Ja też tego nie pojmuję, dlatego się zapytałem autora o co chodzi, ale jak widać chyba się nie pochwali.Tomas pisze:A i tak nie rozumiem jakim celom miała służyć ta akcja. Nie potrafię sobie racjonalnie tego wyjaśnić.
Skradziony Touran - Wrocław / Kiełczów
- Grześ
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.9TDI 2004r
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
A co najdziwniejsze to nie jedno autko ma w swojej sprzedaży:
http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=28712609
Nie chcę nikogo obwiniać, ale jak na moje oko to bruneros zalogował się na forum by rozwiązać swój problem z lejącym spryskiwaczem tylnej kalpy najtańszym sposobem, by potem i tak sprzedać auto...
Może się mylę, może nie, ale dla mnie tak to wygląda...
http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=28712609
Nie chcę nikogo obwiniać, ale jak na moje oko to bruneros zalogował się na forum by rozwiązać swój problem z lejącym spryskiwaczem tylnej kalpy najtańszym sposobem, by potem i tak sprzedać auto...
Może się mylę, może nie, ale dla mnie tak to wygląda...
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
A tak przy okazji, czemu kolega Wiesław jeszcze nie dołączył do grupy warszawskiej ?Wiesiek_Wawa pisze:sprawdziłem, to nie tenpeterb pisze:Ten z allegro ma czujnik deszczu i inne naklejki na szybie
A dwa to dziwna sprawa, ale coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że do pewnych częsci forum dostęp powinien być płatny, bo jezeli tylko rozwiazwal swoj problem ze spryskiem ok, niech korzysta, ale po cholere pisac bzdury ? no chyba ze foty wzial podgladowe nie sadzac,mze kolega admin zachowa czujnosc czekisty i namierzy źródło pochodzenia.
- GioW
- Expert
- Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
- Imię:: Janek
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 91 razy
Nie wziął zdjęć poglądowych bo wyraźnie napisał:
może tam jakiś komis jest albo tam stoi ten Touran do sprzedania 
P.S. admin, mozesz sprawdzic ten VIN czy chociaz on jest z tego auta? ciekawe czy tablice ma chociaz prawdziwe - ma ktoś znajomości i może sprawdzić
Ktoś z Wrocka może chociaż kojarzy tą okolicę co ziom opisałVolkswagen Touran, 2007 rok, wersja highline, szary metalic (na zdjęcju dokładnie ukradzione auto, blachy jeszcze importowe). Numer rejestracyjny DW 855UE, VIN VINWVGZZZ1TZ7W086760.
P.S. admin, mozesz sprawdzic ten VIN czy chociaz on jest z tego auta? ciekawe czy tablice ma chociaz prawdziwe - ma ktoś znajomości i może sprawdzić
- Johny7205
- ____________________

- Auto:: 1T2T21 1.9TDI Trendline+
- Imię:: Janek
- Podziękował: 69 razy
- Otrzymał podziękowań: 60 razy
Kolega bruneros najwyraźniej uprawia taki wysublimowany rodzaj marketingu sprzedaży. Jest to jakaś metoda na pobudzenie zainteresowania towarem, zwiększenie oglądalności aukcji na Allegro (ilość kliknięć = popularność = najczęściej przeglądana aukcja).
Jeszcze jedna kombinacja w komplecie do korekty liczników, przekładek tapicerki, klejenia ćwiartek lub podłużnic itd. itp.
Jak dla mnie forum nie powinno być do tego wykorzystywane i to w taki sposób. Sam miałem włamanie do Tourka i próbę odjechania w siną dal. Traktuję więc ten temat na forum bardzo poważnie.
Całkowicie zgadzam się z Chelesem, że dostęp do pewnych tematów forum powinien być płatny.
Jeszcze jedna kombinacja w komplecie do korekty liczników, przekładek tapicerki, klejenia ćwiartek lub podłużnic itd. itp.
Jak dla mnie forum nie powinno być do tego wykorzystywane i to w taki sposób. Sam miałem włamanie do Tourka i próbę odjechania w siną dal. Traktuję więc ten temat na forum bardzo poważnie.
Całkowicie zgadzam się z Chelesem, że dostęp do pewnych tematów forum powinien być płatny.

