Znowu ten sam problem - pomoc przy zakupie

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
Awatar użytkownika
Rauko
Expert
Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
Imię:: Marcin
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Post autor: Rauko »

Dzwoń i proś o zdjęcia środka (od strony kierowcy) i jak ma to książki serwisowej.
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Obrazek
Piter_man
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: Piter_man »

A co na zewnątrz ???
Piter_man
Awatar użytkownika
LYJO
Władca postów
Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
Imię:: Olek
Podziękował: 34 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: LYJO »

Piter_man pisze:http://otomoto.pl/volkswagen-touran-C19717343.html (nie za tanio ?)
Tego przerabiałem nawet ja przed zakupem !
Wisi na oto moto od 2 miesiecy. Auto przyjechało na lawecie dlatego nie opłacony.
Nie wiadomo co mu dolega i gostek chce żeby umowe z niemcem podpisac !
Wystrzegac sie takich ! Moja dobra rada !

*PS
co do automata to...

Tylko automat DSG :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek
Piter_man
Początkujący

No to d..a nie ma po co jechać
Piter_man
Piter_man
Początkujący

A to jednak nie ten.......no to pojadę i obejrzę :shock:
Piter_man
Awatar użytkownika
Rauko
Expert
Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Post autor: Rauko »

A nie ten, bo handlarz tak powiedział?
Czy masz jakieś inne źródło tej informacji?
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Obrazek
Piter_man
Początkujący

Proszę o mały poradnik na co zwracać uwagę, o co pytać, itp.
Piter_man
Piter_man
Początkujący

A co do tego którego oglądał LYJO to inny link niżten który mam zamiar oblukać

http://moto.allegro.pl/volkswagen-toura ... 42327.html /Słupsk/
Piter_man
Awatar użytkownika
spacewalker
Władca postów
Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
Podziękował: 117 razy
Otrzymał podziękowań: 697 razy

Post autor: spacewalker »

Czujnika deszczu / zmiezchu nie ma, chyba ze gdzies indziej niz w org jest, brak podgrzewanych foteli a w zime nagrzac Tourana to troche się zchodzi, wiec jak siadaszna cieple to co innego.
anko1973
Zaawansowany
Auto:: 2,0 TDI BKD, DSG, 2005
Imię:: Andrzej
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: anko1973 »

witam kolegę Pieter_man gdybym miał radzić to tak:
1. jak masz czas i pieniądze jeździć i oglądać i porównywać auta. musisz obejrzeć min 10 sztuk aby sobie wyrobić zdanie. Dzień to wolny z roboty lub weekend do Trójmiasta i wszystkie komisy oblecieć.
2. najlepiej jest robic kserówki ksiązek serwisowych, lub dobre zdjęcia aby sobie w domu spokojnie raz jeszcze przeczytać, sprawdzic kody wyposażenia, przebiegi, co robione, zadzwonic do dilera i zweryfikować. z mojego doświadczenia wynika, ze czasami jak się ma farta i jak się ma nr VIN i zagada z serwisem telefonicznie- wie Pan kupuje Tourana mam taki upatrzony z takim przebiegiem ma taki VIN i ostatni serwis miał tego i tego dnia tutaj i tutaj - czy może mi Pan potwierdzić to ... potwierdzają a potem juz mozna pociągnąc za język umiejętnie - a jak podeslesz małżonkę to skuteczność prawie 100%.
3. oprócz DSG polcałbym ogrzewane fotele - w zimie super sprawa a jak nie masz garazu to postojowe - ale bez tego tez przezyjszesz a jak masz zacięcie to dogrzewacz na postojowe ogrzewanie tez przerobisz. z fotelami chyba większa zabawa.
4. ten ostatni wózek wygląda całkiem fajnie i normalnie, ale bez obejrzenia ksiązki i auta na same ogłoszenie to zadna ocena. opis nie jest napompowany, autko ma parktonic z tylu i haka a to juz coś i się przydaje.
5. kupuj tylko takie wózki, gdzie sprzedającym jest Polak. Jak firma to i tak sprawdź dowód i pesel gościa i gdzie mieszka. jak nie chce pokazac ja bym nie kupował. Nie kupuj na umowę od Niemca!!
6. autem musisz się przejechać samemu go prowadząc, musisz go porządnie depnąc i to tak że pod gazem czujesz deskę i trzymasz tą deskę po paręnaście sekund tak do 150- 160 km/h. jak masz złapać jakaś suterkę to złapie i wtedy pod komputer (nawet jak ne złapie to tez pod komputer). jak facet nie chce ci się dac przejechać albo marudzi, że za mocno ciśniesz silnik to... odpuśc sobie takie auto. oczywiście robisz to na dobrze rozgrzanym silniku (90st C) i po takiej ostrej jeździe konieczna spokojna jazda lub odpoczynek na biegu jałowym.
7. masz mniej niz 2 miesiące na kupno auta a to wbrew pozorom nie jest dużo jeśli masz ograniczony budżet.
8. napisz jeszcze do czego potrzebujesz auto i...dlaczego nie benzyna. jest tańsza w kupnie i eksploatacji - jeżlei chodzi o części. ile km rocznie masz zamiar robić i gdzie? trasy miasto? piszesz ze auto potrzebne od 1 września. jeżeli chcesz jeżdzic głównie po mieście aby wozić dzieciaki? jakie masz teraz auto i ile km rocznie jeździsz?
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

