http://www.bobowozki.com.pl/product_inf ... 8kmh9jchl3
Tu masz ładnie pokazane a i cena widać w promocji

Możliwe że używane były róźne materiały do Cybexa ale mój ma ok 2,5 roku i poza drobnymi plamkami (do wyprania) jest w stanie idealnym. Szwy, material bez żadnych przetarc a używany jest codziennie (przedszkole + wyjazdy). Całośc w razie potrzeby mozna zdjąc i wyprać...rock4 pisze:gdy ja wybierałem fotelik po 9 kg sprzedawca uzmysłowił mi, że jeśli zdecyduję się na 9-36 kg to mam rozważyć 2 sprawy:
1. taki fotelik spędzi w aucie ok. 9-10 lat!! (plamy zrobione przez dziecko to jedno, wytrzymałość szwów/materiału to drugie oraz wytrzymałość innych materiałów (plastiki, styropiany itp) to trzecie).
........ jak ja moja soreczke zamknałem KLAPĄ w cybexie to wariacja była wielka... no i cisneło ją w brzuch ( nie wyobrazam sobei jazdy w zime, w nierozgrzanym aucie)
....slady uzytkowania widac juz po roku.... a nawet nie.
PO DRUGIE jesli jezdzicie w dluzsze trasy- mozliwosc rozkladania fotelika....
Akurat na braniborskiej bylem, ale o tym mowil mi inny koles z ASTRY,na ostatnim groszu. ale mial razcje bo widze po uzytkowaniu przez niecaly rok, poprzecierane bok od wkladania i wyjmowania:) nie zmienialismy fotelika od czasu zamontowania:) nawet mialem watpliwosci i wystawilem go na allegro, ale postanowilem jednak nie sprzedawac.rock4 pisze:wksgymsport, czyżbyś też wizytował sklepy ASKOT (boczna Powstańców Śl) we Wrocku? bo to właśnie tam gość zwrócił mi na to uwagę
Marekk, ten fotelik z czasem się rozkłada i zagłówek można całkowicie usunąć czy będzie jeździł już do końca?
O właśnie na przykładzie zdjęcia Marekk'a doskonale widać wypełniacze przestrzenie (w tym przypadku siedziska), które mi się "nie widziały" (ale podkreślam że jest to moja subiektywna opinia).
no to fakt, ale dlatego z dzieckiem samemu lepiej jezdzic na przednim foteluandrz3j pisze:apropo stolika (klapy) jest jeden plus .. ma sie pewność że dziecko jest prawidłowo zapięte. (ważne jak jedziesz sam z dzieckiem i dziecko siedzi z tyłu). U ojca w aucie przy foteliku Romer z pasami tradycyjnymi zauważyłem że córka przekłada ręce przez pasy i trzyma ją wówczas tylko dolne zapięcie...
OOU NIE PAMIETAM, ale tak dla swojego spokoju wylaczam na wszelki wypadek ( heh na wszelki wypadek wylaczam air bag- fajnie zabrzmiało )andrz3j pisze:Ale jesli dziecko siedzi w kierunku jazdy i odległość dziecka do airbagu jest pow. 20 cm to nie trzeba wyłączac? Poprawcie mnie bo kiedyś już miałem o to zapytać.
Jeżeli ten cybex jest z tych fotelików, które zamiast pięciopunktowych pasów mają osłonę tułowia to ja bym był z nimi bardzo ostrożny. Jest w internecie (raczej nie niż polskim) dyskusja o tym, ze organizacje takie jak ADAC przyznają im oceny 4-5 gwiazdek a test dachowania wygląda następująco:andrz3j pisze: Co do stolika (klapy) zalezy od dziecka, moja córeczka sama chce ten stolik. Jest "zabudowana z kazdej strony, ale za to bezpiecznie i bez problemu może spac w nim, głowa nie leci, ma o co oprzec. Zima jak jest ciepło ubrana jest jej ciasniej na pewno (ale stolik ma regulacje, przód /tył). Za pól roku stolik będzie niepotrzebny i syn przejmie ten fotelik a córka dostanie cybexa 15-36kg.