Jet Clean Tronic

Posty na tematy techniczne, które nie pasują do żadnego innego działu technicznego, np. HowTo, porady wykonane przez użytkowników.
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów
Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
Imię:: Michał
Podziękował: 629 razy
Otrzymał podziękowań: 223 razy

Post autor: Cesarz »

Nie wiem czy pójdą na taki układ, zeby to robic chemia klienta...

A czy ja mówie że chcesz zle :omatko:
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
Awatar użytkownika
JacaTouran
Władca postów
Auto:: Touran 1.9tdi Bxe
Imię:: Jacek
Podziękował: 213 razy
Otrzymał podziękowań: 233 razy
Kontakt:

Post autor: JacaTouran »

marynarz75 pisze:Nie wiem czy pójdą na taki układ, zeby to robic chemia klienta...

Jak to normalna firma to nie powinno być problemu, u mnie jak klient przyjeżdża ze swoimi srodkami i nalega aby na nich pracować to nie robię problemu, jak nie jestem owego srodka pewien to robię to na odpowiedzialność klienta, ale fakt bywają różne firmy z różym doświadczeniem i zasadami :lol:
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).

O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/

https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/

tel.509963064

Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów

Wróce do kraju, podjade, zapytam...
anko1973
Zaawansowany
Auto:: 2,0 TDI BKD, DSG, 2005
Imię:: Andrzej
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: anko1973 »

Może nie do końca w temacie ale a propos Feu Vert - rok temu zrobiłem wymianę oleju z płukanką w BMW (compact 1,6 benzyna 1997r.); Olej Shell Helix 5W40 płukanka LM. Jak sprawdziłem bagnet po wymianie to.... olej był zaskakująco ciemnobrązowy - jak na benzynę. Dopiero kilka dni jak zrobiłem ponownie już samą wymianę kolor był OK. Więc albo ten LM (chemia) kiepski albo w Feu Vert źle spuścili (odessali) stary olej.
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów

W FauVert to ja tylko zbierznośc ze 2-3 razy sprawdzałem, innych doswiadczeń z nimi nie mam
Romeczek
Przeglądacz
Auto:: 1,9 TDI-BXE - 2008
Imię:: Roman
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy

Post autor: Romeczek »

Jaca Touran,zanim udałem sie na rozmowe do servisu FauVert ,czytałem dokladnie wszystkie posty na temat srodkow czyszczacych, z całym szacunkiem dla Twojej ogromnej wiedzy w tym temacie(jako praktyka a nie teoretyka)zadałem pytanie czy wykonaja czyszczenie srodkiem jaki ja dostarcze ,a miałem własnie na mysli ten srodek ktory polecasz Pro-Tec
po pierwsze z miny ich wywnioskowałem ze nie jest im znany i w dalszej rozmowie przyznali ze po raz pierwszy słysza o takim srodku.
po drugie tak moga wykonac czyszczenie srodkiem dostarczonym przeze mnie ale tak jak Ty napisales " na odpowiedzialność klienta"-poniewaz jestem osoba dociekliwa zadałem kolejne pytanie
czy wykonujac usługe ich produktem (a stosuja tylko LM) mam gwarancje na wykonanie usługi? zaskocznie odpowiedz brzmiała tak 6 miesiecy lub 5000 km bo w/g nich po takim okresie czasu lub tylu km nalezy wykonac ponownie czyszczenie.jak inforowali jet to profilatyka
Prosze wiec co myslisz o takiej informacji jaka uzyskalem
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
JacaTouran
Władca postów
Kontakt:

Romeczek pisze:Jaca Touran,zanim udałem sie na rozmowe do servisu FauVert ,czytałem dokladnie wszystkie posty na temat srodkow czyszczacych, z całym szacunkiem dla Twojej ogromnej wiedzy w tym temacie(jako praktyka a nie teoretyka)zadałem pytanie czy wykonaja czyszczenie srodkiem jaki ja dostarcze ,a miałem własnie na mysli ten srodek ktory polecasz Pro-Tec
po pierwsze z miny ich wywnioskowałem ze nie jest im znany i w dalszej rozmowie przyznali ze po raz pierwszy słysza o takim srodku.
po drugie tak moga wykonac czyszczenie srodkiem dostarczonym przeze mnie ale tak jak Ty napisales " na odpowiedzialność klienta"-poniewaz jestem osoba dociekliwa zadałem kolejne pytanie
czy wykonujac usługe ich produktem (a stosuja tylko LM) mam gwarancje na wykonanie usługi? zaskocznie odpowiedz brzmiała tak 6 miesiecy lub 5000 km bo w/g nich po takim okresie czasu lub tylu km nalezy wykonac ponownie czyszczenie.jak inforowali jet to profilatyka
Prosze wiec co myslisz o takiej informacji jaka uzyskalem
Pozdrawiam