[quote="anko1973"]witam kolegę Pieter_man gdybym miał radzić to tak:
1. jak masz czas i pieniądze jeździć i oglądać i porównywać auta. musisz obejrzeć min 10 sztuk aby sobie wyrobić zdanie. Dzień to wolny z roboty lub weekend do Trójmiasta i wszystkie komisy oblecieć.
2. najlepiej jest robic kserówki ksiązek serwisowych, lub dobre zdjęcia aby sobie w domu spokojnie raz jeszcze przeczytać, sprawdzic kody wyposażenia, przebiegi, co robione, zadzwonic do dilera i zweryfikować. z mojego doświadczenia wynika, ze czasami jak się ma farta i jak się ma nr VIN i zagada z serwisem telefonicznie- wie Pan kupuje Tourana mam taki upatrzony z takim przebiegiem ma taki VIN i ostatni serwis miał tego i tego dnia tutaj i tutaj - czy może mi Pan potwierdzić to ... potwierdzają a potem juz mozna pociągnąc za język umiejętnie - a jak podeslesz małżonkę to skuteczność prawie 100%.
3. oprócz DSG polcałbym ogrzewane fotele - w zimie super sprawa a jak nie masz garazu to postojowe - ale bez tego tez przezyjszesz a jak masz zacięcie to dogrzewacz na postojowe ogrzewanie tez przerobisz. z fotelami chyba większa zabawa.
4. ten ostatni wózek wygląda całkiem fajnie i normalnie, ale bez obejrzenia ksiązki i auta na same ogłoszenie to zadna ocena. opis nie jest napompowany, autko ma parktonic z tylu i haka a to juz coś i się przydaje.

Nic dodać - to zakup na parę lat. Jak podpiszesz umowę z Niemcem a powiedzmy fura będzie miała ukrytą wadę - sprzedawcą powie Ci: ganiaj się Panie podpisałeś z Niemcem nie ze mną -wiec jesteś udupiony.

[/fade]
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Piter_man
Początkujący

Witam szanownych kolegów.
Cały czas szukam dobrego egz. i nic.
Jeden z nich wygląda zachęcająco.
- kod silnika avz 2,0 TDI - jakie ma opinie ?? - lepszy niż BKD ???
Piter_man
anko1973
Zaawansowany
Auto:: 2,0 TDI BKD, DSG, 2005
Imię:: Andrzej
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: anko1973 »

z tego tematu można wysnuć wniosek, że problemem są dwa wałki rozrzadu - więc specjalnej różnicy nie ma z BKD

http://www.auto-conrad.pl/Forum/phpBB-3 ... 28&start=0
pablo686
Początkujący

podepne sie trochę pod temat

Post autor: pablo686 »

przymierzam się do kupna tourana budżet to jakieś 45 tys, w grę wchodzi tylko diesel 140 KM. Interesuję mnie konkretnie ten:
http://otomoto.pl/volkswagen-touran-200 ... 24596.html

Proszę o jakieś sugestie
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Re: podepne sie trochę pod temat

Post autor: cheles »

pablo686 pisze:przymierzam się do kupna tourana budżet to jakieś 45 tys, w grę wchodzi tylko diesel 140 KM. Interesuję mnie konkretnie ten:
http://otomoto.pl/volkswagen-touran-200 ... 24596.html

Proszę o jakieś sugestie
Poproś o zdjęcia środka, książki serwisowej, fotki silnika itp
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
ODPOWIEDZ