-
bruneros
- Kandydat
- Auto:: Touran
- Imię::
Auto ukradziono dokłądnie z osiedla naprzeciwko cmentarza - małe wilczyce.marcin975 pisze:Mieszkam w okolicy , co najwyżej jest cmentarz i krematorium
Jakiegokolwiek podejrzewania mnie o marketing handlarski uważam za wielce niestosowne... ale do rzeczy..
Auto ktore kupiłem, pochodziło dokładnie z ogłoszenia, które wskazaliście. Nie miałem swoich zdjęć auta, tylko te z ogłoszenia, wiec takie zamieściłem. Zastanawiające bylo dla mnie to, ze po sprzedaży - sprzedawca nie zdjął aukcji, ale ok, pare aut na sprzedaż ma, może zapomniał - myslalem.
Po zakończeniu oferty na allegro, znowu swiadomie wystawił aukcje, z minimalnie niższą ceną, na drugi dzień miał u siebie kontrole wszystkich aut przeprowadzoną przez policje. Tlumaczyl sie, z oferte miał wystawioną bo auto było w trakcie sprowadzania i nie miał zdjeć, więc wystawił te które ma, a klient jak dzowni informje go ze kolor jest inny itd.
Tyle w temacie. Z forum niestety się żegnam, bo raczej Tourana już nie kupię. Bo chocbym nie wiem jak go zabezpieczył to mam przeczucie ze i tak by go zwineli... (moj, to juz drugi Touran skradziony z osiledla w przciagu pol roku). A auto fajne, i szkoda, bo ten mój był bezwypadkowy, z pełną historią serwisową, ładnie utrzymany...
chyba sie juz nie znajdzie, chyba z pocięty na ćwiartki i drobiazgi na gieldzie, allegro...
[ Dodano: Wto Paź 22, 2013 23:59 ]
A niby czyje ? i po co miałbym pisać takie rzeczy ? Auto kupiłem z tgo ogłosznia i po 10 dniach zawineli...admin pisze:Kolego nie bardzo rozumiem o co chodzi, wrzuciłeś zdjęcie Tourana z aukcji: http://allegro.pl/show_item.php?item=3596083421
Teraz ponownie się pojawił na allegro taniej:
http://allegro.pl/volkswagen-touran-hig ... 68487.html
To w ogóle Twoje auto jest/było? Naprawdę je ukradli?
[ Dodano: Sro Paź 23, 2013 00:07 ]
o czym gosciu wogol piszesz ? czy ja podawałem jakis link ? kupiłem auto, zapisałem sie na forum, bo chcialem costam samodzielnie naprawic - chyba wiedza na forum po to jest ? ale auto ukradli, wiec pisze o tym... auta juz nie mam, nie mialem czasu zaglądać, to zaraz akcja ze robi autopormocje.... je*... masz seler naciowy zamiast mózgu ? jakie społczne zbiórki? auto ukradziono, ale mozna zostawić jakis trwały ślad numru rej, vin... moze ktos cos przypadkiem kiedyś znajdzie i tyleTomas pisze:A i tak nie rozumiem jakim celom miała służyć ta akcja. Nie potrafię sobie racjonalnie tego wyjaśnić. No chyba, że delikwent liczył na społeczną zbiórkę na nowy samochód, ale tu frajerów nie znajdzie.
chyba ze uzytkownicy touranów są tak przerwazliwieni ze względu na chodliwośc auta że wszędzie węsza spisek ? bo tylko takie wytłumacznie przychodzi mi do głowy po tym w jaką strone ten wątek ewoluował...
[ Dodano: Sro Paź 23, 2013 00:10 ]
o czym kolego ty do mnie rozmawiasz ?Johny7205 pisze:Kolega bruneros najwyraźniej uprawia taki wysublimowany rodzaj marketingu sprzedaży. Jest to jakaś metoda na pobudzenie zainteresowania towarem, zwiększenie oglądalności aukcji na Allegro (ilość kliknięć = popularność = najczęściej przeglądana aukcja).
Jeszcze jedna kombinacja w komplecie do korekty liczników, przekładek tapicerki, klejenia ćwiartek lub podłużnic itd. itp.![]()
.
sory, ale sie zgotowałem przez niektóre kwestie wypisywane przez niektorych userów