Nawet na necie nie znalazłem żadnego zdjęcia aluminiowego przycisku (szkoda, że nie mam chromowego).
Przycisk taki jest już założony w najnowszym Touranie 1T3, ale spokojnie można założyć go do starszej dźwigni zmiany biegów. Na szczęście VW nie zrobił jako całość plastikowego przycisku ze sztycą mechanizmu ręcznego (tak występowało w starszych autkach VW)
Nie trzeba polować na całą dźwignię hamulca ręcznego z najnowszego Tourana 1T3 z aluminiowym przyciskiem jak możemy mieć taki u siebie w autku za niewielką kasę.
A więc do rzeczy.
Potrzebujemy przycisk dźwigni hamulca ręcznego wersja aluminium od najnowszego Tourana 1T3, który ma numer: 1T0 711 333 A 3Q7
A tak on wygląda:

Zdejmujemy osłonę dźwigni hamulca, mam taką plastikową i pokaże jak się ją zdejmuje, występuje również osłona skórzana, ale nie wiem jak się ją zdejmuje bo nie miałem z nią styczności.
Od dołu osłony jest taka wypustka, płaskim śrubokrętem podważamy wypustkę tak jak pokazane jest na zdjęciu.

Po zdjęciu osłony widzimy mechanizm hamulca ręcznego.

Przyglądamy się samemu przyciskowi

Jak widać przycisk jest zapięty na sztycy mechanizmu hamulca ręcznego. Dwoma płaskimi śrubokrętami podważamy na raz z dwóch stron kołnierz przycisku. Robimy to wszystko z wyczuciem, po wszystko jest z plastiku.

Jak podważyliśmy to rozpinamy przycisk od sztycy, w dolnej części sztycy znajduje się taka wypustka (zapinka), ale nie mamy do niej dojścia ponieważ kołnierz jest również w dolej części.

Teraz zapinamy nasz nowy aluminiowy przycisk, trzeba pamiętać aby przycisk ustawić luką w kołnierzu do góry.
Powinniśmy usłyszeć kliknięcie czyli zapięcie się nowego przycisku.

A taki jest ostateczny efekt, bardzo fajnie od współgra z półką z przyciskiem ESP z 1T3, gałką zmiany biegów z chromem i jak mamy radio RDC-310/RDC-510 itp.
Myślę, że przycisk lepiej będzie wyglądał jak będziemy mieli nakładkę hamulca ręcznego w skórze.

Myślę, że opis w miarę zrozumiały.
Wszystkie prawa zastrzeżone przez Tomasz_W-wa