1 »

MarceL pisze: A co powiecie na tego?
kolejny touranek
Czy on nie za tani jak na swój rocznik??
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

sebamak1 pisze:
MarceL pisze: A co powiecie na tego?
kolejny touranek
Czy on nie za tani jak na swój rocznik??
Tani bo sprowadzony z Włoch z rejonu Arzignano. Podejrzawam, że wyczyszczony i posprzątany bo nie uwierzę, że poprzedni właściciel był taki pedantyczny. Przygotowany do szybkiej sprzedaży by pozbyć się kłopotu. Na zdjęciach widać odstaje plastik w kokpicie oraz wygłuszenie w komorze silnika.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

Nigdy samochodów z Włoch gdyż Włosi to same niechluje, nie dbają o żadne swoje auto, przeważnie serwisy są przeciągane o dobre 10 tkm jak nie więcej, w aucie czysty śmietnik i jak wloch umyje auto to naprawdę chyba już nie wiedział czym jeździ. Wiem to gdyż pracuje we włoskiej firmie i bywam tam często.
Image
ODPOWIEDZ