Przycisk hamulca ręcznego aluminiowy (1T3)
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
marynarz75,
dzisiaj spróbuję w pracy zdjąć skórę narzędzia przywiozłem to w razie co na gorąco będę informował czy są jakieś zmiany w stosunku do tego co Tomasz_Wawa napisał.
Dobra udało się
Teraz uzupełnienie. Pod krawędzią ręcznego tak jak na obrazku powyżej podałem jest nacięcie 1-2 mm najlepiej użyć cienkiego śrubokręta i podważać do tyłu (kierunek przód to w stronę przycisku)
Po podważeniu schodzi idealnie.

Edit: co do przycisku.
Tomasz_Wawa napisał, żeby delikatnie się z nim obchodzić i miał rację. Proponuję podważyć od góry a nie od dołu. Dół przycisku ma krawędzie (ząbki), które można ułamać.
Zmęczyłem się, ale się udało:

Tomasz_Wawa
dla Ciebie.
[ Dodano: Pon Cze 24, 2013 11:11 ]
Będę miał nówkę sztukę tego przycisku do odsprzedania. Info na PW.
dzisiaj spróbuję w pracy zdjąć skórę narzędzia przywiozłem to w razie co na gorąco będę informował czy są jakieś zmiany w stosunku do tego co Tomasz_Wawa napisał.
Dobra udało się
Teraz uzupełnienie. Pod krawędzią ręcznego tak jak na obrazku powyżej podałem jest nacięcie 1-2 mm najlepiej użyć cienkiego śrubokręta i podważać do tyłu (kierunek przód to w stronę przycisku)
Po podważeniu schodzi idealnie.

Edit: co do przycisku.
Tomasz_Wawa napisał, żeby delikatnie się z nim obchodzić i miał rację. Proponuję podważyć od góry a nie od dołu. Dół przycisku ma krawędzie (ząbki), które można ułamać.
Zmęczyłem się, ale się udało:

Tomasz_Wawa
[ Dodano: Pon Cze 24, 2013 11:11 ]
Będę miał nówkę sztukę tego przycisku do odsprzedania. Info na PW.