Ano myślę tak:

Czyszczenie co 6 miesięcy lub 5000km jest bez sensu i zbyt częste. Ja czyszczę wtryski i w swoim aucie i autkach klientów co 15tyś km.
Tak jak słusznie napisałeś zapytałeś czy masz gwarancję na wykonanie usługi - hmm tu powiem tak, jak już się czegoś podejmuje to zazwyczaj klient ma gwarancje na to , że usługe wykonam ;).
Z tego co piszesz doświadczenie w/w firmy jest znikome w stosowaniu chemii czyszczącej wtryski. Jak będziesz następnym razem to zapytaj co w momencie jak vacum będzie uszczelnione sadzą i po czyszczeniu autko straci moc, czy wtedy gwarancja też jest??
Bo chyba sprawdzają autko przed robotą???

To co napisałeś wcale mnie nie dziwi, a mówi o dowsiadczeniu w branży w/w firmy.
Takie moje zdanie.

Pozdrawiam
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne

https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/

tel.509963064

Romeczek
Przeglądacz
Auto:: 1,9 TDI-BXE - 2008
Imię:: Roman
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy

Post autor: Romeczek »

Jaca Touran :Bardzo dziekuje za odpowiedz.
Jacku ,przekonales mnie ze faktycznie wiedza na temat czyszczenia w tej firmie jest znikoma.
Prawdopodobnie bierze sie to ze gro osob nie przyklada wagi do czyszczenia silnika i profilaktyki,wiec trudno im jak sporadycznie wykonuja ta prace zeby mieli doswiadczenie,
Jezeli moge zapytam zakupilem ten srodek i chce zastowac w/g Twoich wskazan tzn. wlewajac cale 500 ml do 1/3 baku paliwa.
Moze w jesieni kiedy bede mial nastepny przeglad wybiore sie do Ciebie zrobimy plukanie silnika i czyszcenie pompek z wymiana filtrow i wymiana oleju.
Jezeli nie sprawi to trudnosci utwierdz mnie ze dobrze zrozumialem i moge tak zrobic,samochod byl kupiony w salonie w Polsce w 2008 roku i ma przejechane dopiero 116Kkm.
A warto w ogole dolewac?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
JacaTouran
Władca postów
Kontakt:

Romeczek pisze:Jaca Touran :Bardzo dziekuje za odpowiedz.
Jacku ,przekonales mnie ze faktycznie wiedza na temat czyszczenia w tej firmie jest znikoma.
Prawdopodobnie bierze sie to ze gro osob nie przyklada wagi do czyszczenia silnika i profilaktyki,wiec trudno im jak sporadycznie wykonuja ta prace zeby mieli doswiadczenie,
Jezeli moge zapytam zakupilem ten srodek i chce zastowac w/g Twoich wskazan tzn. wlewajac cale 500 ml do 1/3 baku paliwa.
Moze w jesieni kiedy bede mial nastepny przeglad wybiore sie do Ciebie zrobimy plukanie silnika i czyszcenie pompek z wymiana filtrow i wymiana oleju.
Jezeli nie sprawi to trudnosci utwierdz mnie ze dobrze zrozumialem i moge tak zrobic,samochod byl kupiony w salonie w Polsce w 2008 roku i ma przejechane dopiero 116Kkm.
A warto w ogole dolewac?
Pozdrawiam

Warto dolewać, stosując do baku żadnej krzywdy mu nie zrobisz. 1/3 baku , dolać , wyjzdzić i zatankować .
Jacek V-TEC Łowicz

tel.509963064

Awatar użytkownika
aawol
Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
Podziękował: 83 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy

Post autor: aawol »

JacaTouran ty nie mogłeś pobudować tego warsztatu bliżej Krakowa???? Przydałby się taki fachowiec w bliskiej okolicy...
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę

auto touran aawol
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów

aawol, przecież macie V-tech Kraków... :mrgreen:
Awatar użytkownika
JacaTouran
Władca postów
Kontakt:

aawol pisze:JacaTouran ty nie mogłeś pobudować tego warsztatu bliżej Krakowa???? Przydałby się taki fachowiec w bliskiej okolicy...
Hehe wszystkiemu winna żona ;) to ona jest Łowiczanka , chociaż w Kraku swoje spędziłem za dawnych lat studenckich :). Poszukaj dobrze na pewno na miejscu będzie ktoś kto będzie potrafił dobrze podejść do tematu :piwo:
Jacek V-TEC Łowicz

tel.509963064

Awatar użytkownika
aawol
Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
Podziękował: 83 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy

Post autor: aawol »

Warsztatów tu u nas dostatek ale.... jak pewnie wiecie temat jest jak Wisła. Ogólnie mówiąc nie każdy jest godzien żeby powierzyć mu auto.
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę

auto touran aawol
ODPOWIEDZ